Książka, którą polecasz

Hej:-) Czytam bardzo dużo książek, czasem ciężko mi znaleźć coś godnego. Zachęcam wszystkich do proponowania swoich ulubionych tytułów i krótkiego opisu (kilka zdań, nie czekam na recenzje bo te można znaleźć na każdym portalu). Proponuję, aby każdy post zawierał tylko jeden tytuł - żebyśmy się nie zasypali milionami pozycji:-)
Jako pierwsza proponuję moją ulubioną z czasów liceum, właśnie planuję do niej wrócić - mam taką "przypadłość", że szybko zapominam książki, filmy i mogę do nich wracać wiele razy.

"Król szczurów" James Clavell - oparta na faktach opowieść o jeńcu w obozie singapurskim, przypomina mi trochę "Pięć lat kacetu" Grzesiuka, przedstawia życie obozowe ze strony cwaniaka obozowego, opisuje ludzkie granice i słabości. Nie szczędzi jednak brutalnych opisów tamtejszej rzeczywistości...

Zachęcam do kontynuacji wątku!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Katharsis i Gambit- obie Michała Siembiedy. Ponadto Guillaume Musso- prawie wszystkie tyuły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Alex Kava Dotyk Zła

Zerknij sobie najlepiej na stronę wydawnictwa Novae Res:
https://novaeres.pl/jak-wydac-ksiazke

Jest tutaj wiele porad, jak wydać książkę.

Ostatnio ktoś tu polecał tutaj książkę ""Stara Słaboniowa i spiekładuchy"" pani Łańcuckiej i dzięki temu przeczytałam najbardziej chyba wiejską książkę w życiu. Ten język, klimat starej wsi i tych wierzeń.. coś wspaniałego. Nie jest to jednak milutka historia o dobrej babuni wręcz przeciwnie, mimo to(a może właśnie dlatego) książka jest warta przeczytania zwłaszcza jeśli masz ochotę przenieść się w ten wiejski świat.

Jest mnostwo drukarni, ktore za kase Ci to zrobia, nawet nadadza nr ISBN, Ty musisz potem tylko sprzedac.

A może ktoś wydawał samodzielnie ksiażkę? Jakieś porady jak to zrobić?

"Lesio" Chmielewskiej - to pierwszy kryminał przy którym uśmiałam się do łez, dawno się tak przy żadnej książce się nie bawiłam, polecam też wszystkim sceptykom kryminałów, którzy nie wiedzą, czemu inni się tak nimi zachwycają ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Posłuchaj bezpłatnych książek na stronie internetowej: https://horbuchkostenlos.de/

Świetna opcja rozrywki.

Re: Książka, którą polecasz

Ja mogę polecić Szpital Przemienienia Lema. Jestem świeżo po lekturze.

powiadają i naprawdę dobry, polecam :D

Polecam książkę " Księżniczka złodziei" super się czyta nie można się od niej oderwać

"Złodzieje piasku "Ben Brown ...rzecz o korespondentach wojennych. Mocna i raczej nie dla delikatnego czytelnika.

Janusz Majewski, bardzo dobry reżyser, napisał bardzo dobry kryminał, "Czarny mercedes", polecam wielbicielom gatunku. Ponoć w planach jest też i ekranizacja. W reżyserii autora, rzecz jasna ;)

Książka rozweselająca "Nie tacy oni straszni" F. Bosco.
Raczej dla babek ale może i facetom się nada.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

To i ja coś dopiszę, w sumie klasykę, więc pewnie wszyscy znają:

"Gra w klasy" Julio Cortazar

można czytać bez końca:)

z s-f "Nowy wspaniały świat" A.Huxley'a

z kryminałów "Mozaika Parsifala" Ludluma

typowo życiowe dla babeczek - książki Sonii Raduńskiej (naszej trójmiejskiej w sumie:), np. "Białe zeszyty", "Kartki z białego zeszytu"

dla myślących i wątpiących oczywiście Dawkins, np. "Samolubny gen", "Zegarmistrz światła", "Kapłan diabła"

a dla czujących się jeszcze trochę dziećmi - Harry Potter :)))

pozdrawiam!

No.
Wiec lepiej nic nie myslec.

Ide po piwo.
Litrowy Putin poczeka.

https://m.youtube.com/watch?v=o1tj2zJ2Wvg

Wy sie tak nie spinajcie. Ludzie. Nie ma zadnej demokracji. To matrix. Jak łaziłem po tym forum, to manson mi trochę czachę otworzył. Poszedłem tym tropem dalej i już wiem, ze rządzą Rockefelerowie, Rotschildowie i paru innych. Nie rozpiszę się bo z telefonu nadaje. Książka wygląda ciekawie, ale mam dystans. Nie wierzę, żeby ruski sałdat potrafił coś sensownego napisać. To była swołocz i bydło. Tak, wiem, że Rosja to Dostojewski, Czechow i Tołstoj. Cały bajer polega na tym, że ZSRR nie był kontynuacją wspaniałej Rosji tylko jej zalrzeczeniem i mordercą. Tak jak Mao rozwalił całe piękno Chin i kinfucjanizmu swoim szaleństwem zwanym rewolucja kulturowa. Tu macie książke wybitną. Autorem jest ss-man. Ale francuskiego pochodzenia. Dlatego zalapal sie na parade zwycięstwa na polach eluzejskich. Nasi się nie załapali. Maczek piwo nalewał potem. Sk... stalin. Bo historia nie jest sprawiedliwa. I nigdy nie byla

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Zapomniany_%C5%BBo%C5%82nierz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę.
Świat jest taki jaki myślisz, że jest.

No cóż...poczułam się potraktowana protekcjonalnie...dziękuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja noszę grube denka. Świat z całą pewnością nie jest różowy. Wyraźny, ale nie różowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (692 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Legalne graffiti (3 odpowiedzi)

Hej! Czy znacie jakieś miejsce na legalne graffiti w Trójmieście? Mój dzieciak jara się...

Co sądzisz o suplementach dla graczy? (3 odpowiedzi)

Co sądzisz o suplementach dla graczy? czy rzeczywiście są skuteczne?