Gdynia: świeże mleko z mlekomatów

Opinie do artykułu: Gdynia: świeże mleko z mlekomatów.

Obsługa jest prosta - wrzucasz monety, wciskasz przycisk i gotowe: możesz cieszyć się smakiem... Nie, wcale nie zakazanego przez dietetyków i uwielbianego przez młodzież gazowanego napoju, ale niepasteryzowanego, ekologicznego mleka. W tym roku w Gdyni stanęły trzy mlekomaty. Czy mają szansę na popularność?Miejska Hala Targowa , Gdyńskie Pasaże Handlowe w Orłowie i Targowisko Gdynia Chylonia - w tych trzech lokalizacjach znalazły się pierwsze trójmiejskie mlekomaty, czyli automaty, w ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

sad story

juz nie ma takich :((((((((((((((((((((((((

Laktaze można kupić w tabletkach. Jest w a.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Enzym

Masa ludzi spokojnie wydziela ten enzym, np ja po przejściu na krowie pełne mleko po miesiącu przestałam mieć problem z jego trawieniem. Dwa sam enzym można kupić w aptece w tabletkach, nazywa się Lactocontrol. Dodam, że od czasu jak piję mleko przestałam mieć niedobory wapnia, które wcześniej były u mnie zmorą mimo suplementacji. Aktualnie nie suplementuje, wszystko gra.

Byłem w Norwegii.

Bardzo smakowało mi tam mleko i mocna herbata strong - podstawa to dobra woda.

Chylonii

2 i???

Mleko jest rakotwórcze!

Panika!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mleko z mlekomatów

Jak najbardziej jest potrzebne!!Bardzo cieszę się że mlekomaty są i oby były cały czas.

już ich nie ma?

chyba nie zdobyły popularności

Jestem za

Moim zdaniem mleko maty powinny stanąć tez w małych miasteczkach

Mlekomaty

Czy Mlekomaty jeszcze jest w Gdyni wpisy pochodzą z przed 2 lat a ja chętnie bym spróbowała takiego mleczka. A może ktoś wie czy w Gdańsku jest gdzieś taka maszyna?

Napełniali lejąc kartonik po kartoniku? To pewnie sporo czasu im zajęło.

WSPANIALA RADA!!!!!!!!!

Nasi rolnicy produkuja wspaniale jedzenie i my obywatele polsscy powinnismy ich wspomagac jak tylko mozemy. W przeciwnym razie duze korporacje i GMO opanuja caly runek zywnosci i wyniszcza rolnikow i nas.

Pomysł godny poparcia

niestety mieszkam w Sopocie

jakaś ściema !!!

byłem dzisiaj na targowisku w chylonii,patrze mlekokrasula bankomat,myślę sobie a niech tam kupie na spróbowanie.wrzuciłem zeta żeby nabyć butelkę,butelki nie otrzymałem więc mleka nie zakupiłem.chciałem zadzwonić na podany na bankomacie numer telefonu.łączności nie ma żadnej.abonent nie osiągalny.myślę następny amber gold w wydaniu krasuli.poszedłem do lidla tam kupiłem mleko.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

super pomysl

jestem za,niestety w Polsce nie ma mleka 3,8 procent tylko 3,2,takze moze w mlekomatach bedzie troche tluszczsze

mlekomaty

byłoby fajnie gdyby nie trzeba sie az tak męczyc z wrzuceniem pieniazka- ciagle dolem wylatuja i ostatnio zrezygnowałam :/ bop ile mozna sterczec przy budce i probować

szklanka mleka i kaleka

nie pijcie mleka, mleko jest dla cieląt, a nie dla ludzi!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mleko jest świeże

ktokolwiek jest ze wsi wie jak wygląda oddawanie mleka z gospodarstwa do mleczarni, przynajmniej kiedy ja żyłem na wsi tak to wyglądało.
mleko wlane do kanki stoi do odbioru w zimnej wodzie i to z niego jest potem ten sik który kupuje się w marketach.
to mleczko w mlekomatach jest płynem jaki uzyskano od krowy i wlano do kanki przed pasteryzowaniem i obróbką, przechowywane w odpowiedniej termice spokojnie może być spożywane przez 2 dni, ale ja widziałem że codziennie wymieniano mleko w tym urządzeniu.
co do niezauważalności różnicy, proszę najpierw spróbować a potem pisać dyrdymały.
Pomysł z tymi urządzeniami jest świetny tylko szkoda że w Gdańsku nie ma żadnego.

mlekomaty tak

popieram mlekomaty to dostep do normalnego zdrowego mleka