Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji

Opinie do artykułu: Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji.

"Jak dokonać apostazji?" oraz "apostazja" - to hasła wyszukiwane w "polskim" Internecie w ostatnich tygodniach dużo częściej niż kiedykolwiek wcześniej. Przybliżamy temat, który w polskim Kościele znany jest od lat, ale ostatnio zyskał większe zainteresowanie.

Apostazja nazywana jest rozwodem z Kościołem, a według prawa kanonicznego - całkowitym porzuceniem wiary chrześcijańskiej.

Liczba wyszukiwań informacji o tym, jak jej dokonać w ostatnich tygodniach bije rekordy w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

co złego jest w tym temacie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak samo jak katolicy beda wspierac tylko chrzescijanskie firmy

Bez problemu w lockdownie przetrwaja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

skoro każdy będzie odpowiadać za siebie...

... to po co mówicie za nas ? po co nas bronicie przed waszym bogiem i diabłem ? po co nas oskarżacie o niewiarę skoro każdy będzie odpowiadał za siebie ? znaczy, że każdy z nas będzie, ale każdy z was nie ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

tak jak dla firm lewackich

Katolicy bojkot robią i swoich wspierają w lockdownie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak jedno wynika logicznie z drugiego?

haha

Tam takie same przewaly jak w KK

i właśnie tacy oni są

mają ludzi za nic. paniska zafajdane
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

i wlasnie o tym mowia te osoby

O wysmiewaniu ich jak wracaja z rekolekcji; mszy itd. bo lewacy zabijają ich slowami/pogarda itd. Tylko ktoś kto nie pracuje nad sobą tak pusty tekst może napisać...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

I tak jest lepiej niz przed laty

Ja się wypisywałam ponad 12 lat temu i trzeba było podać tez dane 2 świadków (wtedy juz nie musieli być obecni przy składaniu papierów)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko się pośpiesz bo nie znasz dnia ani godziny a jak za chwilę umrzesz to co wtedy z pogonien
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jesteś chory psychicznie, czy opisialy?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jestem wierzący i czytając Ciebie wreszcie ktoś porządny nie wierzę jestes w tym uczciwy masz rację po co nie wierzący chrzczą swoje dzieci szacunek dla Ciebie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

mam siostrę bliźniaczkę. bawiliśmy się w doktora, tzn. ona była lekarzem

poza tym mieliśmy jeszcze rodzeństwo innego gatunku. u nas w domu zawsze było nas duuużo. 2 suczki i piesek. a u sąsiada był jamnik który bzykał wszystkie suki na ulicy. jak myślisz kim ja jestem z zawodu a kim moja siostra? jak myślisz kiedy miałem swój pierwszy raz ? a kiedy moja siostra ? jak myślisz czym sika żołnierz piechoty który wlazł na minę i mu interes urwało ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

hipokrytka

w każdej wypowiedzi... poklony dla boga oli....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1