Jaki macie peirscionek, z czym i z czego??

Czesc dziewczyny, chcialam sie zorientowac co powinnam a co nie powinnam przyjac od mojego chlopaka, wiem ze planuje oswiadczyny, ale wiem tez ze nie chce zgodzic sie na jkis pierscionek za 300 zlotych.Czy np wiecie za ile macie swoj pierscinek mniej wiecej???
P.S. Powalajaca cena - jeden z pierscionkow Cartiera z bialego zlota z brylantami kosztuje 32 000 euro!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Jaki macie peirscionek, z czym i z czego??

chaberek napisał(a):

> swoja drogą lepiej oddac sie za darmo z miłosci - niz za kase

z tego co pamiętam, to takie "oddawanie się za kasę" ma jakąś nazwę... ;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

chaberek, modliszka pewnie kupi Mu merca lub porshaka - patrz wyzej :P

...jedyny ratunek dla niej to przyznac, ze chciala nas sprowokowac...no i troszke jej sie udalo ;)

tez stawiam na prowokacje...to niemożliwe zeby byc tak głupim na serio :)

TEKST REKLAMOWY ZOSTAŁ USUNIĘTY.

swoja drogą lepiej oddac sie za darmo z miłosci - niz za kase
jak to preferuje bezwzględna hehe...

jezu rozwalił mnie teksc ze oddają sie za DARMO panny co maja tanie pierscionki...

ale mam pytanie z innej beczki, wciaz tylko jak on Tobie sie ma oddac itp

a co ty zrobisz dla NIEGO???
jak pokażesz -udowodnisz, ze nie jestes tanią lalą co leci na swiecidełka??? kupisz mu opony od Cartiera czy bokserki ze słoniem?

no bo skoro on musi cos udowadniac to dlaczego Ty nie??

no dziewczyny ale ta modliszka ma problem. Zauważyliście na pewno że to jej pierwszy wątek i chyba Was/Nas wkręca. Bo takich głupot co ona napisała to dawno nie czytałam, tak jak ostatnio Nina123(też pierwszy raz pisała) o złapaniu faceta na dziecko "czy też byłyście takie perfidne". To stwierdzenie też mnie rozwaliło, bo chyba każda nowa forumkowiczka nie zaczyna od takich tematów i takich stwierdzeń. Więc modliszko skończ już z tym prowokowaniem bo chyba idziesz na ilość odpowiedzi.

Moj pierscionek jest piekny:) za 2 zl. z automatu:) Czy to wazne jaki,za ile i z czego? Dla mnie nie ma to znaczenia.A poza tym gusta sa rozne i wartosci tez:)

2 tysiące wydane na pierścionek przez Twojego faceta może mieć dokładnie taką samą wartość jak ten zakupiony za 200 złotych. Mieszkacie za granicą i pewnie łatwiej odłożyć taką sumę pieniędzy niż osobą żyjącym w Pl. Nie rozumiem tylko czemu nagminnie twierdzisz, że ktoś kogoś zdradzi, albo że się za darmo komuś oddało.
I nie wiem skąd Ty wytrzasnęłaś te statystyki, że 90% facetów zdradza...
Prawdziwą wartość faceta poznasz nie po cenie pierścionka, ale po tym jak się zachowuje w stosunku do Ciebie... na ile jest w stanie się poświęcić (nie ile wydać na Ciebie)...
a tak poza tym ta rozmowa jest jałowa...

typowa BLACHARA... ty bedziesz taka typowa żona męża...
Wez sie za jakąś pracę bo ten twój facet przejrzy na oczy i kopnie cię w d** i tyle z tego będziesz miała. Wtedy będziesz grać biedną i pokrzywdzoną...

Brawo Kasiu !!! Świetnie to ujęłaś !!!

dodać smaczku tematowi ?????
Kobito , jesteś psychiczna !

Ja mam Kruka z cyrkonią, ale cena nie ma dla mnie znaczenia;-))

No ale ten caly post sprawil, ze wiele z nas ma Cie za okropna materialistke... Standardy...? Tak - w filmach, u jubilerow i na palcach niektorych dziewczyn sa to pierscionki z jednym oczkiem. Cena? Nie wydaje mi sie aby tutaj mozna bylo mowic o standardach a na cenie opieral sie ten watek.

I nie mysle zeby Twoj facet kupil Ci pierscionek za 20zl...juz Cie pewnie troche zna skoro mowa o zareczynach....

No ale w tym calym poscie chcialm sie zorientowac czym inne dziewczyny zostaly obdarowane, innymi slowy - jakie sa standardy.....
Np jakby mi przyniosl z piaskiem pustyni albo tygrysim oczkiem to bym go uswiadomila, bo takie pierscionki mozna pod Grunwaldem kupic na straganach za 20 pln....

Potem on wynajmie drogie auto do kosciola a ja co, z takim czyms co maja gimnazjalistki mialabym chodzic.Otoz to - pierscionek nie musi byc bardzo drogi ale musi byc pozadny i ladnie wykonany i choc troche odpowiedni do uryczstosci.Tyle.

...myslalam, ze powiesz nie bo zaczelas watek od: "co powinnam a co nie powinnam przyjac od mojego chlopaka"....

a widzisz mialam wrazenie, ze powiesz nie.....

TAK, oczywiscie ze tak, gdyby przejawial swoje oddanie na wiele innych sposobow.

gdybys poznala mezczyzne pasujacego do obrazu Twojego idealu z jednym wyjatkiem: nie moglby sobie pozwolic na zakup drogiego pierscionka. Powiedzialabys "tak" ?

Kasia_06 napisala :

''tak kochana, oddajemy siebie i swoja reke naszym przyszlym mezom, ale jestem przekonana, ze te z nas, ktore nawet nie maja pierscionka oddaja sie w imie wyzszych wartosci...''

Moja babcia, ktora juz niestety nie zyje od kilku miesiecy by Ci cos powiedziala o wyzszych wartosciach.Wiem ze to zabrzmi dziwnie, ale ona miala racje mowiac milosc mija.
Miala wczesniej narzeczonego, byl dosc bogaty, robil jej prezenty, dostala rower, dostawala czekladki, perfumy, a w czasach powojennych nie bylo to latwe, zwlaszcza ze mieszkali w malym miescie.Rozstala sie z nim, zakochala sie w moim dziadku, ktory byl raczej biedny, nie robil jej preznetow z tego co wiem, ale byl cholernie romantyczny, pisal mase listow, itp.
Coz sie stalo po latach.....
Moja babcia, bardzo ladna kobieta, brunetka, byla kilkakrotnie zdradzana przez swojego romantycznego meza. Oddala mu serce i poswiecila zycie dla niego, dla dzieci.....A on ja zdradzal.
Nie raz po jego smierci wpominala mi o swoim 1szym narzeczonym, ktorego odrzucila...
Widzisz, moja babcia poswiecila sie dla szlachetnej milosci, w imie wyzszych wartosci....

I tyle dostala - brak szacunku i wiernosci.....
Moze mogla jednak sprobowac z tamtym, ktory nie tylko slowem ja zapewnial.
Teraz juz nic, bo oni troje nie zyja.Ich czas minal, moj nie!

a mi się podoba Twoje rozumowanie - bo oznacza, że mój mąż mnie nigdy nie zdradzi i mu na mnie zależy - tylko dlatego, że szarpnął się na pierdzionek;P

Inne tematy z forum

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

dobry...i nie drogi dentysta (55 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...