Dawny Swissmed, poród 2015

Od jakiegoś czasu czytam wątek o porodzie w prywatnej placówce w Gdańsku. Decyzja o porodzie w państwowym szpitalu już podjęta, nie dam rady dojechać np.do Łodzi. Jednak nie wiem czy mi się nie odwidzi jeśli "swissmed" się reaktywuje.

Link do starego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/Swissmed-porod-2014-t527611,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Dawny Swissmed, poród 2015

Ja również jestem po porodzie w Swissie, a teraz CM. Trochę miałam mało entuzjazmu w związku z postami o łóżkach, ale teraz już nie mam żadnych zastrzeżeń. Łódź jest jednak dalej, a mąż cudzoziemiec nie poradzi sobie sam w polskim USC z rejestracją noworodka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybieram już na pewno CM na swój poród. Widziałam na FB ich, zdjęcia nowych łóżek, więc to mnie ostatecznie przekonało, nie będę jeździła do Łodzi, bo to bez sensu. Ale jestem zadowolona :)

Też rodziłam przez cc w CM, dwa lata wcześniej w Swissie. O dziwo łóżko nie przeszkadzało mi, chociaż obawiałam się tego. Nie wiem może to emocje związane z pojawieniem się dziecka, albo fakt, że widziałam wcześniej jakie one będą i niewiele od nich oczekiwałam :) wiecej napisałam tu http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=621867&c=1&k=160#post11049145
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rodziłam w CM przez cc. Minus oczywiście łóżka. Masakra!!! Brak możliwości podniesienia oparcia, brak barierek z boku łóżka co uniemożliwia karmienie dziecka na leżąco. A do tego skrzypi niemiłosiernie. Ale to jedyny minus wg mnie. Opieka super. Zarówno przed operacją, jak i w trakcie i po. Anestezjolog informował i tłumaczył co będzie robił. Po operacji kilka razy przychodził do sali sprawdzić jak się czuję. Pielęgniarka anestezjologiczna cały czas była przy mnie, czuwała i rozmawiała co bardzo mnie uspokajało. Cesarka przeprowadzona sprawnie i bez powikłań. Opieka noworodkowa rewelacja. Mam porównanie do Swissmedu i w CM o wiele lepiej. Pani doktor udzielała informacji codziennie, zleciła dodatkowe badania gdy były potrzebne. Położne miłe i pomocne. Jedzenie smaczne. Ciepła woda była cały czas. Bardzo się cieszę, że wybrałam CM. Czułam się tam bezpiecznie i byłam spokojna, że ja i dziecko jesteśmy w dobrych rękach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ktoś wie czy nie mają już problemu w CM z ciepła wodą? Jak rodziłam to krzyczałam na nich, że ciepła się kończy i nie mogę sobie ulżyć w bólu przy skurczach..koszmar
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kurde mówią że to czepianie się, ale mi po cc naprawdę było ciężko zejść z tego ich łóżka. Jak 2 dni po cc jak jest się samej zmienić te oparcie?! Nawet mój mąż miał z nim problem. Do spania, do karmienia, do wstania (ja musiałam mieć pod kątem prawie 90 stopni). Ile można dzwonić po położne..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dla bardziej szalonych jest nowa alternatywa:)

