Szukam idealisty :-)

Dosyc wysoka ( 170 cm ), szczupla blondynka o zielono niebieskich oczach z odrobina szarosci, gdy brakuje slonca na niebie, szuka faceta marzen z idealami.Wszelkie szczegolowe informacje na priv.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szukam idealisty :-)

>pesel-u tobie nie podam :D

Na randkę nie pójdziesz, peselu nie podasz - strasznie chłodzisz te nasze relacje:D

>Idziecie na latwizne, bo jestescie leniwi.

Idziemy, Moja Droga, bo to droga, którą podążają obie strony.
I w tych czasach, chyba częściej kobiety niż faceci (jeszcze z 15 lat było całkiem na odwrót).

>Wiek w milosci nie ma znaczenia jak pisal Michal:-).Zgadzam sie z tym calkowicie:-)

W miłości owszem, ale nim ona zaistnieje lub gdy jest to tylko związek, zakochanie czy wiele innych relacji łączących dwoje ludzi... No a miłość sama z siebie się nie bierze.

pesel-u tobie nie podam :D

>porywy serca chyba nie dla Ciebie

Porywy serca to bardziej w zakochaniu, miłość jest bardzo stonowana;)

Jaka szybka riposta:-P.Wiek w milosci nie ma znaczenia jak pisal Michal:-).Zgadzam sie z tym calkowicie:-).Ta wymiana szybka. na nowszy model nie jest fajna.Idziecie na latwizne, bo jestescie leniwi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Albo ja mam dzisiaj problem z wyrażaniem myśli, ale sporo osób z pojmowaniem:d

Dla mnie "znać" to znacznie więcej;)

Anty....I znowu kalkulujesz ;-p...porywy serca chyba nie dla Ciebie

Wybacz, te wiele lat mnie zmyliło:p

>Albo masz płytsze relacje. Zdjęcia na FB rzadko oddają, co kryje się w czterech ścianach.

Bardzo głębokie, bo mam na myśli moją dużą rodzinę. A FB nie mam. Widzę, że i Ty wiesz więcej o mnie niż ja sama.

@Właściwie nie znam żadnego związku ze stażem powyżej 7 lat i dzieckiem 5+, gdzie byłoby tam szczęście w relacjach rodziców.

miło mi... ;]

... i już znasz ;P

Owszem, kocha się za nic, ale można to robić bardzo wysokim kosztem, a nie na tym rzecz polega:)

@Anty:

Jakbym pisał o ludziach w moim wieku, to bym to zaznaczył.
Piszę o całym spektrum, bo je znam. I nawet bardziej twoją grupę wiekową niż swoją.

PS: no chyba, że rzeczywiście masz na myśli 14 i 3/4... ale tu trudno o związki z 5-letnim potomstwem :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może istotny wpływ na taką sytuację mają też czasy, a jakich kto się wychował. Ty pewnie piszesz bardziej o ludziach w swoim wieku, ja w swoim.
Osoby w moim wieku mają więcej oczekiwań i mniej chęci do rozwiązywania problemów (raczej je pogłębiają, a później wymieniają partnera na nowego).

>zkoda ze jestes niski :-P

Mam 175 - to średni wzrost:p

Tak sobie czytam Ciebie Anty i mam wrażenie że wg Ciebie nie miłość gra rolę a jakiś bilans zysków i strat. Podobno szukasz miłości a jednocześnie kalkulujesz czy warto ? Wydawało mi się że kocha się za nic :-)...może ja już z innego świata jestem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wow no szkoda ze jestes niski :-P.Kazdy zwiazek zaczyna sie od przyjazni i kochania.Sama bym poszla na przyjaciela i kochanka;-).Po rozwodzie nikomu nie spieszy sie do slubu:-P:-).

Dlatego po co ślub brać? teraz już to wiem ale 10 lat temu nie wiedziałam

Nie twierdzę, że związki o jakich piszesz, to margines. Wręcz.. jest ich całkiem spory odsetek.
Co nie znaczy, że 100%.
Twierdzę to, mając siłą rzeczy zupełnie niereprezentatywną grupę badawczą (w końcu... od wielu lat spotykam się na niwie prywatnej głównie z osobami z takich związków) :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

>A ja znam. Widocznie żyję w lepszym otoczeniu ;)

Albo masz płytsze relacje. Zdjęcia na FB rzadko oddają, co kryje się w czterech ścianach.

>Właściwie nie znam żadnego małzeństwa/związku ze stażem powyżej 7 lat i dzieckiem 5+, gdzie byłoby tam szczęście w relacjach rodziców.

A ja znam. Widocznie żyję w lepszym otoczeniu ;)

>Można też powiedzie, że mężczyzni wiążą się po to żeby mieć kochankę i sprzątaczkę i kucharkę w jednym ;) a i jeszcze pielęgniarkę na stare lata :)

Owszem, i powiedziałbym nawet, że tak właśnie o kobietach myśli większość. I stąd później ta "niezgodność charakterów", która jest bardziej "niezgodnością interesów". No ale tak to jest, gdy ludzie szukają kogoś do związku zamiast szukać miłości.

Mi wystarczy przyjaciółka i kochanka - taki niewymagający jestem:p

>Smutne to co piszesz.

Rzeczywistość jest jaka jest - już dawno przestałem oceniać ją uczuciami, wystarczy mi znać jej kształt, by jakoś sobie z nią radzić.

Inne tematy z forum

Poznam znajomych - Gdańsk i okolice :) (38 odpowiedzi)

Cześć! Poszukuję osób do wspólnego spędzania czasu na piwko, planszówkę, rower czy rolki, ale...

Kawa /. Spacer (3 odpowiedzi)

Szukam koleżanki do spotkania na kawę czy na spacer , zapraszam do kontaktu . Osoba 33 lata...

Poznam geja (49 odpowiedzi)

Wiem, że to brzmi idiotycznie i schematycznie, ale trudno tak wyjaśnić w kilku słowach o co...