CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

Cześć Kobietki ;)

co tam u Was ciekawego??
u mnie oki, w końcu na chorobowym ;P czas na odpoczynek !!

Mała już mnie nie straszy póki co.. wierci się non stop :) a w nocy nie daje mamusi spać :P

a jak u Was? Lena jak synuś?

Koraliczek trzymam kciuki z piątek :*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

roli przepraszam nie zauwazylam twojego malutkiego poscika ;p
ja ide na pierwsze usg 11 dc... zawsze niezaleznie czy biore clo od 5 dc czy od 2 dc... przy mojej dawce musze isc 11 dc na kontrol bo moze cos szybko urosnac... ale z gory zakladane jest ze pierwsze usg wykonuje sie miedzy 10 a 12 dc.. :)

Koralik, ale jakie będziesz miała przygotowanie:)). Tam wyżej forumka zadała ci pytanie tylko pewnie zginęło w gąszczu moich postów:)

basieniak.. meldujesz sie tu jeszcze? :D
ja sie wybieram do gina w piatek na podglądanko... wy tu zaraz rodzic wszystkie bedziecie a ja jeszcze nawet w ciazy nie jestem, czemu to takie trudne.....

heheh dzięki Kasiu;)

Tutaj też nie trzeba lewatywy, ale tak chciałam, ale na chceniu to się skończyło :). Odejście wód jest gorszym sposobem rozpoczęcia porodu, lepiej niech te skurcze się rozkręcają:). I jeszcze jedno jak będziesz miała już dość i być może nawet stwierdzisz, ze nie rodzisz i idziesz do domu to zapewne masz rozwarcie na 7 i masz kryzys, ale potem już idzie szybciutko:)

oj kkasia to super poród, ja nie wiem czego się spodziewać, bo są na pewno nieregularne, ale nie przechodzą - mam nadzieję, że to skurcze, bo ja mam je od wczoraj dość często, a tak naprawdę 2 dni temu w nocy właśnie one mnie obudziły, trzymały trochę i odpuściło...czekam aż pójdą wody albo będą regularne...heheh ja jestem ogolona, a lewatywy w irlandii nie robią

Basieniak ja takie napinanie miałam od 5 m-ca. 3 dni przed porodem miałam takie jakby mocniejsze 3 skurcze. No i potem takim skurczami zaczął mi się poród. Najpierw skurcze co 15 min i miałam zamiar wybrać się spać, ale mój mąż ciągle gadał: to już, to już, że nie dawał mi spać. Potem stwierdziłam, że te skurcze jakoś szybko zrobiły się co 8 min. Stwierdziłam, że chyba czas na zabiegi upiększające i lewatywkę. Na początek wzięłam letnią kapiel żeby zobaczyć czy skurcze jednak nie przejdą, potem wręczyłam mężowi maszynkę i tak w połowie pracy mówię do niego: zadzwoń do położnej, coś mi nie pasuje. Skurcze przyspieszyły i były co 5 min,ale nie bolały w dalszym ciągu. Połozna jak dowiedziała sie w jakim tempie postępują i że to druga ciąża to tylko powiedziała, że pedem do szpitala. W szpitalu najpier z dobre półgodziny wymiotowałam, potem połozna mnie zbadała i mówi, że rozwarcie na dwa. Myslałam, że mnie puści do domu, a ona, że normalnie to pewnie by tak zrobiła, ale ja jej wyglądam podejrzanie. 2 godziny pózniej trzymałam swoja córeczkę w ramionach :). W sumie cała akcja zaczęła się przed 1 a urodziłam przed 6. Bolało przez godzinę. I takiego porodu ci życzę z całego serca. Oczywiście wszystko tak krótko trwało, że ani nie dokończyłam golenia, ani nie zrobiłam lewatywy.

Koraliczek, jak bierzesz clo to po skonczonej serii jedziesz do lekarza?

