Hej:)
I ja sie dołączam do chustowych mam :) Poznałam w szpitalu pewną babeczke, która uzycyzła mi swojej chusty bym zobaczyła co i jak :) Spodobało się, mamy chuste Nati, wiąże synka i śmigamy po zakupki :)
Jest któraś z was z Siedlec??
Moje wiżanie naopewno nei jest profesjonalne ale przyznam ze z wiazania na wiązanie jest coraz lepiej:)
Zachęcam do próby, a nóż widelec się i Wam spodoba:)
Najlepiej od razu zakupić sobie tkaną.
I tu do wyboru sporo: bo może być sama bawełna, z domieszką bambusa lub wełny/kaszmiru(bardzo miękkie).
Najlepiej spotkać się z kimś kto ma kilka chust i sobie pomacać :)
widzę, że jest tu kilka ekspertek więc moje pytanie jest takie:
jaka chustę kupić dla dziecka żeby można je było nosić od urodzenia?
jestem w 5 m-cu ciąży i chciałabym dziecko przyzwyczajać do chusty jak najszybciej.
koleżanka chce mi sprzedać chustę kieszonkę, a ja kompletnie się nie znam.
proszę o radę
Mymble - też się zastanawiałam nad chustą tkaną/TM lub ergonomkiem :]
też jestem niska, a Mąż wysoki ;) do tego Mąż ma mniej w pasie ode mnie ;P
wybrałam nosidło i obydwoje jesteśmy super zadowoleni :)))) szybko i łatwo się zakłada :) rewelacja :)
ostatnio byliśmy na giełdzie w Pruszczu(kałuże straszne, błoto itd.) i ze współczuciem patrzyłam na Rodziców z wózkami... trzeba było uprawiać slalom gigant między kałużami ;)
rozmawiałam z Koleżanką przez tel. i Ona zapytała jak tam dajemy radę z wózkiem :P odpowiedziałam - ale my nie jesteśmy z wózkiem :) tylko z nosidłem :)
Hej, dolaczam do chustowych mam choc swoja dopiero dzis zamowilam. Nie wiem czemu nie zdecydowalam sie wczesniej, ale jakos tak czas polecial. Mysle, ze nie jest za pozno na elastyka bo z tego co wiem to do przeznaczona dla dzieci do 2-3 roku zycia (jesli dam rade udzwignac:)) Choc Adas jakims wielkim klocuszkiem nie jest a mi juz rece odpadaja bo lubi byc na raczkach i lubi byc noszony.
hehe petra, to chyba ja tez Ciebie widzialam :))))W brazowej chuscie, z mezem i synkiem :)))szliscie za nami, a ja zwrocilam uwage na druga chustowa mame :)))))
Dziewczyny ja niestety nie będę na spotkaniu, bo jadę na urlop.
Ale serdecznie zapraszam do siebie w piątek 24 września.
mieszkam koło Auchan. Miejsce się znajdzie trochę :)
Jak ktoś by był chętny to proszę pisać na e.fryczke@gmail.com
Dziewczyny, może mi doradzicie, bo ja już zgłupiałam. Nie wiem co wybrać, chustę elastyczna, nosidło mei tai czy bondolino? Moja córa ma 7 miesięcy, wazy 7,5 kg, ja jestem niska a mąż wysoki. Na co powinnam zwraca uwagę przy zakupie? Co będzie wygodniejsze dla dziecka, i co szybciej się zakłada?