Jaki macie peirscionek, z czym i z czego??

Czesc dziewczyny, chcialam sie zorientowac co powinnam a co nie powinnam przyjac od mojego chlopaka, wiem ze planuje oswiadczyny, ale wiem tez ze nie chce zgodzic sie na jkis pierscionek za 300 zlotych.Czy np wiecie za ile macie swoj pierscinek mniej wiecej???
P.S. Powalajaca cena - jeden z pierscionkow Cartiera z bialego zlota z brylantami kosztuje 32 000 euro!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Jaki macie peirscionek, z czym i z czego??

kurcze, a ja myślałam, że sobie ludzie jaja robią z tymi pierdzionkami a tu na serio ... szok dla mnie ...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hehe dobre moze jej zaproponuje:D
mysli o czyms w stylu tajlandii hihi

grecja i paryz to za mało,
to gdzie ?? na księżycu ??
:))

no wiesz, do pierścionak z brylantem nie pasują zaręczyny w pcimiu na łące :DDDDD choćby to była najbardziej romantyczna łąka świata :)

moja kolezanka powiedziala swojemu facetowi, ze zareczyny musza byc w nie byle jakim miejscu, i ze grecja,paryz itp to dla niej za malo yyyy hyhyhyhy w normalnym miejscu nie przyjmie zareczyn,co wy na to;p

A ja dostalam pierscionek, ktory poczatkowo byl za duzy i mi sie to nie podobalo, ale juz ostatnio troszke mi sie przytylo, troszke na szzcesie i teraz jest ok.
Nie wazne jaki, wazne ze JEST!!!!!!!

Pani chaberek tak sie rzuca, jakby musiala cos na sile udownodnic.
Dyskusja zmienila bieg, ale jedno musze powiedziec, o ile ubrania sa tansze, o tyle lekarstwa, bilety, kino, ubezpieczenie samochodu, oplaty za prad, gaz sa drozsze.
Mieszkam w miescie, w ktorym jest przykladowo 9 sklepow Zary ( jak sie okazalo po sprawdzeniu w internecie, bo ja zawyczaj odwiedzam 3 z nich i o reszcie nie wiedzialm), tak wiec pomysl, ze w Gdansku jest o ile sie orientuje 1 Zara, niech Ci to da do myslenia, w jak duzym miescie mieszkam, i nie jest to moj 1szy raz za granica.
Poza tym place i zarabiam w euro, tylko frajerzy gniezdza sie na Wyspach.
Wyzysk - jak czytalam, niebezpieczenstwo atakow terrorystycznych i paskudna pogoda........

biedna dziewczynko z mózgiem z waty cukrowej...

na ciuchach z dezajnerskich sklepów róznica tego ze tam jest taniej jest jeszcze bardziej widoczna... pozatym biorąc stosunek cen do zarobków to juz kompetnia taniocha tam

zaczynam sie zastanawiac czy wogoole byłas za granicą i nie mieszkasz przypadkiem w pciumiu mniejszym i nie prowadzisz babci małej przydomowej szklarni z ogórkami

(chociaz uwazam ze zaden zawód i praca nie hańbi)

TEKST REKLAMOWY ZOSTAŁ USUNIĘTY.

po 1 - uważam że ten facet który przez tel. naśmiewał sie z twojej koleżanki ma nierówno pod sufitem

po2 - ja bym przyjeła każdy pierścionek od mojedo kotunia

po3 - jak już przyszło co do czego i razem wybieraliśmy pierścionek znalazłam śliczny!!! Gdy zapytaliśmy o cenę i usłyszałam 300zł samo z ust mi wypadło "JA TAKIEGO NIE BĘDĘ NOSIŁA! SZUKAMY DALEJ!" Narzeczony tylko sie zaśmiał:) Jest kochany i wie jaka jestem.
Teraz mam śliczny pierścioneczek z białego złota i 20stoma drobnymi diamencikami ułożonymi w ślimaczek. Miłe jest gdy wiem że jest prześliczny i że z dumą mogę sie nim chwalić. Nie boję się przyznać że czuje radość gdy żadna z noich znajomych nie ma ładniejszego pierścionka

po 4- wszystko też zależy od tego ile twój chłopak może przeznaczyć na pierścionek Miesiąc przed zareczynami mój kupił auto za ponat 20tys pomyślałam że mój pierscionek jest wazniejszy niż auto i jeżeli może tyle wudać na 4kółka to i na mnie może przeznaczyć wiecej.

