CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-czesc-2-t246245,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

Hej dziewczyny!
Lena przynajmniej możesz się nam wyżalić, doskonale Cię rozumiemy. Najwazniejsze, że jesteście razem- reszta powoli się ułoży:)
Koraliczku ja kończę teraz 10tydzień i mam już lekko zaokrąglony brzuszek.Jak nosze jakąś bluzke przylegającą do ciała to widać:)

Hej dziewczyny.
Moje samopoczucie ...szkoda gadac :(
Chodze i ryczę ;(
Sytuacja jak dla mnie robi sie beznadziejna - wciąz nie mamy mieszkania, ja sie sama duszę w tym pokoju, a co mówic o przywiezieniu tu dziecka ze szpitala!!!? Jak o tym pomysle, to mi od razu łzy w oczach stają.
Nie wiem kiedy cos znajdziemy, kiedy sie umeblujemy, nie mówiąc o praniu ubranek dla małego, urzadzaniu dla niego kącika.... jestem po prostu załamana :(((
Jedyne pocieszenie to ruchy i kopniaki synka :* zaczęłam więcej do niego mówic :)
Naprawde z tymi mieszkaniami jest ciezko :/ a my nie mówimy jeszcze po norwesku ( ja próbuje sie troche podszkolic) i to duzy minus ( nawet sami nie jestesmy w stanie sie umówic na oglądanie czegos i sami jechac, a pomoc mamy taką, ,że.... :((((( Byłam jakas naiwna i nie brałam pod uwage takich problemów jadąc tu, najwazniejsze, że jestesmy razem, ale... przerasta mnie to.
Poza tym wyjatkowo w tym roku drazni mnie, że ida swieta. Dla mnie sa nie w porę. W ogóle ich nie czuje i nie chce chyba czuc :((( Nie mam czego sprzatac, gdzie gotowac...gdzie postawic stroika czy choinki:(
Sorki, ze tak Wam marudzę, ale nie potrafię teraz o niczym innym myslec... Wymarzyłam sobie taki piękny "start" dla synka, a tu taka lipa:(
Poza tym nie wiem jeszcze jak mąz sciągnie wszystkie rzeczy małego, które sa w Polsce. Boi sie jechac naszym samochodem, a w walizkę to może co najwyzej troche ubranek wziąc... Po prostu porazka:(

Koraliczek, ja pamietam, ze jak byłam 2gi raz w szpitalu (16-19t) to brzuszek zaczął mi sie zaokrąglac, wczesniej chyba tylko mi się wydawało, że juz jest:) Za to teraz jakos tak mam wrazenie, ze nie rosnie za bardzo...

A kiedy Wam zaczelo widac jakies brzuszki? ja jak sie dotkne palcem na dole brzucha czuje kulke pod palcem a wy tez tak mialyscie?
Aszi masz juz zaokraglenie? ktory masz tydzien???

tak Koraliczek czas pędzi jak szalony... ja też nie wiem kiedy to zleciało... strasznie szybko, i Tobie też tak minie :)

o kurcze ja za 5 dni zaczynam 3 miesiac??? ale jaja... tzn wedlug terminu OM a wg usg nie wiadomo :P

eh ana jak to szybko zleciało!!!! szybciej niz jak basieniak byl w ciazy.. serio jak by chwila.. dopiero czekalam na wynik testu.....
oby i mi tak zlecialo u urodzilo sie zdrowe cudo!!

hej hej :)

u mnie bez zmian... to na pewno jest rwa kulszowa, czytałam w necie i wszystko mi pasuje... przeszywający ból zaczyna się w okolicy lędźwiowej, po lewej str i tak przechodzi przez pośladki uda promieniuje aż do stopy... ledwo co chodzę. Chyba nic mi lekarz nie doradzi w ciąży trudno cokolwiek brać a masaże na ucisk chyba tez bardzo nie pomogą... zresztą z domu by mi się nie chciało wychodzić. Jednym słowem masakra!!! no ale cóż, już coraz bliżej... jutro zaczynamy 9 m-c, już wszystko przetrwam dla mojej Niuńki ;)

właśnie zrobiłam kolejne pranie (białe) dla córci, kolorowe ciuszki już wyschły, poprasowałam i ułożyłam w szafce :) niech czekają ...

