Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Witam,

co myślicie o tej inwestycji? Według mnie byłaby niezła, gdyż w cenie mieszkania mamy - 1/4 nowego domu, kawałek ogródka, piękną okolicę, w miarę blisko Gdynię http://www.dsinvestment.pl/oferta/sprzedaz
Niestety są też minusy - niedalekie lotnisko, które będzie czynne niedługo ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Witam,
Wraz z żoną kupiliśmy mieszkanie 75 m. Poddasze w najwyższym punkcie ma ok 180 cm wysokości, niestety jest prześwit i widać przez niego poddasze sąsiada, niby można zatkać prześwit ale wtedy zaburzamy wentylację budynku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,
pytnie jest blyskotliwe:-)) a Twoja odpowiedź złośliwa:-))
Czytałam powyższą odpowiedź, ale jest ona dla mnie niewyczerpująca. Spodziewałam się odpowiedzi od osób , które zaadoptowały swoje poddasze i moga coś więcej powiedzieć. Byłam na Fourplexie i widziałam to poddasze (dojście i widok był ograniczony) dlatego trudno mi wyobrazić sobie swobodne poruszanie się po tym poddaszu. Mi zależy na dodatkowej powierzchni, ale nie jako strych czy schowek.
Dlatego prośba o odpowiedź do tych osób , które zaadoptowały poddasze na np.sypilnię.
ps. dobrej nocy 654295 :-) co by te złośliwości odeszły:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

@mamka - poczytaj forum, a znajdziesz odpowiedź. Wystarczy zerknąć ostatnie posty. Konkretnie dwa przed Twoim. Zajmie Ci to mniej czasu niż zalogowanie się i wysmarowanie błyskotliwego pytania. Zapewniam.
:/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam,
mam pytanie do osób, które kupiły mieszkania 75m2, co z tym poddaszem, czy można z niego zrobić użytkowe np. sypialnie lub pokój dla dziecka?

z góry dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam serdecznie ;)

zastanawiam się właśnie nad kupnem mieszkanka na osiedlu, jednak mam pewne obawy co do ogrzewania gazowego, jakie są jego koszty? wiem że sporo osób decyduje się na kominek, ale czy ktoś byłby tak uprzejmy przybliżyć mi chociaż orientacyjne rachunki za gaz w mieszkaniu bez kominka?

z góry dziękuje i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciężko powiedzieć, może i dałoby się tam zrobić sypialnię, ale musisz pamiętać że w najwyższym miejscu na poddaszu jest ok. 180 cm. czyli przemieszczając się po poddaszu jest to wykonalne jedynie na czworaka. Też myślałem nad sypialnią na poddaszu, jednak z uwagi na brak podpiwniczenia, górę wykorzystam jako strych na akcesoria świąteczne, ubrania zimowe, narty, rowery itp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My czekaliśmy prawie dwa miesiące, sady maja czas:( Spokojnie, przyjdzie na pewno;)

Mam pytanie do mieszkańców osiedla jak długo po wizycie u notariusza czekali Państwo na decyzję sądu o wpisie do księgi wieczystej? u nas minął już miesiac i zadne potwierdzenie nie przyszlo poleconym listem...

Witam, jestem z domku 16. U mnie są również poprawki, szczególnie drzwi - są poprostu uszkodzone przy montażu.. czekamy na wymiane.. okna do poprawki ale tylko regulacja.. Nie pomyślałam o sprawdzeniu komina, więc dziekuje za wskazówkę! i pozdrawiam sąsiadów :)

szczerze powiedziawszy to od strony technicznej nie bardzo się orientuję, ale na pewno zmieniali rodzaj kratek na kominie (na przestrzłowe), na poszczególnych poziomach zamontowali elastyczne rury ....

Wszystkie poprawki sugerował kominiarz, którego wynajęłam i poprosiłam o ekspertyzę (koszt jednorazowej wizyty ok. 200 zł), wszystkie poprawki zostały wykonane, koszty zwrócone przez developera więc problem został rozwiązany.

pozdrawiam

Po odbiorze mieszkania, bedziesz miał do wyboru termin spotkania u notariusza. Ustalisz to w biurze podczas odbioru wszystkich papierow.

Jak dlugo czekaliscie na akt notarialny po odbiorze mieszkan?

Ja płaciłem podatek sam, wiec musisz sie dowiedziec jak bedzie w Twoim przypadku.

A czy koszt podatku nie jest wpisany juz u notariusza i oplacony wraz z tą główną opłatą?? Nam notariusz powiedzial ze on wszystko dalej zalatwia i nas juz nic nie interesuje.

Przy domku 98m2 ~ 3100zl. Potem nie zapomnij o podatku 19 zl. Masz 14 dni od aktu. Wpis hipoteki w sadzie z tego co pamietam 200 zl.

Witam wszystkich. czy ktos moze mi powiedziec ile wyniosly was koszty notarialne przy wpisie do ksiegi wieczystej??

Z gory dziekuje I pozdrawiam

Dzięki za info ja niestety jestem już po odbiorze, czy możesz podać w jaki sposób poprawiono Ci wentylację ?

Drodzy sąsiedzi,

co do odbioru mieszkań to polecam zweryfikować wentylację. Poprosiliśmy o ekspertyzę niezależnego kominiarza i niestety nie było ciągów w wylotach :( szczególnie, ze mamy kominek. Radzę to sprawdzić, wszystkie zgłoszone nieprawidłowości zostały wyeliminowane i poprawione przez developera, ale zwróćcie na to uwagę - błędy przy wentylacji w porównaniu z krzywą posadzką to naprawdę duży problem w przyszłości (wilgoć, grzyb etc.)

pozdrawiam sąsiadów

Dzień dobry,
Mam pytanie do posiadaczy mniejszych domów 78 m. Jak wygląda sprawa adaptacji poddasza?Czy jest możliwość zrobienia tam np sypialni - chodzi mi o możliwość swobodnego poruszania się,czy jest bardzo nisko itp.Będę wdzięczna za informacje.

Adres jest powyżej....
Drukowanymi napisać? Proszę uprzejmie:

FOURPLEX.COM.PL

Napisać też, że należy na początku dodać www., czy sami się zorientujecie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Kuchnia na wymiar - cena - opinie (187 odpowiedzi)

Witam wszystkich ! :) chciałabym prosić o pomoc w wyborze firmy, która zrobi mi meble kuchenne na...