http://www.prw.pl/articles/view/46348/We-Wroclawiu-otwarto-pierwsza-prywatna-porodowke
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie te łóżka - jak patrzyłam na ich fotki na FB to ręce opadły :( mam porównanie, bo w 2014 rodziłam w Swissmedzie. Obecnie termin mam na 14.marca i jak na razie rozważam niestety Łódź. Może do tego czasu podziałają i wymienią na nowsze, bardziej profesjonalne ;)
Czekam też na drzwi otwarte, by sobie pooglądać oddział.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To oczywiste, że udzielają wszelkich informacji i starają się. W końcu poród tam kosztuje OD 7 tysięcy, walczą o klientki których nie mają zbyt wiele, inaczej będą musieli zwijać działalność. A i takie chodzą pogłoski. Najważniejsze, że pozytywne odczucia. Chociaż nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej, przynajmniej przed porodem. Potem to inna inszość.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cześć dziewczyny, jak obiecałam tak piszę. Koniec końców byłam w CM, ale nie w piątek, tylko wczoraj. Musiałam poczekać jakieś 20 minut, bo akurat były dwie rodzące, a jedno maleństwo właśnie się urodziło. Byłam pewna obaw, ale jestem w szoku, oczywiście pozytywnym. Pomimo dwóch pacjentek na oddziale - personel życzliwie się mną zajął. Czułam się komfortowo. Udzielono mi naprawdę wszelkich informacji i odpowiedziano na wiele moich pytań. Oddział wyposażony porządnie, z myślą o bezpieczeństwie mamy i dziecka. Schludny, nowoczesny i bardzo czysty. Personel uprzejmy i pomocny. Fakt, że w łóżka powinni zainwestować. Ponoć mają powoli wymieniać. Dla mnie najważniejsze, że nie odsyłają do innych szpitali, chyba, że w jakiejś ekstremalnej sytuacji. Cały personel na dyżurach 24h (anestezjolog też). Chyba się zdecyduję na CM. Jeszcze się nie łapię na kwalifikację, ale jak pójdę za 8 tygodni to od razu porównam, czy zawsze jest tak samo :) Moja przyjaciółka w salve i po tym, co mi opowiadała CM niczym się praktycznie nie różni. Liczyłam też koszty, ale bezpieczeństwo najważniejsze. Jeszcze ostatecznej decyzji nie podejmuję, ale jestem pozytywnie zaskoczona :)) W przypadku komplikacji poporodowej trochę bliżej niż do Łodzi w razie co:)

Dla mamy sa podpaski i podklady. Podobno dawali tez reczniki ale jak ja bylam to nie bylo, mi i tak to nie robilo bo i tak swoj bym uzywala. Dla dziecka jest wszystko. Musisz miec tylko ubranko na wyjscie.

No oczywiście. Nie pytam co trzeba wziąć ale po prostu zbieram informacje co jest dostępne.

nie no bez przesady , chyba przynajmniej ręcznik wypadałoby miec swój ;) noezaleznie od tego czy mają czy nie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dziewczyny a jak w Salve z takimi rzeczami jak: ręcznik, żel pod prysznic, szampon, podpaski, itp.

Kiedyś założyłam wątek "porod w Salve" i natychmiast usunięto go z forum. Moze teraz sie uda.

Ale widzę, ze tu jest wątek rozpoczęty
http://forum.trojmiasto.pl/Salve-Lodz-prosze-o-opinie-mamy-ktore-tam-rodzily-w-ostatnim-czasie-t634147,1,16.html

Hej wszystkie dziewczyny planujące rodzic w Salve lub już tam rodzące.
Może założymy osobny wątek dla dziewczyn z Trójmiasta i okolic chcących rodzic w Salve?

Śledze forum na kafeterii, ale fajnie byłoby mieć osobne dla nas na Trójmieście :)

Ewunia,
ktoś założył nowy wątek o porodach w Clinice Medice.
Na razie mało, ale może będzie sie rozwijał:
http://forum.trojmiasto.pl/Porod-w-Clinica-Medica-2015-t621867,1,160.html

Może też zamiescisz swoje relacje.

Tutaj to juz raczej ogólny watek o alternatywie dla Swissmedu :)

O to właśnie chodzi. Lekarze w szpitalach publicznych często nie uznają nawet skierowań na cc wypisanych przez innych lekarzy, a szanse, że zgodzą się zrobić cesarkę tylko dlatego, że kobieta się boi, są prawie zerowe.

Medelaaa, nie wiem czy już wysłałaś tego maila czy nie, ale ja nic nie dostałam :(

Na prawdę uważasz że tygodniowy pobyt w Łodzi może kosztować 4 tysiące? bo taka jest różnica między Salve a CM :) Ja byłam płaciłam i wiem ile mnie to wyniosło :) Ale nieważne. Bez przesady z tym porodem w czasie drogi. Jak w domu się zaczyna rodzić to też za 5 minut nie jest się już w szpitalu. Gorzej jak się zaczną skurcze a w domu się jeszcze jest. Ja w takim wypadku bym się nie odważyła jechać ale jak się nic nie zaczyna to jak najbardziej. Hmm co z tego że w Salve połowę płacę ja a połowę fundusz? Osobiście uważam że powinni całość zapłacić i że każda kobieta powinna móc rodzić jak chce za darmo a nie dopiero jak zapłaci. W końcu po coś płacimy składki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

malejące piersi po porodzie? :) heh... (53 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...