Szukam idealisty :-)

Dosyc wysoka ( 170 cm ), szczupla blondynka o zielono niebieskich oczach z odrobina szarosci, gdy brakuje slonca na niebie, szuka faceta marzen z idealami.Wszelkie szczegolowe informacje na priv.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szukam idealisty :-)

No mam nadzieję że nie dałaś się biczować aczkolwiek niektórzy to lubią ;-)
Nie odbieraj mojego postu tak personalnie bo nie taki był jego cel :-D
Poświęcenie źle mi się kojarzy,zdecydowanie wolę określenie troska i opiekuńczość.

Inka bez przesady nie dałam się biczować w imię miłości hehehe, ale miłość to poświęcenie, praca i kompromis ;).

Hehehe tylko czy to dostrzeganie dziur nie przesłania ci głębi w kobietach?:)

No muszę coś dorzucić bo nie wytrzymie ;-)
Miłość to dawanie siebie ale bez ofiarności.To nie jest wyrzekanie się swoich pragnień,ideałów ale przekazywanie ich drugiej stronie.To otwieranie się na drugiego człowieka nie podszyte żadnymi kalkulacjami.Akceptowanie również jego wad bo sami ideałami też nie jesteśmy.Nikt tu się nie powinien poświęcać bo prędzej czy później zaczną się wzajemne żale o skalę tego poświęcenia. Uzupełniajmy się i wspierajmy,w każdym momencie wspólnego życia.
Kobiety mają tendencję do poświęceń i nadopiekuńczości bo taka ich natura i nierzadko zasady wyniesione z domu.To my,kobiety,musimy nauczyć się żeby nie robić z siebie ofiary składanej miłości.
Miłość nie jest łatwa ale jest jedynym uczuciem dla którego jesteśmy w stanie wyzbyć się wrodzonego egoizmu i jesteśmy z tym szczęśliwi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Egoizm hmmm faktycznie poświęcenie siebie to z pewnością egoizm...

Mylisz się, to nie fałsz to prawdziwa miłość, dlatego to idealizm.Tak byłam masochistką w pewnym stopniu, ale dzięki temu, że kochałam i potrafiłam poświecić siebie teraz mam dystans do wszystkiego.To było mi potrzebne...Potrzebne do tego, żebym sama była ze sobą szczęśliwa, nie wszyscy to zrozumieją i potrafią.Ty pewnie nigdy Anty...Radość życia to dystans do siebie, tolerancja dla innych i cieszenie się z drobiazgów...

>Jestem idealistką, potrafię kochać ludzi swoim kosztem, to jest prawdziwy idealizm Anty

Jesteś więc egoistką, bo jak oni mają kochać Ciebie, kiedy widzą, jak się dla nich poświęcasz?
Tobie to może sprawiać przyjemność (jeszcze, że egoistka, to masochistka), ale inni cierpią widzą, co robisz. I są w pułapce, Twojej pułapce, która sprawia, że nie mogą Cię kochać. No chyba, że kochaliby Cię tak jak Ty ich, ale tak jak pisał De Mello, cóż to byłaby za miłość, kiedy oboje robiliby to kosztem siebie?
Dla mnie to fałsz!
Taki sam, jak udawanie, że wady nam nie przeszkadzają, że kochamy pomimo tego - bo to zwykłe zwycięstwo plusów nad minusami, które określa poziom korzyści i sprawdza się np w przypadku pracy czy zakupów, ale nie w miłości (bo albo jest to, i nie ma miłości, albo jest miłość i nie ma "pomimo wad").

@μ:

Kagańcem :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

>Spełnieniem miłości jest poświecenie

Latarką? Lampką? ;P
(jak to trzeba pilnować tych naszych polskich znaków - tak mi się skojarzyło z innym wątkiem, w którym próbowałeś rozgryźć, co to znaczy "mlodom")

Moja wiara wielką nie jest, więc mi trudno uwierzyć.

Twoje słowa zaś kojarzą mi się z fragmentem książki De Mello:

" - "Spełnieniem miłości jest poświecenie, jej miarą brak egoizmu". Wspaniałe stwierdzenie.
Zapytałem ją: - Czy chciałabyś, abym cię kochał kosztem mego szczęścia?
- Tak - odparła.
Jakież to urzekające! Czyż to nie cudowne? Kochałaby mnie kosztem swego szczęścia, a ja kochałbym ją kosztem mego szczęścia. I tak mielibyśmy w konsekwencji dwie nieszczęśliwe istoty. Ale to nieważne, niech żyje miłość.""

Ok z Twojej strony prawdziwa, ale z niego juz nie. To co to za miłość?

Byłam szczęśliwa, bo wiem, że to była prawdziwa miłość z mojej strony, niestety upadek był bolesny, ale uwierz, było NAPRAWDĘ WARTO :).

Idealistko, czy jesteś wtedy szczęśliwa jak się tak poświęcasz?

Jestem idealistką, potrafię kochać ludzi swoim kosztem, to jest prawdziwy idealizm Anty, ty jesteś okropnym realistą;).Zazdroszczę ci tego, bo ja niestety jestem zbyt otwarta dla innych...

A myślałem, że jesteś idealistką;)
Większość ludzi nie potrafi kochać, bo są zbyt dużymi egoistami. Potrafią jedynie posiadać. Oni nie mogą doświadczyć miłości - są jedynie w stanie tworzyć związki. Te związki wymagają pracy i jest to zawsze duży koszt. Jest tak, bo związki te oparte są na walce, by jak najwięcej wziąć i jak najmniej dać.

Posmakowałem kiedyś miłości, więc wiem czego szukam. Inni nie wiedzą, więc biorą, co świat im daje, bez świadomości, że jest coś więcej.
Nie wiem, nad czyją sytuacją powinno się bardziej ubolewać.

Anty jesteś starcem, nigdy nie tak naprawdę nie kochałeś...

Córka lat 10
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

K10 szt .1 ;)

Dorota pisała o tym na Forum, tylko blondi jest leniwe i nie chce Jej się poszukać :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dorotka masz dzieci?

>miłość to zawsze wysoki koszt

Miłość powinna przychodzić z łatwością, jeśli zaś wiele wymaga, to warto się zastanowić, z czym ją mylimy.
Wysoki koszt to wywołują toksyczne relacje - nie jest to moja definicja miłości.

>Gdy kochasz zazwyczaj druga osoba jest ważniejsza od wszystkiego :)

Owszem, lecz jeśli i ona kocha, to nie pozwala, być dla Ciebie ważniejszą od wszystkiego;)

Inne tematy z forum

Szukam towarzystwa na kawusię w Gdańsku (4 odpowiedzi)

Cześć. Jestem młoda emerytką. Od pół roku jestem sama I chciałabym poznać kogoś kto...

Realnej na spacer (9 odpowiedzi)

Koleżanki na regularne spotkania bez wchodzenia sobie w życie. Trójmiasto

Poznam Koleżanke :) (8 odpowiedzi)

Hej, Mam 34 lata, singielka, Przymorze. Poznam koleżankę, bratnią duszę do spędzania wspólnie...