pozdrawiam, buziaki :***

a Lena znowu przepadła....Lena co u Ciebie? jak samopoczucie ???

heh ale mam lenia nie chce mi sie nic robic i do tego nie moge jechac do siebie do domu bo auto sie zepsulo... i tak u tesciowej lewituje... a nie chce na 2 mieszkania sprzatac zwlaszcza w ciazy... a autobusem nie pojade bo mam tu psa i 2 torby...
ana jak plecy? idz do lekarza moze ci da jakies masaze albo cus

:) ja tez się cieszę Koraliczku...wiedziałam ze tak będzie !!!
super !!!!!! :)))

Kasia ja nie bede robiła juz toxo, bo chorowałam i mam przeciwciała, więc więcej nie zachoruje:) Koraliczek strasznie się cieszę, że beta urosła. Zobaczyśz wszystko będzie dobrze:)

zapewnie jej powiem na wizycie.. mam 19 grudnia :P
eh alem szczesliwa :D

Napisz tej swojej lekarce, że ma ważyć słowa, bo nie dość, że ty zejdziesz na zawał, ale my razem z tobą też :) i będzie nas miała na sumieniu.

Aszi chcę ci jeszcze napisać, ze jak będziesz powtarzać toxo to weź skierowanie, w ciąży masz to za darmo. Już tyle razy chciałam to napisać i zawsze zapomniałam.

Też czekam na Koralika.

dotarlam.. serce mi wali dalej, wynik wzrosl o 2 tysiace... lekarka napisala ze jest ok... no i badz tu madry czlowieku nie stresuj sie jak cie tak strzaszą... jeszcze tylko usg i beda spokojne swieta!
dzieki za mysli :)

Ana dobre pytanie. Też zaglądam z myślą, że Koralil napisała coś o wynikach.

KORALICZEK I JAK MASZ JUZ WYNIKI?

Koralik no to trzymam kciuki za Twoją dzidzie !!
daj znać jak wynik,
buźka :*

ana serce nie chodzi tu o serduszko bo na serduszko jest za wczesnie, czasem sie pojawia dopiero w 9 tygodniu.. chodzi bardziej o to czy dzidzia rosnie bo z usg wyszlo ze jest ciaza mlodsza niz powinna... i moja ginka stwierdzila ze beta z przed tygodnia jest juz nie wazna i musialam zrobic wczoraj i dzis zeby wiedziec jak rosnie i czy rosnie a moze spada z ilus tam...
popoludniu bede wiedziec czy bede mamą czy nie..

Koraliczku wydaje mi się że te bety jeszcze bardziej Cię stresują... może lepiej gdybyś ciągle ich nie powtarzała... pójdziesz już za niecały tydz na wizytę i się dowiesz jak ciąża się rozwija... ja wogóle nie robilam bety !! nie chciałam się stresować czekając na wynik, ale ja Ci mówię że na pewno jest wszystko dobrze... po prostu było za wcześnie... teraz zobaczysz już serduszko, wierzę w to i życzę Ci tego z całego serca !!!

a u mnie bez zmian... boli jak cholera !!! czuję że tak będę się męczyć aż do rozwiązania :(
aż mi się płakać chce !!

beta z dzis 10818 a tydzien temu byla 5252 ale moja gin mowi ze to za dlugi okres czasu by stwierdzic czy dobrze rosnie............ tzn nie jednoznacznie i mam powtorzyc bete jutro i w tedy sie dowiemy... tydzien temu bylam w ramkach dla 6 - 7 tydzien i dzis tez jestem w ramkach dla 6 - 7 tydzien a w piatek usg pokazalo 5 tydzien i 2 dzien ciazy a wg om mam 7 tydzien rowny, jutro zaczne 8
:((( i jak sie tu nie martwic? jutro powtorze bete bo moze bylo jeszcze wiecej ale spadlo...

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...