MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

nowy wątek - uzupełniona lista :)

anka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam, ale nie ogarniam wszystkiego :)
dopiszcie się jakby co :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

a czy kucie w brzuchu macie, bo ja mam to równie regularnie jak napinanie się brzucha. kuje mnie codziennie po kilka razy w lewym boku, nie wiem co to może być???

ja też mam codziennie, ale nic się złego z szyjką nie dzieje całe szczęście. Słyszałąm ze na "rozluźnienie" brzucha pomoaga zmiana pozycji czy rozciągnięcie się , ale nie sprawdzała czy pomaga ;-)

Hej dziewczynki, ale naskrobałyście.
Chętnie bym się z Wami spotkała, ale chyba sobie będę musiała odpuścić ;(

Mamuśka ślub za 2 tygodnie a ja nawet nie mam jak wyjść do sklepu kupić sukienkę.. :( pójdę chyba w piżamie.

Co do pomocy to mój jak tylko jest w domu to stara się gotować, ale jego nie ma od rana do wieczora, wiec wtedy sama sobie coś gotuje tak na szybko, żeby dużo stania nie było. znajomi czasem też wpadają ale to nie codziennie...

Co do napinania się brzuszka to mi się cały czas napina, no i u mnie to powoduje skracanie się szyjki i rozwarcie. Lekarze powiedzieli, że dopóki jest to od czasu do czasu to mam leżeć i się nie stresować, ale jak będzie troche częściej to od razu do szpitala. a ja sama nie wiem kiedy to jest często :/ wystarczy że sie zdenerwuje i już mi sie cześciej brzuch napina

Marciocha, zgadza się, ja zaczynam ćwiczenia od 17.03, a wykład pierwszy dziś :), powiedz mi proszę ile czasu trwają wykłady i cwiczenia, to jest 1,5 godziny czy krócej?

fasolek- mam to samo, jak zjem za dużo, to brzuch boli, twardy się robi jak skała, a z rana jak ręką odjął i jest wszytsko ok.

Ja mam non stop to napinanie brzucha, albo jak więcej zjem, a wczoraj to miałam z głodu dosłownie, tak mnie ssało, a nie miałam gdzie i co zjeść to brzuch od razu twardy jak skała.

;)
byłoby fajnie....tylko ja niestety jestem w towarzystwie mojego potworka małego ;)

Jak dla mnie super,ze do poludnia:) Maga moze byc u Ciebie jak i w galerii,przy okazji zakupy zrobimy :P,moze jeszcze ktoras z dziewczyn sie przylaczy?

Ja myślę, że dam radę :) Ale bardziej do południa, bo mam w tym tygodniu kilka spotkań a jeszcze nie znam dokładnych terminów.
Pozostaje miejsce ;)

Mam dwie propozycje: u mnie albo na samej górze w Galerii Rumia, tam jest kilka fajnych miejsc do posiedzenia, dobre lody, kebab, cisza i spokój ;)
Co Wy na to?

Ola - mi we wtorek pasuje :) więc jak tylko Magdzie będzie pasowało to ja jak najbardziej :)

nie mam pojecia,pewnie tak,bo czulam sie taka ociezala,ale rano bylo ok,no i przy tym nic mnie nie bolalo,a maly ruszal sie jak zwykle,ale podpytam lekarke,najwazniejsze,ze przeszlo:)

Fasolek a moze mialas poprostu wzdecie z przejedzenia? :)

Dziekuje za gratulacje:))
Aga za bardzo nie mam jak odpoczywac bo przeprowadzka nas czeka zazdroszcze Ci,ze juz masz to za soba:)
Assegai masz te skurcze codziennie? Co prawda nie sa one bolesne ale niekonfortowo sie czuje tak jak bym miala kamienie w brzuchu:(

u mnie to nie bylo napinanie,tylko zjadlam 2 talerze zupy,pozniej cos jeszcze,poprostu strasznie sie objadlam i wtedy brzuch mi sie zrobil bardzo twardy i taki juz pozostal do wieczora,a rano jak wstalam znowu byl miekki i juz nie czulam tej ciezkosci jak od objedzenia,ciekawe co too bylo

te napinania brzucha to skurcze Braxtona- Hicksa. Są one bezbolesne, lecz mogą być nieprzyjemne i o ile trwają krótko i z szyjką się nic nie dzieje to są one niegroźne. Czasami jak szyjka słabo trzyma powodują jej rozwieranie i skracanie. Dzieki tym skurczom macica przygotowuje się do porodu. Ja je mam od 20 tyg.

hej dziewczyny,Gosiu gratuluje coreczki,co do twardnienia brzucha to ja tez za bardzo sie nie wypowiem,choc w zeszla sobote popoludniu mialam brzuch jak skala,moze to tak jak piszecie od wysilku,w pt mam wizyte u lekarza to tez sie wypytam:)

Magda,Alina ja w tym tygodniu mam troche rzeczy,ale moze pasowalby Wam wtorek,ja do 17 mam czas,bo pozniej zaczynam SR,co Wy na to?

Jasne Gosiu ze mozesz tak sie czuc wlasnie od wyslilku jak masz mozliwosc to odpoczywaj jak najwiecej z nogami do gory:-)Pozdrowienia i informuj co lekarz ci powiedzial.

Mam taka nadzieje,ze to nic zlego.. tak sobie mysle,ze to moze od wysilku fizycznego bo wczoraj w pracy dali mi popalic. Pojde jutro skonsultowac to z lekarzem.
Pozdrawiam Was dziewczynki i zycze duzo zdrowka dla Was jak i dla maluszkow:)

Gosiu ja mam to samo z brzuszkiem,jak mala duzo sie rusza i fika koziolki to brzuch mi sie tez napina bez bolu,mysle ze nie masz sie czym martwic:-)

Witamy się w niedziele :)

Gosik gratuluję córeczki. Mi się brzusio tak napina jak synek za dużo fika :)

Mrówka uważaj na siebie, jakoś się wszystko poukłada. A może mąż czy mama ugotują obiadu na dwa dni, czy ugotują więcej i pomrożą a ty będziesz tylko podgrzewać? To zawsze krócej niż stanie i gotowanie obiadu od zera. Herbatkę zrób w termos, woda,soki, przekąski, kanapeczki trzymaj przy łóżku itd.
Wiesz ja to przerabiałam w poprzedniej ciąży, musiałam myć się w miskach, które mi mąż przynosił do łóżka, lekko nie było. Grunt to jakoś dobrze się zorganizować z pomocą bliskich i będzie dobrze :)

Gosik, gratuluję córci. Z tym brzuchem nie podpowiem.
Dziewczyny, może znacie kogoś kto poszukuje mieszkania do wynajęcia - mamy takie na Chełmie, 1 pok. z osobną kuchnią - szczegóły tu:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-mam-do-wynajecia/kawalerka-chelm-ogl3459093.html

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy