Fajny nick "Logika", chociaż o logiczne myślenie trudno Cię posądzać :) Podobnie jak Mag nie rozumiesz podstawowej rzeczy i dlatego Twoje argumenty "no i co z tego, że basenu nie będzie" są delikatnie mówiąc OKDR.
Masa ludzi kupiła tu mieszkania (lub zamierza kupić) kierując się określoną ofertą. A oferta to nie tylko plan mieszkania i jego cena, ale cała otoczka, jaką przygotowało SEMEKO odnośnie Aquasfery (od samej nazwy poczynając). Gdyby w ofercie były tylko i wyłącznie same bloki, to zainteresowanie byłoby dużo mniejsze, bo ani mieszkania ani lokalizacja osiedla nie wyróżniają się niczym szczególnym. Żeby dodać uroku inwestycji zachęcano ludzi właśnie inną inwestycją, jaka miała powstawać równolegle do osiedla, czyli parkiem rozrywki. Mnóstwo kupujących dało się może nie tyle nabrać, ile po prostu zachęcić do kupna na mieszkanie właśnie ze względu na ten park. W momencie, gdy pojawiły się informacje, że park nie powstanie, ludzie zaczęli się wkurzać. Też bym się wkurzył, bo nie lubię, jak ktoś mnie robi w konia.
A co do bredni - nie wiem, czy to brednie czy nie, ale informacje o tym, że park nie powstanie widziałem już na kilku forach dotyczących osiedla i samej Redy (znajdź sobie wątek na
http://www.e-reda.pl Pamiętaj, że w każdej plotce jest trochę prawdy. Mam nadzieję, że w tej będzie jej bardzo mało.