Dawny Swissmed, poród 2015

Od jakiegoś czasu czytam wątek o porodzie w prywatnej placówce w Gdańsku. Decyzja o porodzie w państwowym szpitalu już podjęta, nie dam rady dojechać np.do Łodzi. Jednak nie wiem czy mi się nie odwidzi jeśli "swissmed" się reaktywuje.

Link do starego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/Swissmed-porod-2014-t527611,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Dawny Swissmed, poród 2015

No wreszcie nowy wątek, na tamtym palce mnie bolały od przewijania myszką za każdym razem ;) Trzymam kciuki by jednak cos ogarneli w Trójmiescie, ja mam tp na 22.07 i naprawde czarno to widzę. Z państwowych szpitali biorę pod uwagę Kartuzy, jako, ze mieszkam niedaleko. Pierwsze dziecko rodzilam sn na Zaspie i mam taką traumę do tej pory (minęło 8 lat), że nigdy tam nie wrócę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Na I cc byłam umówiona na poniedziałek, Maciek postanowił, że jednak przed weekendem wyjdzie i w pt.był już z nami. Ku zdumieniu lekarzy udało się donosić malucha do końca 37tyg. Też wolałabym się umówić na konkretny dzień, ale w tym przypadku trudno ustalić ten graniczny czas.
Nerwowa musisz pozytywnie się nastawiać bo inaczej zwariować idzie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dzięki za odpowiedź. Ja wolałabym nie czekać na nic i umówić się z konkretnym lekarzem na konkretny bezpieczny termin. Zobaczymy co się da w tej materii zrobić. Od wtorku ruszam do boju i ustalam na czym stoję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Planuję pojechać na Kliniczną. Wg wskazań cc.
Pierwsze cc miałam w wojewódzkim, złego słowa nie mogę powiedzieć. Opieka poporodowa super, położne wręcz się narzucały z pomocą. Jednak jest jedno ale: na odchodne ordynator powiedział, że następne tylko naturalnie. Na Klinicznej zrobią mi cc, opinia ordynatora i paru innych lekarzy stamtąd.
Mam paciorkowca, więc jak coś się zacznie to muszę szybko gnać po antybiotyk.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A można niedyskretnie spytać który szpital z państwowych wybierasz i czy nastawiasz się na poród SN?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)