było ok, ale się skończyło (1) Brak internetu od tygodnia, brak jakiejkolwiek możliwości kontaktu z BOK. ni_knight Tragedia!! (1) Mam firmę na Ujeścisku. Od dwóch tygodni nie mam sieci. Obsługa techniczna... Jasiu Najlepszy sklep komputerowy (1) Jest to najlepszy sklep/serwis komputerowy, jaki odwiedziłem. Miła obsługa,... LaeMaN
Wiszące Ogrody (1) Lokalizacja – Gdańsk, Wiszące Ogrody. Korzystam odkąd się... Przytulny z Przytulnej Tragedia od dwóch miesięcy (1) W czerwcu wywalili całą kadrę techniczną. Zatrudnili podobno nowych, ale Ci... Malutki firma - widmo (1) Od kilku dni probuje dodzwonic sie do biura obslugi i ciagle slysze... ArturP Całkowity brak obsługi technicznej!!! (1) Jestem (byłem) użytkownikiem tej sieci od bardzo dawna. Do zeszłego roku... jamuchyba ZZZenada!!! (1) Od piatku nie ma internetu na calym ujescisku!!! Chyba firma Stream ktora... remus toshiba (1) kupilem toshibe, szybko zrealizowane i dobra cena michal Uwazajcie na tego dostawce (1) Nie polecam nikomu - brak obslugi klienta, ciagle awarie - brak internetu po... Marcin jeśli spotka Cię AWARIA to zapomnij o pomocy i zainteresowaniu usługodawcy (1) jeśli spotka Cię AWARIA to zapomnij o pomocy i zainteresowaniu usługodawcy... nie zadowolony i rozczarowany NO COMMENT (1) Mieszkam na Jarzebinowej (Gdynia, Dąbrowa - domki). "Najemnik" wypowiadajacy... Normalna Do naiemnika (1) Jako mieszkaniec i użytkownik tej małej sieci o której pisze Naiemnik ale... Marek Omijać (2) Serwis sprawia wrażenie dobrego poziomu. Kontakt bardzo dobry. Na tym koniec.... znak super (1) super serwis, blyskawicznie, przemily i znajacy sie na rzeczy fachowiec,... I.K. tragedia!! (1) od 5 dni nie mam internetu, nie mozna sie dodzwonic... nie polecam agnieszka Awaryjność (1) Ostatnim czasem bardzo wysoka awaryjność. W internecie się chwalą, ze nie... mw w tych wszystkich opiniach brakuje lokalizacji (1) ludzie piszcie skad jestescie , Limes przejmuje sieci w roznym stanie i... tumek Profesjonalnie (1) Jak wyżej. Bez zastrzeżeń. Flex Nie narzekam, bo nie ma na co (1) Fakt, że obsługa klienta mogłaby być kompetentniejsza, ale tak naprawdę to mi... Mariusz Zieliński