Re: Jaki macie peirscionek, z czym i z czego??
Bezwzgledna_modliszka
(17 lat temu)
Kasia_06 napisala :
''tak kochana, oddajemy siebie i swoja reke naszym przyszlym mezom, ale jestem przekonana, ze te z nas, ktore nawet nie maja pierscionka oddaja sie w imie wyzszych wartosci...''
Moja babcia, ktora juz niestety nie zyje od kilku miesiecy by Ci cos powiedziala o wyzszych wartosciach.Wiem ze to zabrzmi dziwnie, ale ona miala racje mowiac milosc mija.
Miala wczesniej narzeczonego, byl dosc bogaty, robil jej prezenty, dostala rower, dostawala czekladki, perfumy, a w czasach powojennych nie bylo to latwe, zwlaszcza ze mieszkali w malym miescie.Rozstala sie z nim, zakochala sie w moim dziadku, ktory byl raczej biedny, nie robil jej preznetow z tego co wiem, ale byl cholernie romantyczny, pisal mase listow, itp.
Coz sie stalo po latach.....
Moja babcia, bardzo ladna kobieta, brunetka, byla kilkakrotnie zdradzana przez swojego romantycznego meza. Oddala mu serce i poswiecila zycie dla niego, dla dzieci.....A on ja zdradzal.
Nie raz po jego smierci wpominala mi o swoim 1szym narzeczonym, ktorego odrzucila...
Widzisz, moja babcia poswiecila sie dla szlachetnej milosci, w imie wyzszych wartosci....
I tyle dostala - brak szacunku i wiernosci.....
Moze mogla jednak sprobowac z tamtym, ktory nie tylko slowem ja zapewnial.
Teraz juz nic, bo oni troje nie zyja.Ich czas minal, moj nie!
0
0