CHUSTOWE MAMY

WITAM,
ZAKUPILAM CHUSTĘ ELASTYCZNA, CZY SA TU JAKIES MAMY, KTORE POKAZALYBY MI JAK JĄ PRAWIDŁOWO ZAWIĄZAĆ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CHUSTOWE MAMY

Dziewczyny a możecie mi doradzić jakie nosidło jest dobre dla mojej córci (3,5 miesiąca) i na ile takie starcza?
Bo zastanawiam się nad zakupem.

poza tym zawsze potem sprzedaż, wiadomo, że może nie za tyle ale na pewno nie stracisz, ja przynajmniej tak zawsze mówię mężowi ;-)

aaaa heheheh no tak ;-)

no trudno. Na pewno warto wydać te 350zł i nie płakać z bólu jeśli chodzi o kręgosłup

pewnie, spotkanie u mnie więc będzie na miejscu. :)

ooo mimodius Ty masz bondolino!! przyniesiesz na spotkanie?
fajne kolory ma :-) i te małe słodkie nóżki zwisające!

używane bondolino to rzadkość, mało jeszcze tego na rynku, więcej manduc ale dla takiego okruszka to już lepiej bondolino, niestety nie mam i nie zdarzyło mi się jeszcze go pomacać .

A to nasze nosidło ale testuje je kolega ze swoim synkiem.

image

Uploaded with ImageShack.us

olusia30, a nie masz przypadkiem takiego bondolino do sprzedania? :)

Olusia czy to możliwe że widziałam cię wczoraj na Nowym Horyzoncie? :-)

aaaa mój mąż w chuście też nosić nie chciał, za to w MT bardzo chętnie, szczególnie teraz, kiedy mi brzuch zaczyna przeszkadzać.

image

widać na fotce, że już maławy się robi i trzeba będzie się z nim pożegnać :-(

Mi bardzo pasuje, zabiorę ze sobą co się da ;-)

To 13 września tak na 12:30 mogłybyśmy się umówić. O 12 odbieram dziecko ze żłobka. Jeśli Wam pasuje to dajcie znać napiszę na maila adres i mój telefon. No i może jeszcze ktoś będzie chętny...

Zdjęcie super.
No właśnie, dlatego bondek bo córa jeszcze nie siedzi a ja już jak najszybciej chciałam ją nosić. Wiem, w chuście też bym mogła ale mąż od razu zastrzegł, że w chuście to on nie :( A zakupy do tanich nie należą więc musiałam wybrać . Szukałam używanych ale nic nie znalazłam. A nasze nosidło zaaprobowała ortopeda córki. Walczymy o nóżki od urodzenia więc czułam że zapytać muszę.

a ja chociaż mam nati wiązaną, to jednak cały czas jeszcze używam zwykłej elastyka... Jakoś tak wygodniej mi pod tym względem, że nie muszę jej motać za każdym razem - a robimy ostatnio maratony po marketach budowlanych...

A z wiązanej zdecydowanie bardziej z małą wolimy kieszonkę niż 2x jakoś tak jej wygodniej (w kieszonce materiał nie haczy o buzię) a mnie od 2x po chwili bolą żebra ... W kieszonce wszystko si :)

Kurcze, tez bym chciala mojego malego nauczyc w chuscie chodzic, ale on jest jakis zbyt ruchliwy i sie czuje w tym chyba za bardzo uwieziony :(
A szkoda, bo od trzymania na rekach to juz i rece i kregoslup odpadaja.

aaaa ostatnio jakiejś mamie doradziłam właśnie bondolino, bo już czaiła się na baby bjorn, mam nadzieję, że jest zadowolona :-) to jest jedno z niewielu nosidełek przeznaczone dla dzieci nie siedzących jeszcze.

a to moja Nina w girasolu.
image

używamy Bondolino - coby nie wyszło że jakieś wisiadło ;)

Super, już coś wiem.
W moim przypadku, przynajmniej na razie, plecak odpada bo moje nosidło ma bardzo grube pasy do wiązania. Właściwie to one są takie jak od plecaka. Jak się przerzucimy na MT to pewnie da radę.

Komunikacją jeździsz normalnie, dziecko przywiązane z przodu i hajda w świat, siadasz też normalnie, przecież dziecku nóżki nie zwisają pionowo, tylko są ułożone w żabkę, tak, że kolanka są wyżej niż pupa i dziecko wygląda jak by siedziało/ a nie wisiado jak w typowych wisiadełkach/
z dzieckiem na plecach- wiadomo nie usiądziesz, przynajmniej nie na fotelu z oparciem, ale to też zależy jak kto lubi, z oparciem może być ciężko ;-) ja na zakupy nosiłam dziecko z przodu, plecak z tyłu, na spacer najpierw torba na ramię potem dziecko w chuście albo saszetka na biodro.

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...