CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

No to w takim razie i mi przypadło założenie nowego wątku :)
Ostatni cykl przed inseminacją udany :)

Powodzenia! :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

ania, chcę :)
ale mojemu Małemu to się już 4 tygodnie temu śpieszyło, więc liczę na to, że jeszcze do tygodnia max..
Obstawiam dwie daty : 12.03 - mamy 6 rocznicę poznania z męzem, albo 21.03 - męża urodziny :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bombelkowa Ty już chcesz rodzić?To wyobraż sobie,ja 4 lata temu jak byłam w tym samym czasie co Ty teraz to urodziłam dopiero za miesiąc,w 42 tygodniu ciąży:)fajnie co?

Stokrotko kontroluj ciśnienie.
Póki masz w normach, to nic złego się nie dzieje.
moja siostra z bliźniętami też szybko puchła.
Ja mam teraz na końcówkę, ale ciśnienie ok.

Koralik - nie dziekuje :)

Z tego co wiem to niektórym ciężarnym zbiera się woda w kończynach,z tego powodu niektóre dużo tyją,ale po porodzie mija i waga spada.Jakie są na to sposoby to nie wiem.

hej Dziewczyny:)

mam pyt. jak radzic sobie z opuchlizna?? zauwazylam,ze zaczely mi puchnac dlonie-rece i nogi przy kostkach.. zdjelam juz obraczke..skarpety nosze jak najmniej uciskowe..
w ciagu dnia klade nogi na sciane - wyzej reszty ciala..

nie wiem czy to od tego,ze malo pije? czy tak juz jest?? ale to troche chyba za szybko jak na ten tydzien ciazy.. dzisiaj wchodzimy w 27 tyd dopiero..

Bombelku jakby nie zdazyla.. życzę szybkiego i malo bolesnego porodu, bo troche pobolec musi co bys sobie zapamietała :P ukochaj synka od e cioci po urodzeniu... trzymam kciuki za Wasze poczatki! bądz dzielna :D :*
eh :)

Kasiu chętnie :) jak tylko Julek będzie zdrowy..a gdzie mieszkasz? dziś wieczorem 37,5 więc jest progres doktor mówił, że temp zacznie spadać po 4 dawce.. w 6 dobie antybiotyku mam jechać do niego na oddział na odsłuch ew. rtg, ale może wcześniej się umówię do naszej przychodni do pediatry..choć jakoś tak się ostatnio na te lekarki tam zeźliłam..bo one nigdy nic nie wiedzą i sama muszę podpowiadać..najważniejsze,ze Juli juz sie cieszy i ładnie bawi..więc chyba jest lepiej..

A dziękuję Olesia za pamięć.
My już na koncówce. Teoretycznie z OM dziś zaczęłam 38 tydzień. Wyczekujemy już Bartusia i jesteśmy gotowi :)
Czuję się dobrze, miewam skurcze ale tragedii nie ma.
Jedyne co, to od 3-ech dni mnie czyści dołem.. mam nadzieję, że to oznaka, że to już niedługo :)

kassia a Wy roczek za ponad miesiac... ja cieee jak leci szybko ten czas.... troche nostalgicznie mi sie zrobilo teraz...

Aniu, to będziemy prawie sąsiadkami. Jak tylko ogarnę remont kuchni (co mi jeszcze trochę zajmie) to zapraszam na kawę:) A Juleczka poszłabym osłuchać , w każdym razie nam kazali po 2 dniach do kontroli.

olimpia moja zosia tez miala 2 mm w 6 tygodniu a w 12 tygodniu juz 6 cm... :P

najlepszy od hashimoto jest ponoć dr Stencel,,co raz więcej lasek ma ten problem i moje dwie kumpele właśnie do niego chodziły i dwie urodzxiły dzieciaczki.

żonka - może lepiej warto się zastanowić dlaczego Ci lekarze już nie pracują w invikcie..jest dużo mozliwości - może kierowali się np. kasą, albo tym, że nie chcą sie dokształacąć...bo z tego co mi wiadomo, to invicta ma specjalistów, którzy się cały czas kształca, jeżdżą na konferencje no i widać tego efekty, bo naprawdę do wielu rzeczy doszła i wprowadziła pierwsza. weź pod uwagę chociażby takie pgd..przeciez nikt w polsce tego nie robi!!!

