Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji

Opinie do artykułu: Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji.

"Jak dokonać apostazji?" oraz "apostazja" - to hasła wyszukiwane w "polskim" Internecie w ostatnich tygodniach dużo częściej niż kiedykolwiek wcześniej. Przybliżamy temat, który w polskim Kościele znany jest od lat, ale ostatnio zyskał większe zainteresowanie.

Apostazja nazywana jest rozwodem z Kościołem, a według prawa kanonicznego - całkowitym porzuceniem wiary chrześcijańskiej.

Liczba wyszukiwań informacji o tym, jak jej dokonać w ostatnich tygodniach bije rekordy w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wspanialy artykuł, Stalin, Lenin bylby Dumny.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 9

To teraz poproszę o instrukcję jak się wyskrobać

dawać trójmiasto pl !
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 9

Artykuł sponsorowany

Artykuł sponsorowany
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie moge sie doczekac Swiat Bozego Narodzenia

to najpiekniejsze Swieta
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jestem za !

Niech każdy katolik oddaje cześć swoich dochodów na kościół.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

no i?

A ja uwielbiam polski KK; znam wielu cudownym kaplanow; siostry i swieckich.. jak upadam to do góry ciagna; zawsze gotowi pomodlić się i pomoc... mam doswiadczenie cudow... ateisci lekarze patrza sie jak cieleta w malowane wrota.. W medycynie to nie możliwe... no nie możliwe... patrzę na nich i mówię w medycynie pewnie nie ale u Boga tak...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poczekajcie jeszcze

Teraz jest moda na kontestację Kościoła. Pedofilia, pazerność na kasę, w.....nie się w politykę, itd i itp. Są to grzechy instytucji. Ja mam Boga, z którym rozmawiam i o to chodzi. Nie wypisuj się jeszcze." Moda "może się zmienić i powrócić. W końcu trwa już ponad 2000 lat.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jana

,,wyp.....ć,, powiedział katolik .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rety. Was jest dwoje??!?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

biblia zostala przedlumaczona na lacine z greckiego, a nie z aramejskiego

stary testament byl spisany po aramejsku i hebrajski, nowy po starogrecku.
calosc byla tlumaczona z greki na lacine.
i to z bledami jezykowymi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i...

Zaloze sie ze i ty jestes ochrzczony i u komunii byles.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

glupoty piszesz

Ja znam koscielnego co okradal proboszcza; exsiostrzyczke co poszla w tany z exkaplanem; exkaplana co pannie dziecko zmajstrowal itd. I co z tego? To nie jest powód ze odchodzi się z KK...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

kto jest slaby psychicznie musi mieć kogoś silnego nad sobą

nie może mieć własnego wymyślonego bo co ludzie powiedzą ? a co jak się nie sprawdzi ? a tak, mają własnego z Bliskiego Wschodu. a do psychologa nie pójdą, bo się z psychiatrą kojarzy a psychiatra to lewak i zlodziej, bo xsiądz tak z ambony strzelał
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja od ogłoszenia wyroku TK postanowiłem że już nigdy nie dam nic na tacę nigdy nie wezmę udziału w uroczystości kościelnej itp.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

1. Horus - Egipt ok.3000 lat p.n.e. 2. Mitra - Persja ok. 1200 lat przed Chrystusem 3. Kryszna - Indie ok. 900 lat przed Chrystusem 4 . Dionizos - Grecja ok. 500 lat przed Chrystusem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przynajmniej mam a nie jak ty szczerbaty jak reszta wyznawców.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1