CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

No to w takim razie i mi przypadło założenie nowego wątku :)
Ostatni cykl przed inseminacją udany :)

Powodzenia! :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

Ja pomału zdrowieje, ale moje tempki nic mi nie mówią,bo cały czas są wysokie :/ jest to zapewne wynikiem choroby no i w tym cyklu chyba nici z obserwacji :/

Olesia, nie szukaj takich informacji, w necie żadnej sensownej odpowiedzi nie znajdziesz, a jak naprawde nie możesz wytrzymać to umów się szybciej do gina na konsultacje. Ja bym się nie nakręcała, co Ci da informacja czy ma to jakis wpływ na długość starań? Tylko niepotrzebnie się nakręcasz i za dużo o tym myślisz. Rób swoje :)

Mam pytanko do Was jeszcze. Ginka powiedziała,że mam od 16dc (moje cykle są dłuuugie) brać d*phaston przez 10 dni, potem zrobić bete i jak będzie wskazywała na ciąże to brać dalej, ale tak sobie myśle, przecież w 26dc będzie za wcześnie na jakiekolwiek testowanie, możliwe że owu będzie dopiero w 24dc (a moje tempki nie pomogą mi tego ustalić) i co po 10 dniu już nie brać, bo na bank będzie wynik negatywny, powiedziałam jej to w sumie, no ale jakoś tak pytanie rozeszło sie w powietrzu, myślicie,że brać powiedzmy 15 dni? eh :/

Aniu - ja tez mialam mdlosci i zmuszalam sie do jedzenia..najlepiej mi smakowaly owoce cytrusowe i marchwka.. mieso do dzisiaj mi nie wchodzi..
i balam sie,ze bede tym przypadkiem co moja siostra..ona wymiotowala cala caize az do porodowki, mdlilo ja caly cza..ale.. u mnie skonczylo sie pod koniec 13 tyg.. teraz czasami jak za szybko sie schyle, albo wejde na 3 pietro to mnie zemdli,ale na chwile.. wiec jest ok..no i moge juz jesc co chce..no procz miesa:P

przez pierwsze 13 tyg ciazy nie moglam jesc slodyczy - kiedys dzien bez slodyczy to byl dzien zmarnowany..a tu nagle bunt:-))

Klara - badz dobrej mysli..a bierzesz d*phaston albo luteine? czekamy jeszcze tydzien tak??

Olesia- ja sie nie wypowiem bo sie nie znam..:(

ja ide w sr do gin..maz to juz nie moze sie doczekac:-))

Aniu, spokojnie - za 3 miesiące te objawy miną :) z resztą tak bardzo pragnęłaś ciąży, że zapewne one Ci tak mocno nie przeszkadzają ;)

Klara, Kochana - wiem, że mi łatwo o tym mówić, le staraj się nie stresować, wszystko będzie dobrze - może rzeczywiście to zagnieżdżenie, ale staraj sie o tym nie myśleć, w razie co niech to będzie miłe askoczenie dla Ciebie :)

Dziewczyny, tak siedze na necie i szukam, ale w sumie nic sensowanego nie znalazłam... Orientuje się któraś jak to jest z tym schowanym jajnikiem za macicą? :) czy trudno z tym zajść w ciąże?

Bo w sumie lekarz mi konkretów nie powiedział, a ja do końca marca nie wytrzymam :P

a u mnie jakoś tak dziwnie, we wtorek miałam transfer, wszystko poszło ok ale od przedwczoraj mam silne bóle w podbrzuszu, niby ok, bo jak czytałam to przy zagnieżdżaniu się zarodków może tak być, ale czy aż tak mocno powinno boleć??zresztą przy poprzednim transferze nie czułam nic.... może tylko niepotrzebnie się martwię ale boję się że może być coś nie tak i znowu się nie uda.....

ania27 ja miałam identycznie..
a teraz na końcówce to jadłabym bez przerwy.. a przez cholerną cukrzycę trzeba się ograniczać...
ech, ja chce już kwiecien..

Ja też chodzę śpiąca,jak tylko się obudzę po nocy już jestem zmęczona:)
A najgorsze jest to że jeść nic nie mogę,zmuszam się do każdego posiłku,to takie głupie uczucie jesteś głodna,żołądek się domaga jedzenia a tu Ci wszystko śmierdzi i mdli dosłownie na wszystkie potrawy.

No ale takie uroki pierwszych 3 miesięcy ciąży..minie
Żonka a Ty jak się czujesz?

Olesia - ja tez bym spala calymi dniami.. ale mysle,ze to od pogody i w moim przyadpku ze zmeczenia:P po pracy (choc prace mam lekka i przyjemna) wracam zjem obiad i ide spac..i spie tak z 3-4 godziny umyje sie i ide znowu spac..

cos przez week tu tak cicho zawsze..

u mnie najgorszy teraz co mnie spotyka to senność :/

normalnie spałabym cały dzień... :(

ja choruje od 3 dni :/ i jestem wredna :p złe samopoczucie :/

mnie dziś strasznie głowa boli :( aaaaa, może ciśnienie spada :)

Aniu - jeszcze troszkę wytrzymaj i już niedługo bvędziesz tulić swojego Juleczka w ramionach :**** jesteś silną i dzielną kobietą - dasz radę :)

a co tam u Was Dziewuszki? Jak samopoczucia?

Ja i mój B z rana byliśmy z Dziadkmi w kinie na Życie Pi - polecam ten film ;) potem poszliśmy na kawe i ciacho i wróciliśmy do domu - jakoś taka wyczerpana się czuje :/ to taki dzień? też tak macie?

normalnie zroiłam obiad i padam na nos :( wrrr...