w odpowiedzi na te wszystkie glupoty - szczerze zycze autorce watku zeby znalazla taka milosc, aby wystarczyl jej pierscionek z nakretki od sruby czy kuleczko z kapsla od tymbarka. jak kiedys uznasz ze to byloby dla ciebie wystarczajacym "dowodem" milosci (cudzyslow bo milosc nie potrzebuje dowodow...) to wtedy znaczy ze jestes naprawde (za)kochana

No jak ktos sie ubiera w tanich sklepach jak H&M to mu na pewno wyjdzie taniej niz w Polsce,bo firmy-matki zawsze jest taniej, w sieci sklepow Zara jak sie pojedzie do Hiszpanii kupi sie taniej.

watek niezly poprawilam sobie nastroj dzisiejszego dnia :)

e sorry klapa kosztuje 19 funtów teraz- ale to i tak taniej niz w PL :)

;)

spodnie H&M w UK kosztują około 15 Funtów - maxymalnie 80zł wychodzi
i nas około 120 :)
jest taniej
to samo z butami i bielizną
klapa do sedesu w argosie za jakies 3-8 funtow, z drutem kolczastym około 5 funtów - w polsce 150zł w castoramie :)

mozna by wymieniac bez konca

mi się nie wydaje, wiem to bo jak już wspomniałam byłam, żyłam (normalnie dużo podróżowaliśmy) i wiem ile przywiozłam do Pl... zarabiając jedną z niższych pensji... ale zboczyłyśmy z tematu... i znowu dałam się sprowokować aby odpisać... ostatni raz! żegnam!

NIE ROZUMIEM, CO MASZ NA MYSLI PISZAC 'FARMAZONY'....
Wedlug Ciebie za granica jest taniej, drozej, inaczej niz napisalam, a moze myslisz ze jak sie zyje w innym kraju to da sie zyc za tylko ta czesc pensji jak w Polsce, a reszte mozna odlozyc?
Jak sie chce normalnie zyc, podrozowac, kupowac rzeczy, chodzic do restauracji to nie wiem jak mozna cos odlozyc.Zarabiam wiecej niz w Polsce i moj facet tez, ale tez placimy wiecej za wszystko!Chyba to logiczne.

"TAK, oczywiscie ze tak, gdyby przejawial swoje oddanie na wiele innych sposobow." i

I tu jest pies pogrzebany!! Ty chyba nie dostajesz od mężczyzny innych dowodów miłości?? skoro tak bardzo zależy Ci na pierścionku....no ale w jednym masz rację... jeśli stawiasz na mega wypasiony ślub-największy kościół, tony kwiatów, porsche do ślubu, suknia za 10 tys, to i pierścionek musi być odpowiedni.... tylko chyba większość z nas ma inne priorytety... nie sztuka mieć fajny ślub, sztuka mieć dobre i trwałe małżeństwo.....

może lepiej już się powstrzymać i po prostu nie odpisywać... bo po co?

PS. Mieszkałam za granicą i wiem co piszę. Takie farmazony możesz wstawiać ludziom, którzy siedzą w Polsce a za granicę jeżdżą tylko na wakacje.

dobra, było zabawne
ale teraz kobieto nużysz głupotą...

W odpowiedzi na zdanie forumki 'demolka' informuje, ze pracuje, nawet wczesniej zaczelam niz moj facet, bo on jeszcze konczyl pisac prace. Teraz pracujemy oboje, jak ze tu zaczelam nowa prace od nowa to na razie zarabiam o 30 % mniej niz on, ale pracujemy w innych sektorach, bo ja jestem inzynierem a on nie.
Tak wiec nie leze brzuchem do gory.
Facet niezaleznie od tego ile zarabia jego kobieta i czy zarabia wogole to powinien sie starac, to nie ma zwiazku....Takie rzeczy powinny byc ponad wszystko.
Dodatkowo nie wiem kto tu mysli ze jak sie zyje za granica, to latwiej jest odlozyc.Przeciez tu zycie jest nieco drozsze, wynajem mieszkania nas kosztuje 600 euro miesiecznie, bilet miesieczny 30 euro.Myslicie ze pierscionki sa w cenie takiej jak w Polsce?
Wszystko jest proprcjonanlnie drogie.

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

dobry...i nie drogi dentysta (53 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?