Koraliczku jak skurcze pozwolą to dam znać przed wyjazdem heheheh

jak bys sie miala do szpitala wybrac wczesniej daj znac, bedziemy trzymac kciuki! czuje ze to juz niedlugo :) Dawaj znaki o sobie :) chyba czekam razem z Tobą.. ;p hehe

dla mnie nie jest męczące, ja to bardziej myliłam z wypychaniem się młodej, ale jak stały się bardziej regularne to raczej skurcze...w nocy czasami mnie one obudzą, ale jak miną to dalej zasypiam...spokojnie dam radę, no chyba, że się maksymalnie nasilą to wtedy nie wiem :D

brzuch się robi taki napięty, czuję takie rozpieranie i nacisk na krocze od środka...jakby jakiś balon w brzuchu się powiększał i napierał na wszystko, i mija...i za jakiś czas to samo;)

a powiedz mi jakie to uczucie? uciazliwe bardzo? jak bys miala czekac jeszcze do 3 listopada to dalabys rade zasnac w nocy? nie meczy Cie to? oj bede zaraz e ciocią :D

no koleżanki mnie uświadomiły, że to prawdopodobnie skurcze...trwają około minuty, czasami mniej co 30,20, 10 min i znów co 20 min więc twierdzę, że nieregularne są:) no termin porodu wg OM jest na środę więc czas najwyższy, a jak się nic nie zacznie to 3.11 mam wizytę w szpitalu

Ooooo kochana czyzby to juz niebawem? ile taki skurcze moga trwac? co ile mniej wiecej?

jestem :D zaczęły się chyba nieregularne skurcze, ale nic poza tym ;)

Znam ten kurs :)

Basieniak, jesteś ??

Warsztaty dla mężczyzn.

Kurs jest dwudniowy i obejmuje następujące zagadnienia:

DZIEŃ PIERWSZY
1. JAK WYKONAĆ KOSTKI LODU
Instrukcja krok po kroku wraz z prezentacją.

2. PAPIER TOALETOWY - CZY WYRASTA NA UCHWYTACH?
Dyskusja.

3. RÓŻNICE POMIĘDZY KOSZEM NA PRANIE A PODŁOGĄ.
Ćwiczenia praktyczne z pomocą zdjęć i wykresów.

4. NACZYNIA I SZTUĆCE: CZY LEWITUJĄ, SAMODZIELNIE KIERUJĄC SIĘ DO ZMYWARKI ALBO ZLEWU? Debata panelowa z udziałem ekspertów.

5. PILOT DO TELEWIZORA - UTRATA PILOTA
Linia pomocy i grupy wsparcia.

6. NAUKA ODNAJDYWANIA RZECZY
Otwarte forum tematyczne - Strategia szukania we właściwych
miejscach a przewracanie domu do góry nogami w takt rytmicznego
pokrzykiwania.

7. ZAPAMIĘTYWANIE WAŻNYCH DAT I POWIADAMIANIE W WYPADKU SPÓŹNIENIA
Pamiętaj o zabraniu własnego kalendarza lub telefonu komórkowego.

DZIEŃ DRUGI

1. PUSTE KARTONY I BUTELKI - LODÓWKA CZY KOSZ?
Dyskusja w grupach i ćwiczenia praktyczne.

2. ZDROWIE - PRZYNOSZENIE JEJ KWIATÓW NIE JEST GROŹNE DLA ZDROWIA.
Prezentacja PowerPoint.

3. PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI PYTAJĄ O KIERUNEK, KIEDY SIĘ ZGUBIĄ.
Wspomnienia tych, którzy przeżyli.

4. CZY MOŻNA SIEDZIEĆ CICHO, GDY ONA PROWADZI.
Gra na symulatorze.

5. DOROSŁE ŻYCIE - PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJĄ MATKĄ A TWOJĄ PARTNERKĄ
Ćwiczenia praktyczne i odgrywanie ról.

6. JAK BYĆ IDEALNYM PARTNEREM NA ZAKUPACH.
Ćwiczenia relaksacyjne, medytacja i techniki oddechowe.

7. TECHNIKI PRZEŻYCIA - JAK ŻYĆ, BĘDĄC CAŁY CZAS W BŁĘDZIE.
Dostępni indywidualni psychoterapeuci.

8. CHOINKA - CZY MUSI STAĆ DO WIELKANOCY.
Telekonferencja z udziałem Świętego Mikołaja.

basieniak ty chyba jednak czekasz na mnie ;p hehe no to moze 3.11 juz cie zostawia do porodu i dadza ci oxy?
ja mam dzis 4 dzien z clo...

ja już sama nie wiem, mam nadzieję, że każdego dnia...3.11 mam kolejną wizytę w szpitalu - będę dzień po terminie...już mnie męczy to czekanie

Inne tematy z forum

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...