Ania81 cieszę się, że operacje macie już za sobą. Jesteście już bliżej wyjścia do domku jak dalej:) Julek na pewno Cię rozpozna, nic się nie martw.
Wiem co przechodzisz, bo te same uczucia mną targały. Jedynie co to może być zdezorientowany jak wrócicie do domku, ale 2-3 dni i będzie jak dawniej.
Nie stresuj się dodatkowo pokarmem-w najgorszym wypadku istnieje jeszcze mleko modyfikowane:)

Aniu, jeszcze trochę i mu wszystko wynagrodzisz z nawiązką.

Aniu napewno będzie dobrze,trzymamy tu wszystkie kciuki.

kammcia ja też mam dziś urodziny,30 lat kończę,powiedziałam moich chłopakom,tacie i mężulkowi że nie chcę żadnych prezentów bo największy już pod sercem noszę,to Bóg mi zrobił najpiekniejszy prezent na świecie.Za to obdarowali kwaitkami,nawet od synka dostałam bukiet tulipanów:)

Dziś byłam u ogólnego,odebrałam wyniki TSH 1,22 FT4 12,3,lekarz powiedział że wyniki są w normie i dalej mam brać ten sam lek w dawce 50 mg,i jak bym poczuła się gorzej to wtedy przyjść na kontrolne pobranie krwi,trochę dziwnie bo boję się że jak mi te TSH tak szybko ładnie spada,nawet w ciąży nie skacze to mogę w nadczynność wpaść,a dawkę można zmniejszać w ciąży?Stokrotko jak to jest?A i jeszcze co najważniejsze nie potwierdził hashimoto,choć nie powtórzył TPO i teraz nie bardzo go zrozumiałam,mówił coś że konsultował mój wynik z jakimś specjalistą,tylko pytanie który wynik?W poniedziałek musze do niego jeszcze zadzwonić i wyjaśnić.

Co do witamin,pomóżcie bo ginekolog kazała brać folio z jodem(tutaj taki się kupuje) i zestaw witamin,w którym też jest w składzie kwas
foliowy i jod,a lekarz powiedział że to za dużo,że mam nie brać witamin a tylko ten kwas z jodem,no ale jak ja teraz tak malutko jem(nawet schudłam)to muszę dostarczać dziecku wszystko co potrzeba,poza tym zaraz żelazo mi spadnie i będzie problem.

hi:) BĘDZIE DOBRZE :) wierzę w to mocno :)

Dziś zapisalam się na HSG na 04/02 , w swoje urodzinki ;) ahh... boję się troszki..

wczoraj robiłam test... ;( ale póki co @ nie ma :D wiec jeszcze jest nadzieja, choć... brzuch pobolewa...;(

a mnie ciarki przeszły :) Stokrotko ale zazdroszcze....
Ania trzymaj się juz niedlugo znowy będziesz tuliła Juleczka :)

stokrotko bardzo się cieszę, że już czujesz maleństwa, to cudowne uczucie..
Dziewczyny Wy również niedługo będziecie się cieszyć swoimi maluszkami, jestem tego pewna..
Ja jeszcze dziś nie mogę przytulić mojego kochanego synka..Juli dziś znów miał zaburzenia rytmu, tym razem serduszko chwilowo zwolniło i lekarze stwierdzili, że ma jeszcze zostać pod opieką pielęgniarek na sali pooperacyjnej.. dostanę go na salę ogólną jutro lub w niedzielę jeśli już nie będzie żadnych problemów z rytmem serca..oby nie było.. ale poza tym krążeniowo jest wszystko ok zastawki pracują prawidłowo. jest jeszcze problem z jedzeniem,bo Julek nie chce butelki i ma trudności z jedzeniem z niej, a musi bo teraz dostaje ściśle określoną liczbę płynu. wczoraj 15ml mleka co 3h, dziś 20ml.. piersią będę mogła karmić może za tydzień.. a pokarmu coraz mniej ściągam.. jest głodny i bez mamy i czasem popłakuje..Czy on mnie pozna?? dziś już nie ma cewnika, drenu przy serduszku i maski z tlenem.. więc troszkę mu lżej.. jak byłam przed chwilą to widziałam tylko ruszającą się łapkę i nóżki bo Juleczek się przemieścił na łóżeczku i leżał po skosie..ale pielęgniarki mu tak pozwalają, żeby tylko spał tak jak mu wygodnie.. tak bardzo chcę go już zobaczyć, przytulić, poczuć małą łapkę zaciśniętą na moim palcu, i żeby spojrzał na mnie swoimi wielkimi oczkami i pokazał dziąsełka w uśmiechu.. strasznie za nim tęsknię..

oj Dziewczyny znowu mi łzy w oczach stanely.. ostatnio cos jestem taka rozczulona:-)) kupilam do kawki (dla kolezanki kawka, dla mnie herbatka) po kawałeczku serniczka i rurce ze smietana i znowu sie rozkolyslay maluszki:-)) cudowne uczucie.. tak dlugo na nie czekalam..

Kochane Wy tez sie doczekac 2 kreseczek..potem pierwszych mdlosci..i innych objawow ciazowych..kopniaczkow..i Dzieciaczków;-))

Stokrotko super :) Jeszcze niedawno chwaliłaś się II kreseczkami, a teraz już kopniaczki :) To musi być cudowne uczucie :)

dziewczyny, ja to wszytsko wiem.... pierwszą tempke zmierzyłam, bo się lekko prEzbudziłam.. i tak z ciekawości :) potem spałam jak zabita i zmierzyłam o swojej stałej porze i ta zapisałam.

A ta na końcu... to tak z ciekawości też :P

STOKROTKO !! JAK CI ZAZDROSZCZĘ TYCH KOPNIACZKÓW :)

Inne tematy z forum

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...