CHUSTOWE MAMY

WITAM,
ZAKUPILAM CHUSTĘ ELASTYCZNA, CZY SA TU JAKIES MAMY, KTORE POKAZALYBY MI JAK JĄ PRAWIDŁOWO ZAWIĄZAĆ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CHUSTOWE MAMY

Ale tak w ręku to niewygodnie bo już praktykowałam a z ramienia spada. Jak tak bez noszenia dziecka torbę zawsze przez ramię na skos zakładam bo nie zsuwa się i ręce wolne. Ale jak to zrobić z dzieckiem? I z jaką torbą aby pasek nie uwierał w buzię bo akurat na takiej wysokości mniej więcej wypadnie. A może ktoś wymyślił coś specjalnego?

tez jestem ciekawa jak z komunikacja bo zamierzam sie wybrac z malym :)A torebke najlepiej taka do noszenia na ramie albo w rece, w nia pakuje wszystko co potrzeba. Nie nosze wraz z chusta typowej torby na akcesoria niemowlece :)

A ja tak trochę z innej beczki:
- A jak jest z bezpieczeństwem jazdy komunikacją miejską mając dziecko w chuście/nosidle? Siedzieć (oczywiście gdy ma się dziecko z przodu) - stać?
- No i jak sobie radzicie z zabraniem ze sobą takich niezbędnych rzeczy jak klucze, pieniądze, telefon, jakieś pieluchy na zmianę itp. Najpierw zakładacie torbę przez ramię a później dziecko czy jak?

Tu są filmiki:

http://www.szkolachustonoszenia.pl/

Ja mam chustę elastyczną i wiąże ja "na kieszonkę".

Ja niezmotoryzowana więc Osowa dla mnie odpada :(

chyba, że pasuje Wam osowa, to u mnie mozemy sie spotkac w moim mieszkanku

13 września akurat moje dziecię po raz pierwszy idzie do żłobka. Będzie się aklimatyzować przez 2 godziny. Nie wiem jeszcze na którą godzinę ale chyba tak około 10. Boję się, że jak ją odbiorę to będzie w totalnie nieprzysiadalnym nastroju. Ale jednak chciałabym aby była obecna. Jak już będę znała dokładną godzinę to napiszę.

A może znajda się jakieś chętne na takie spotkanie w Gdyni - chętnie podpatrzyłabym wiązanie tkanej chusty --> właśnie się z tkanej przerzuciłam na elastyka bo mi łatwiej jak na razie :)

No i ja mam bagaż w postaci mojej szalonej dwójki dzieci, 13 września mąż ma wolne więc wtedy będzie dla mnie najlepiej, bo bez dzieci.

hehehhe ło mamo pomóc mogę, nie wiem tylko czy czuję się na instruktorkę :-) mogę ze sobą przywieźć kilka chust, nosideł MT, myślę że damy radę ;-)

JA SIE PISZE, JESTEM POCZATKUJACA

Dziewczyny, lokal ja mogę udostępnić. Tak z cztery osoby mogłabym zaprosić tyle że musiałaby być też chętna osoba prowadząca szkolenie :) W tym tygodniu odpada ale w przyszłym od wtorku jak najbardziej. Nie wiem tylko czy lokalizacja by odpowiadała. Blisko Pana Dinka na Nieborowskiej.

Z przyjemnością ale lokalowo u mnie ciężko ;-)

Nie dokończyło mi się.
Zaawansowana w ogóle nie jestem ale ze względu na możliwość przymiarki nosideł raczej się wybiorę. Mam już bondolino ale MT bardzo mi się podobają i jak córa podrośnie to pewnie sobie sprawimy :)

25 września w Panu Dinku 15 - 17 będą warsztaty dla zaawansowanych. W programie:
· Nauka wiązania prostego plecaka z chusty tkanej
· Możliwość przetestowania oraz pomoc w obsłudze
nosideł (MT, hybrydy, ergonomiczne, onbuhimo,
podaegi)
· Prezentacja alternatywnych wiązań na plecach
Do dyspozycji uczestników będą chusty i nosidła warsztatowe
oraz lalka treningowa

Koszt uczestnictwa
50 zł – Rodzic z dzieckiem
70 zł – Para z dzieckiem

Dla początkujących warsztaty były dzisiaj :(
Pozwoliłam sobi wkleić maila od Marty

Zaawansowana w ogóle nie jestem ale ze względu na

NA WATKU MAM LIPCOWYCH DZIEWCZYNY NAPISAŁY, ZE SA WARSZTATY 25 WRZESNIA W PANU DINKU.

A TY OLUSIA ZORGANIZOWAŁABYS JAKIES SPOTKANKO? :-)

trzeba popatrzeć na stronie klubu kangura, dziewczyny często organizują spotkanie, ja do dziś córkę noszę choć ma 2,5 roku, no i następny chuścioch w drodze ;-)

ooo, ja tez bym byla cheta na warsztaty, mam chuste tkana, na razie tylko krzyzowo wiaze :/

może to troszkę pomoże: http://www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/Inhalt/Jak_wiazac_chuste_elastyczna

ja również chętnie poszłabym na spotkanie dla początkujących chustomam i tych które dopiero planują być chustomamami :)

nie wiecie czy nie będzie niedługo jakiś warsztatów z wiązania ? chętnie bym się wybrała :)

Inne tematy z forum

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...