Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji

Opinie do artykułu: Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji.

"Jak dokonać apostazji?" oraz "apostazja" - to hasła wyszukiwane w "polskim" Internecie w ostatnich tygodniach dużo częściej niż kiedykolwiek wcześniej. Przybliżamy temat, który w polskim Kościele znany jest od lat, ale ostatnio zyskał większe zainteresowanie.

Apostazja nazywana jest rozwodem z Kościołem, a według prawa kanonicznego - całkowitym porzuceniem wiary chrześcijańskiej.

Liczba wyszukiwań informacji o tym, jak jej dokonać w ostatnich tygodniach bije rekordy w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Twoje prawo,

ale chwalić się nie ma czym.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

socjalista

pps polska partia socjalistyczna. a teraz bez narzadu w czaszkach sprawdzcie jaka jest roznica miedzy socjalizmem a komunizmem. i jaka jest roznica miedzy socjalizmem a socjalem. i czym jest demokracja a czym wladza jednostki i czemu watykan nie jest demokracja.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ma wspólnego, bo na dzień dzisiejszy kościół ma kartę przetargową pt. "Polacy to w 95% katolicy" i na jej podstawie się rozpycha w życiu społecznym i politycznym. Apostazja w teorii zmniejsza ten procent.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Między "nie kłamać", a "mało wiedzieć"

jest mało rozpoznawalna różnica.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

i wyzynal kk jak lecialo

zupelnie jak Kosciuszko
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dla mnie to jest oczywiste, nie musisz przypominać. Naprawdę nie będę sobie tym głowy zawracał. Po co mam się jednać z kimś, w kogo nie wierzę? Ty, katoliku, będziesz się jednak z Wirakoczą? A Ślub kościelny teraz wyjątkowo trudno uzyskać, szkoda zachodu nawet dla wierzących
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

z ksiedzem ?

blee
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak już nie łowię ryb

To się wypisuję z kółka wędkarskiego, chociażby po to, by nie płacić składek.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

no i to, ze byl uczniem panstwa watykan

ale za duzo go to kosztowalo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

To mi przypomina taki kawał:

Facet trafił do piekła po śmierci. Idzie za diabłem i patrzy przestraszony na ludzi smażących się na smole, a diabeł mówi: Pan się tak nie stresuje, to katolicy sobie tak wymyślili, zapraszam do baru.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakieś linki do tej wiedzy, czy to Twoja analiza przy puszce z piwem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Porównaj sobie wydatki które ci się nie podobają, typu "Klątwa" z grubymi milionami, a nawet miliardami na kościół
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po co komu apostazja, jak nie wierzy.

Chce się wypisać z czegoś, czego nie ma?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Kto to jest lgdp?

I czemu dziewczynka ma być zaszokowana tym, że w podręczniku ujrzy to co i tak ma między nogami?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1