AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

Dzięki:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

przed odbiorem mieszkania podpisuje się umowę z Energą, w dniu odbioru mieszkania spisuje się stan liczników

chyba każdy indywidualnie podpisuje umowe z Energą... i wydaje mi się, że do momentu podpisania umowy z Energą bądź innym dostawcą prądu po prostu nie będziesz go miała... ale zawarcie umowy z Energą załatwisz w jeden dwa dni :)

ale podkreślam wydaje mi się... bo z SEMEKO nigdy nie miałem doczynienia w tym temacie... natomiast u innych deweloperów było tak jak napisałem

Kładą już tynki:)

Mam pytanie techniczne odnośnie prądu budowlanego. Czy w momencie odbioru mieszkania będzie prąd "zwykły" czy budowlany? A może w ogóle nie będzie?
Ja sama muszę podpisać umowę z dostawcą energii czy robi to wspólnota (kiedy się już zawiąże)?

A może niepotrzebnie się zastanawiam bo załatwia to developer?

hmmm...czy fajnie? hmmm...bylem tam ostatnio....wiekszosc budynku zakryte siatką wiec nie wiem jak calosc sie prezenstuje....

Fajnie to wszystko zaczyna wyglądać :))))

Aha, no to juz długo. Mam nadzieje ze u nas bedzie wszystko w miare dobrze.
A tak poza tym ciekawe jak dlugo beda ocieplac ten blok. Do listopada skoncza?

Przy Młynie od 2008

`ania, a na jakim osiedlu mieszkasz i jak dlugo ?

~Bambolo82 mam do ciebie głupie pytanie czy ty jak dostałeś umowę przedwstępną i miałeś zamiar kupić mieszkanie to myślałeś że kupujesz park wodny ??????
Chłopie kupujesz mieszkanie w budynku a nie w parku wodnym kompleks tak się zwie aqua sfera
Każdy który kupił mieszkanie w aqua sfera wie że nie kupił sobie parku w Semeko i w umowie tego nie ma po płacimy za mieszkanie
powiem tak czy park wodny będzie czy nie nie interesuje mnie to teraz może powstać było by fajnie ale jak nie powstanie to też nic się nie stanie
bambolo82 nie kupiłeś mieszkania w redzie współczuje :(:(:(:(
ale z tego co pisze wynika że boli cie to że parku wodnego nie będzie
i widze że jako jedyny na tym forum myślisz że jak semeko nie postawi parku wodnego do będzie to wielka tragedia a tym czasem y kupiliśmy mieszkania po prostu weź się zacznij leczyć nie kupiłeś mieszkania w semeko nie pisz na tym forum z góry dziękujemy

ciekawe czy dostaniecie jako wspólnota dokumentacje waszego budynku, my nadal nie mamy :/

Byłem ich klientem, miałem zarezerwowane mieszkanie w Aquasferze i projekt umowy przedwstępnej. SEMEKO tylko dużo gada o parku wodnym, ale jak przychodzi do wyrażenia na papierze jakiś zobowiązań to cisza. Klientom też nic nie pokazali jeśli idzie o Aquapark. Wersja oficjalna SEMEKO: "My też chcemy żeby Aquapark powstał".

ufffffffff......koniec dyskusji :)

:) ale nie jesteś ich klientem, więc nic Ci nie pokażą :P
Niech Ci Invest Komfort pokaże fakty i dokumenty... :)

Bambolo daj już spokój z tym Aquaparkiem... już nam wszystkim wytłumaczyłeś, że nie ma i nie będzie Aquaparku... dla mnie najistotniejsze teraz jest, żeby skończyli budować ATLANTICa, a Aquaparkiem będe się martwił/cieszył pożniej :)

Niech SEMEKO przedstawi "fakty i dokumenty" tzn. projekt Aquaparku, nazwę inwestora i operatora, datę rozpoczęcia budowy i przewidywany termin zakończenia etc. etc. Na chwilę obecną sprzedają bajer ludziom...

''Bambolo82'' nie pisz na forach zmyslonych plotek i glupot, o roznych firmach bo cie jakas firma najzwyczajniej pozwie za to do sadu ! A w sadzie bedziesz musiał przedstawic fakty i dokumenty a nie jakies ploty i glupoty ! Bo poki co jakies bzdury piszesz .

tak masz racje. Zgadza się :) Miejmy nadzieje ze poradzą sobie z rozbabraniem i powstanie aquapark zbudowany przez ITI lub kogokolwiek :)

Nie ma projektu Aquaparku. Nie wiadomo nawet kto będzie jego inwestorem. Semeko nie jest firmą rozrywkową jak ITI, więc musi mieć inwestora dla parku wodnego. Po trzecie, z uwagi na rozbabranie budowy Aquasfery na na najbliższe 6-7 lat, technicznie jest to możliwe za 9-10 lat. NIKT WTEDY NIE WIE CO BĘDZIE. W tej sytuacji nie ma czegoś takiego jak Aquapark w Redzie. Jest Tylko wizja i marketing SEMEKO. W sądzie tłumaczyliby, że "Oni bardzo chcieli żeby Aquapark powstał i swoją wizją dzielili się z klientami, którzy jednakowoż kupili mieszkania a nie Aquapark"

Bambolo co Ty z ta umową tak wjeżdzasz?
Kurcze tak jak pisał przedmówca... po kija mają coś wspominać o Aquaparku w umowie... skoro nie kupujesz Aquaparku tylko MIESZKANIE... Tobie co Invest Komfort zapisał w umowie na mieszkanie za atrakcje? Restauracje, pub, sklep (słyszałem, że mają Piotra i Pawła tam otworzyć)... pewnie też nie masz tego w umowie... bo nie kupujesz całego osiedla tylko MIESZKANIE...

Wszyscy (pewnie) poza Tobą chcielibyśmy aby Aquapark powstał... ale nie mamy tego w umowach... jednak SEMEKO nawołuje klientów reklamą "Zamieszkaj w kompleksie z Aquaparkiem"... więc gdyby Aquaparku nie zbudowalo mogłoby to narazić ich na roszczenia klientów... a na pewno już na mega upadek wizerunkowy...

Ja mam umowe z Semeko. Kupowalem mieszkanie a nie aquapark, wiec na prozno mi szukac wzmianki o basenach. Czy powstanie czy nie tego nie wiem. Fajnie byloby gdyby jednak powstal bo bylaby to atrakcja dla calego regionu. Tak czy inaczej, zdecydowalem sie na kupno mieszkanie w Redzie w Aquasferze tylko dlatego ze ceny byly o wiele nizsze niz w Gdyni, poza tym usytuowanie tego bloku blisko kolejki, sklepów i głownej ulicy czyni to miejsce atrkacyjnym pod wzgledem zamieszkania.
A jak bedzie sie mieszkac to sie przekonam niedlugo. Nie mieszkalem nigdy w bloku, a takze sama Reda wydawala mi sie odleglą miejscowoscią przez która przejezdzalem tylko latem w drodze na Połwysep. Pozyjemy zobaczymy.
Zycze tylko sobie zeby jak najszybciej oddali do uzytku ten budynek bez opozniej i bez problemow. Zeby zagospodarowali otoczenie, a reszte - pozyjemy zobaczymy :) POZDRAWIAM

Inne tematy z forum

Gdzie kupić mieszkanie?? (37 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

Dobry i sprawdzony deweloper?? (17 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...