Cześc dziewczynki :) No a ja już zaczynam odliczac dni do kolejnej wizyty :) za tydzień w piątek o 17:00 :D
Leci mi 10 tydzien i straaasznie już chcę zobaczyć to serduszko :) Ostatnio widziałam koelżanki USG z 10 tygodnia właśnie i to było niesamowite jak wszytsko było widac ! tzn maluszka :) i jego rączki :)
Zastanawiam się nawet czy może teraz na ta wizyte zabrac juz meża?? Jak myślicie ??:)

Niestety mnie wziąl straszny bol pleców :( Odcinek krzyżowy... ciagnie do posladków i promieniuje do bioder i kończyn :( szczególnie prawa strona :( Niestety wczesniej juz miałam bloblemy z tym odcinkiem pleców, a czytałam ze przez hormony w ciązy, nawet na początku może to dokuczać.... a niestety siedzenie i dźwiganie w pracy mi nie pomaga :( chyba powaznie musze się zastanowić nad tym zwolnieniem, bo jak tak dalej pójdzie, to będę musiała jeszcze leżec :(

Dziewczyny... Ja mam pytanie do tych leczących Hashimoto. U mojej koleżanki z pracy stwierdzono niedawno ta chorobę i biedna męczy się niesamowicie :( chodzi do jakiegos lekarza i ma jakies leki, ale nie całkiem pomagają. Ma problemy z kołataniem serca itp.
Warto odesłać ja do tego Skweresa?? Podobno jest tez dobry lekarz .... Chabior.... Chapcior... czy jakos tak :P Słyszał cos ktoś o takim ?

jej widzę, że się powtarzam.. ale ledwo żywa jestem wybaczcie

hej Kasiu:)
Przeprowadzamy się z moreny na Orunie Górną- nadal wynajmujemy ale będzie bliżej do moich rodziców, którzy często przyjeżdzają do Julka i do siostry, która będzie mieszkała 700m dalej..
Julek wczoraj 38.6 wieczorem po konsultacji tel z pediatrą dałam antybioyk.. po nim Julek pobawił się przez godzinę i o 20.00 odpadł totalnie.. dziś w nocy jedna pobudka o 3 na papu miał 37,4 bez ibuprofenu dziś rano ok 5.30 36,8 oby juz spadało, bo widzę, że się męczy.. po ibuprofenie jak już temperatura spadnie do 37 z kreskami to się śmieje i bawi, ale jak znów wzrośnie to jest ledwo żywy.. dziwne, że innych objawów brak.. tylko gęsty gil ale mało..no teraz znów śpi..ale mam nadzieję, że to dobry objaw i że się regeneruje.. do tego wszystkiego u mnie od wtorku @ pierwsza po porodzie..ale zadziwiająco łagodna, bólu brak a przed ciążą chodziłam po ścianach przy @..oby tak już zostało:))

Stokrotko, wyślij mi jeszcze maila to prześlę te materiały edukacyjne;)

Olesia, pewnie, wyślij mi numer tel, bo z pisaniem to ciężko mi znaleźć czas.

Aniu, gdzie się przeprowadzacie?
Z perspektywy czasu to uważam, że gdyby Lidka na czas dostała antybiotyk to może nie znalazłybyśmy się w szpitalu... A Julek jak poza tym wirusem?

żonka już napisałam na priv przepraszam, ale nie wchodziłam tu ostatnio.. Julek od niedzieli ma gorączkę..:( niby wirus ale dziś 4 doba, a temperatura wciąż 38,6 więc dziś dostał antybiotyk..a miałam nadzieję, że uda się bez.. do tego od tygodnia się przeprowadzamy nie mam na nic czasu..
Olimpia dziecko na początku rośniebardzo szybko Julek potrafił strzelić 12mm w 5 dni:) więc się nie martw na pewno zobaczysz serduszko:)
pozdrowienia dla wszystkich staraczek iwonus mam nadzieję że się uda na wiosnę:) trzymam kciuki:)

Kasiu - dziękuję za tel;-) biedna Lidka chciała mamę:-))
bardzo mi pomoglas:-)

dobrej nocki:-)

KKasia - pewnie nie moglas dzisiaj zadzwonic.. jakby cos to moge jutro od 14 byc na tel..:-)

w sb idziemy ogladac wozek..dziewczyna z moich okolic ma na sprzedaz - wstepnie chcemy nowy,ale jesli ten bedzie w b.dobrym stanie to moze wezmiemy.. a jak nie to przynajmniej zobaczymy jak on wyglada na zywo:P

Inne tematy z forum

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...