AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

sam jestes dziwny bo niby raz jestes ''wer'' raz ''dorian '' itd i brednie tu wypisujesz i opierasz sie na jakichs plotach z foum a to takiego czy innego . Daj konkretne dowody i fakty bo jak cie jakis deweloper pozwie do sądu za pomowienia bo skoro podajesz nazwe dewelopera to juz go pomawiasz ,,, a w sądzie juz ci nie pomoga tylko tzw. plotki z forum bo tam trzeba miec argumenty. Wiec nie opieraj sie na plotkach bo ja i wielu nigdy nie slyszalo oficjalnej wersji ze deweloper sie z czegos wycofuje bynajmniej narazie . Osobiscie uwazam ze to jest jeden z najwiarygodniejszych deweloperow na Pomorzu . Wiec plotki zostawmy ''plotkarkom na targowisku'' bo jak narazie plan Aquasfery jest super realizowany a do innych prac trzeba poczekac do wiosny bo teraz jest zima !!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajny nick "Logika", chociaż o logiczne myślenie trudno Cię posądzać :) Podobnie jak Mag nie rozumiesz podstawowej rzeczy i dlatego Twoje argumenty "no i co z tego, że basenu nie będzie" są delikatnie mówiąc OKDR.
Masa ludzi kupiła tu mieszkania (lub zamierza kupić) kierując się określoną ofertą. A oferta to nie tylko plan mieszkania i jego cena, ale cała otoczka, jaką przygotowało SEMEKO odnośnie Aquasfery (od samej nazwy poczynając). Gdyby w ofercie były tylko i wyłącznie same bloki, to zainteresowanie byłoby dużo mniejsze, bo ani mieszkania ani lokalizacja osiedla nie wyróżniają się niczym szczególnym. Żeby dodać uroku inwestycji zachęcano ludzi właśnie inną inwestycją, jaka miała powstawać równolegle do osiedla, czyli parkiem rozrywki. Mnóstwo kupujących dało się może nie tyle nabrać, ile po prostu zachęcić do kupna na mieszkanie właśnie ze względu na ten park. W momencie, gdy pojawiły się informacje, że park nie powstanie, ludzie zaczęli się wkurzać. Też bym się wkurzył, bo nie lubię, jak ktoś mnie robi w konia.
A co do bredni - nie wiem, czy to brednie czy nie, ale informacje o tym, że park nie powstanie widziałem już na kilku forach dotyczących osiedla i samej Redy (znajdź sobie wątek na http://www.e-reda.pl Pamiętaj, że w każdej plotce jest trochę prawdy. Mam nadzieję, że w tej będzie jej bardzo mało.

Wybacz Mag, ale kompletnie nic nie zrozumiałaś/eś z tego, co napisałem ja i co piszą inni. To, że Ciebie akurat basen nie interesuje nikogo nie obchodzi. Ludzie jednak mają prawo być wkurzeni, ponieważ kupowali mieszkania wg_określonej_oferty, a oferta w trakcie budowy została zmieniona (o ile to nie plotki). Co z tego, że płacisz tylko za mieszkanie i tylko to Cię obchodzi? Inni mają inne zdanie na ten temat. Gdyby mi deweloper obiecał, że wybuduje w nowopowstającym osiedlu szkołę, przychodnię i sklepy, ja zachęcony tą ofertą kupiłbym na tym _konkretnym_osiedlu mieszkanie, po czym dowiedział się, że deweloper zrezygnował z tych inwestycji, to tez bym się wkurzył. Jesli nie jesteś w stanie pojąć takich oczywistości, to może zaniechaj dyskusji w tym temacie, bo niepotrzebnie robisz szum.

cieszę się ogromnie Dorian że jesteś taki miejski, miło rozmawiać ze światowcem. moim zdaniem najważniejsze są budynki mieszkalne żeby nam się miło i wygodnie mieszkało a czy basen będzie zależy od semeko i nie mam ochoty martwić się na wyrost

skoro aquapark w sopocie jest tak zadluzony to czemu nie obnizy cen za wejscie....jestem z gdyni , daleko nie mam. Chetnie bym tam zaczal chodzic ale nie za te cene...i jakies dziwne promocje cenowe od porannych godzin 7-8 i 14-15. O cenach w saunie nie wspomne.....sadze ze tak jak ja mysli wielu mieszkancow 3miasta....jeden aquapark na cale 3miasto i jeszcze nierentowny????????? To na prawde ewenement na skale europejską....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

''wer'' dziwne sprawy opisujesz i troche ''chore''! Aquapark jest oddzielna inwestycja od kompleksu mieszkalnego . Kogo interesuje czy tam bedzie aquapark czy np. zamek lub wieza widokowa ? Mnie interesuje mieszkanie a nie to czy bedzie basen. Bedzie basen to fajnie ,,,nie bedzie to tez nic sie nie stanie . Budynki mieszkalne powstaja zgodnie z harmonogramem i to jest najwazniejsze a nie to czy i kiedy bedzie basen. Aquapark jest chyba calkowicie prywatna inwestycja za pieniadze prywatne dewelopera /inwestora i jako taka inwestycja trudno aby byla tobie wpisana w jakies umowy mieszkaniowe . Chyba ze chcesz tam zainwestowac jakis procent twoich pieniedzy to moze ci to wpisza w hipoteke . Jakies dziwne jest to twoje myslenie ,,, placisz za mieszkanie a chcesz zeby ktos jeszcze ci za to baseny budowal ? . Sprawy umow i prawa wygladaja inaczej niz ci sie wydaje . A tak na marginesie co wy tu ciagle za brednie wypisujecie ze tam nic nie powstanie ,,, kto wam dal prawo do takich prywanych opini i skad to wiecie ? bo ciagle jakies dziwne ploty tu wypisujecie a ploty to '' baby na rynku'' sobie moga gadac !

Oczywistym jest, że większość ludzi kupiła mieszkania w AQUSFERZE tylko i wyłącznie ze wzgledu na Aquapark, który z taką dumą prezentował firma Semeco na targach mieszkaniowych, reklamach itd. Pewnie część ludzi z innego powodu ale chyba nikt nie wątpi, że to bliskość Aquaparku miała podwyższyć prestiż tego obiektu. Pytanie teraz czy Semeko będzie chciało inwestować w coć co w 3 mieście nie przynosi dochodu? Wiadomo, bo było o tym głośno w mediach, że Aquapark w Sopocie ma kilkumilionowe długi, a inwestycja aquapark w Gdańsku ze względów ekonomicznych została skreślona. Właśnie teraz Semeko stoi przed dylematem czy inwestować w bardzo kosztowny i niepewny interes jakim jest budowa Aqaparku w aquasferze czy stracić wiarygodność, dobrą reputacje jako developer. Podejrzewam,że burza jaką by to rozpętało odbiłaby się czkawką dla Semeko ale wszyscy wiemy, że liczy się kasa i tylko kasa w dzisiejszych czasach.
Nie piszę tego żeby wywołać pyskówkę tylko sam jestem zainteresowany zakupem tam mieszkania ale tylko pod warunkiem, że powstanie tam aquapark a Semeko w umowach nic o tym nie wspomina i nie da 100% gwarancji. Dlatego wydać 400000tyś zł i nie mieć tego co obiecali w reklamie. byłoby zwyklym oszustwem.

A to sorki Luk, faktycznie to inne budynki.

Młynarczyk mówimy o dwóch innych budynkach :)
Osiedle Gdańska tuż przy Młynie zaczeło budować SEMEKO i SEMEKO go kończy, a Ty piszesz o budynku Lamexu, który lata stał nie ukończony, a w zeszłym roku przejął go inny deweloper (żeby było śmiesznie też o nazwie Lamex) i w tym roku skończy :)

Ten budynek przy Gdańskiej zaczął budować inny deweloper, ale nie skończył. Semeko go tylko przejęło.

O czym ty piszesz człowieku? Jakie plączące się tłumy? Jakie samochody pod oknami i na trawnikach? Przecież tam ma być normalny parking i to nie pod Twoim blokiem, tylko przy parku. Masz chyba jakieś "wsiowe" wyobrażenia o tym obiekcie.

Poza tym co to za dziwne pytanie "czy basen jest niezbędny" Równie dobrze mógłbym się spytać - a czy reszta budynków Aquasfery jest niezbędna? Nie wystarczy Wam Atlantic i Pacyfic? Mniej budynków - mniej ludzi :> Skoro basen był w ofercie i reklamowano go niemal jako bazę budowy tego osiedla, to powinien powstać. A Ty wcale nie musisz z niego korzystać. Swoją drogą na Twoim miejscu bardziej martwiłbym się korkami w Redzie, o których pewnie nie masz pojęcia, niż tłumami przewalających się po trawnikach ludzi ;-)

Tobie może ciężko uwierzyć, ale ludzie kierują się naprawdę różnymi czynnikami przy wyborze lokalizacji. Wiele osób kupiło tam mieszkania lub zamierza kupić właśnie ze względu na bliskość aquaparku. Tak jak inni decydują się kupić mieszkanie ze względu na bliskość dworca PKP, a jeszcze inni ze względu na bliskość morza czy lasu.
A Ty czym się kierowałaś kupując mieszkanie akurat w Aquasferze a nie np. w Reda-Park czy innej inwestycji Semeko?

Boniek, a wiesz jakie były ceny w tym budynku (tuż przy ulicy Gdańskiej)? Poza tym wejdź na stronę Semeko i zobacz ile mieszkań zostało do sprzedania w tym budynku (podpowiem aż 3)... a odbiór jest w październiku!
Więc jak widzisz deweloper ma chyba lepsze rozeznanie w tym czego ludzie potrzebują niż Ty :)

Aquapark w Redzie powstanie...najwcześniej gdzieś w roku 2072, jeśli zabierze się za niego SEMEKO. To ich tempo. Poza tym ta firma zasłynęła też ostatnio budynkiem mieszkalnym, którego mury prawie stykają się z hałaśliwą ulicą Gdańską w Redzie. Piękna sprawa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Aquapark napewno powstanie ! Takie same plotki tu wyglaszano odnosnie budynkow mieszkalnych kompleksu ,,,, ze nic nie powstanie ! A JAK WIDAC JUZ POWSTAL PIEKNY BUDYNEK I ZACZYNA POWSTAWAC DRUGI !!!!!! wiec nie sluchajmy plotek bo plotki sa zapewne zazdrosci bo Reda za kilka lat bedzie najatrakcyjniejszym miejscem w poblizu Gdyni i ceny beda zapewne bajonskie jak na takie podobne miejsca w poblizu kazdego centrum duzych miast Europy .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

"klatki beda otwarte" ? :) Bez przesady hehe. to nie sredniowiecze....portiernia tez bedzie...

czy naprawdę ten basen jest taki niezbędny ? fajnie jak będzie ale jak nie to nie- będzie spokojniej na ulicy , tłumy nie będą plątać się po okolicy i zostawiać samochody pod oknami i na trawnikach, będzie czyściej a jak nie będzie portierni i klatki będą otwarte to współczuje nam wszystkim lokatorom będzie wesoło
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

trzeba byc dobrej mysli :)

Ciekawe czego jeszcze nie będzie?Jeśli prawdą się okaże że Aquapark nie powstanie to będzie gruby skandal. Wielu ludzi kupiło tam mieszkania właśnie ze względu na bliskość AP,basenu itd. Chyba by mnie szlak trafił i dlatego czekam na oddanie kolejnych budynków i więcej info na ten temat, bo pewnie czym bliżej końca budowy tym więcej będzie na ten temat. Moim zdaniem byłoby to zwykłe oszustwo i mydlenie ludziom oczu. Mam nadzieję,że do tego nie dojdzie , bo zamierzam zakupić mieszaknie w kolejnym budynku.

To szkoda ze nie bedzie tego akwarium - fajnie to wygladalo i dodawalo klimatu. Podobnie jesli nie bedzie kanapy - calosc naprawde dobrze sie prezentowala - prawie jak takie male lobby w hotelu :-)

Inne tematy z forum

Gdzie kupić mieszkanie?? (37 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

Dobry i sprawdzony deweloper?? (17 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...