Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-17

Skoro taka cisza przez weekend zapadła ;) to zakładam nowy wątek ;) (i żeby łatwiej w telefonie mi się odpalał)

wczoraj była zupka kalafiorowa z ziemniaczkami i maleńkim makaronem - gwiazdeczkami :]

później gościliśmy na urodzinach :] była grillowana karkówka, kurczak, szaszłyki :] duszone udka z kurczaka :] sałatka :] paszteciki francuskie z bigosem :] sałata z pomidorami, rodzynkami, oliwkami i fetą :] tort truskawkowy i czekoladowy :]

wracając zajechaliśmy na działkę i z Gabrysiem nazrywaliśmy fasolki mamuta(wysokiej) na dzisiejszy obiad :] będą ziemniaczki, gulasz wieprzowy z warzywami i fasolka polana bułeczką :]

dzisiaj ugotuje smak na zupę soczewicową :] (na mięsku)
jutro na działce będzie ciąg dalszy gotowania zupy :]

na środę planowany grill :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-17

ja co prawda nie agusia, ale pasteryzowałam, przetrwały całą zime...jakiś miesiac temu zjedlismy ostatni słoiczek...

teraz tez zrobiłam 6 słoików do rozdania

Pytanie do Agusigda - czy ogórki krokodylki można pasteryzować? Chciałabym zrobić na zimę ale nie mam piwnicy i zastanawiam się czy w szafce one przetrwają. pozdrawiam

U nas dzisiaj ziemniaczki z koperkiem, mizeria i zapiekana pierś z kurczaka z serem na patelni grillowej

dzisiaj u nas lazagne z mięsem mielonym w końcu!!!a jutro chyba rosołek na korpusie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

kluski ziemniaczane zrobiłam dopiero wczoraj, w domu ;)
w sobotę był żurek z białą kiełbaską i jajkami :] dzisiaj go dokończymy i zjemy kluski do końca :]

mamy całą siatkę fioletowej fasolki szparagowej - więc pewnie jutro będzie na obiad :] może do tego nasz ulubiony łosoś pieczony? i ziemniaczki :] muszę rybę wyciągnąć z zamrażarki :]

i dzisiaj muszę zrobić sałatkę z 1 brokuła :] z szynką i prażonymi ziarnami słonecznika :]

jutro lub pojutrze druga - makaronowa z brokułem :] takie ładne były brokuły w Auchanie, że kupiłam 2 :D

ja dziś paluchy rybne, ziemniaczki i surówka...
w poniedziałki jakoś nie mogę się ogarnąć...

ale jutro zrobie gulasz drobiowy z warzywkami, sosikiem i kasza gryczaną:)

od kąd weszły te KULINARIA jakoś mało osób gotuje i sie odzywa hehe!!! u nas dzisiaj były domowe hamburgery!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a ja mam dzisiaj zupke cukiniową z klopsami i pomidorami z puszki do tego makaron wstążki ;-)) mniam ;-)) pozdrawiam

u nas dzis fryty i nuggetsy z kurczaka do tego sałatka z pomidorków koktajlowych i czerwonej cebulki

u nas dzisiaj zrobie salatkę z zupek chińskich, a na obiad pierś z kurczaka moze jakies pomidorki plus papryka ze sloika robiona przez moja mame.

dzisiaj mielone smażone oraz ziemniaczki i mizeria

u nas wczoraj bylo jedzenie z ikei ale pierwszy raz trafilam na zimne i bylo obrzydliwe i sie wkurzylam:((

dzisiaj krem z pomidorow z bagietka czosnkowa maz mowil ze smaczne:)
na kolacje ryz z jablkiem zapekany bardzo dobry mi wyszedl prawie polowe zjadlam sama hehe:))

dzisiaj hot-dogi z Ikei ;) Maz zjadl ichnia zapiekanke :)

jutro kluski ;)
pojutrze goscie na dzialce :) bedzie zurek :) musze tylko jutro podjechac do Auchana po biala kielbaske :)
do tego ziemniaczki, smazone filety sledziowe i surowka z kiszonej kapusty :) (z marchewka, jablkiem, cebulka i szczypiorkiem)

zmiana planów jednak robie spagetii bolonese

u nas dzisiaj zurek a jutro chyba fryty domowe i jajo sadzone

U nas ostatnio za przyspieszonych obrotach - albo nie mam zupelnie czasu na pichcenie, albo nie ma nas w domu.
Wtorek - na szybko bagietka czosnokowa, salatka caprese, brokuly z oliwa, sosem sojowym i platkami migdalowymi.
Wczoraj trening i kino - przed seansem zjadlam zakupiona przez meza salatke z lososia.
Dzis kolacja sluzbowa - maz doje ratatuje z makaronem, salatke z pomidorow, papryki i cukinii.
Jutro wyjezdzamy na dlugi weekend - huraaa!!!

asku 85 ja jutro robie zurek z kiełbaska i jajeczkiem!!!

Czyli nie tylko mnie na zurek naszlo;-)

wyszedl pychota;-)

wczoraj byliśmy na chwilę w domu :] z tej okazji były kotlety schabowe i domowe frytki :]

teraz właśnie gotuje się leczo (z kiełbaską i szyneczką) :] pewnie będzie na 2 dni :]

od sąsiadki dostałam słoik zakwasu na żurek :]

poza tym wzięło mnie na kluski ziemniaczane - a że wojna z nadmiarem jabłek trwa ;) i wczoraj przywieźliśmy na działkę sokowirówkę - to nie będzie problemu z tarciem ziemniaków :]
kupiłam dziś surowy boczek i biodrówkę na skwarki do klusek :] chyba w sobotę zrobię kluski ze skwarkami i twarogiem :]

u nas rosołek robie duży gar to będzie potem podstawa do pomidoróweczki, w gdańsku na dlugiej jadlam pyszna taki krem z pomidorow ze slodka smietanka i potarkowanym serem w srodku pyszny byl sprónuje zrobić podobny.

no my też wrucilismy z wakacji ale jakoś tutaj cisza!!!! u Nas dzisiaj schabowe z mizerria i ziemniaczki a jutro zurek!!!

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....