Jeśli chciałybyście nauczyć się podstawowych wiązań to zachęcam do bezpłatnego spotkania z certyfikowanym doradcą noszenia. Można przyjść z brzuszkiem lub z maluszkiem. Można wziąż własną chustę czy nosidło lub skorzystać z naszych :)
Traktuj chustę jako warstwę ubranka - jak ją dodatkowo chowasz pod kurtką (ja nakładałam większą kurtkę i zapinałam na chuście) to praktycznie masz dzieciaczka ubranego :) wystaczy cos bawełnianego pod spód plus jakiś kaftanik jak jest bardzo zimno - pamiętaj że dodatkowo grzejesz malucha swoim ciałem więc może być mu za ciepło jak "przesadzi" się z tymi warstwami. My na taką pogodę nakładaliśmy bodziaka na długi rękaw i bawełniane śpioszki - na to chusta (przy elastyku masz trzy warstwy bawełny) i moja kurtka przeciwwiatrowa zapieta na chuście (plus czapeczka- jedna bo i tak główkę masz przykrytą chustą). dodatkowo na nóżki skarpeteczki ale u takiego malucha stópki też chowają się pod chustą.
No i Ty też nie nakładaj za grubych ubrań bo maluszek będzie grzał :)
ja układam mojej malutkiej nóżki w żabkę - ze względu na bioderka
a co do ubioru, to ze względu na to, ze iż chuściaczek siedzi na spacerach u mnie pod kurtką (kurtka ma panel dla dzieciaczka w chuście, kupiłam u Pentelki), to wkładam jej zwykle body z krótkim rękawkiem, na to grubszy, welurowy pajac, skarpetki na nóżki, dwie czapeczki - materiałową cieńszą, na to polarową
drogie mamy
jakie wiazanie dla miesieczniaka w elastycznej
czy taki dzidzius moze juz miec nozki na zabke, czy tylko podkurczone.
powiem szczerze, ze wole zabkowe:)))
wpadlabym na spotkanie mamowe, ale niestety nie mam zbytnio mozliwosc
w co ubralybyscie dzidziusia do chusty na spacer na taka pogode?
dziekuje za odpowiedz
czyli noszac 5 kg dziecko w chuscie elastycznej no name w porownaniu do firmowej nie odczuje duzej roznicy w opadnieciu malucha?:)
brzmi wiarygodnie:)
mam kolkowa, ale w zwiazku z tym ze bede miala duzo roboty przy 20 miesiecznym dziecku, mysle ze lepiej nowego babla opatulic w elastycza
pewnie tkana lepsza, ale tak jak mowilam jak juz dzidzi usiadzie to chce mt
ze starsza tez chcialam nosidlo, ale poniewaz zaszlam w ciaze to zrezygnowalam z dzwigania
a popatrz na chusty Pentelka na allegro - koszt do 50 zł a sa rewelacyjne (sama nosilam prawie pol roku i kilka forumek tez je przetestowalo, chusta nawet przy 9 kg szkrabie sie nie zdefasonowala). Jeśli chodzi o elastyki to nie ma duzej roznicy miedzy no name a firmowymi - przy tkanych juz tak nie jest.
kupie chuste elastyczna tuli, lennylamb lub polekont
zeby byla w atrakcyjnej cenie, bo za 6 ms i tak chce kupic mt tuli lub ll
kolor jakis chlopiecy lub unisex
komu?komu?mam do sprzedania chustę lnianą firmy vombati,w kolorze brąz z brązowym kwiatuszkiem,wymiary :długość 4,6m szerokość 67cm,cena 85 zł jeśli jesteście zainteresowani proszę o kontakt
w tej mały był raz zamotany,zaciekawski i za ruchliwy się zrobił i nici z chusty:(
komu?komu?mam do sprzedania chusty elastyczną od pentelki,w paseczki,wymiary bez rozciągania:długość 5,2m szerokość 45cm,cena 40 zł jeśli jesteście zainteresowani proszę o kontakt,mały nie dużo w niej chodził,sporadycznie.