MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.65

Nasza lista :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA - 3680g, 57cm, szp. Kliniczna
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12 - JAGODA - szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

a to link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-64-t193697,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.65

BRAWO,MOGŁAS MNIE ZATRUDNIC DO TEGO ,MUSZE ZGUBIC PARE KG..................:/

DZIEWCZYNY !! macie jakie piosenki np arka noego ,cos dla dzieci albo o dzieciach..potrzebuje pilnie do filmu o liwce.....

jesli macie cos przeslijcie sylvia1981@wp.pl

Wystawiłam Małego na taras w wózku a sama wzięłam się za odśnieżanie, bo męża nie będzie do jutra wieczór a już pół metra śniegu. Rąk nie czuję :) 40 metrów tarasu odśnieżyłam :) jestem z siebie dumna ;D

Witam

Ja to zaleglosci mam wielkie w czytaniu:)
Chodze do pracy od 1 grudnia i nie mam teraz na nic czasu;/
Dzisiaj mam wolne wiec od samego rana wielkie porzadki robie:)
Malego oddaje do niani na poczatku bylo wszystko ok chetnie chodzil (bo niania ma 2.5 rocznego synka) i sie razem bawili ale ostatnimi czasy to jest wielki ryk jak juz mam sobie isc:( chyba dopiero zaczyna rozumiec ze mama zostawia pod opieka na kilka godz u obcej Pani:( No ale opiekunka mowi ze placze tylko chwile jak wyjde a potem chetnie sie bawi wiec chyba jest ok; troche mi serce sie kraja ze musze go zostawiac no ale nie mam innego wyjscia:( pieniazki potrzebne sa;

Wszystkiego naj naj naj dla nowych roczniakow i gratulacje pierwszych zabali:)
U nas z zabkami narazie spokoj Konradek ma 6 i nic narazie dalejsie nie wykluwa cociaz ostatnio mialam dwie noce nie przespane wiec mysle ze moze ida nastepne;

Byłam dzisiaj z Nikodemem na małym spacerku, może w sumie nie całą godzinę a co się namęczyłam....odwieczny problem z tym odśnieżaniem!
Ogólnie to taką zimę jak jest w tej chwili to lubię, dużo śniegu, nie ma pluchy i skrzypi pod butami ale najgorzej mnie wkurza jak w telewizji ciągle dziwią się, że jest zima. Trochę mnie to śmieszy, raz by powiedzieli a nie w koło, że snieg i zasypane, zimno i mroźno!!!Tak jakbyśmy mieszkali w Afryce :-)

no zima nam dopisała tego roku;) oby nie bardziej, bo jak nas zasypie to cięzko będzie. u nas już cięzko się z domu wydostać, aż samochód się popsul, jeździmy pozyczonym.

wstawiłam nowe zdjęcia w galerię. nie wystawiam jej jeszcze na forum, macie pierwszeństwo, jako stałe klientki;)
jak bedziecie czymś zainteresowane to piszcie na PW;)

http://picasaweb.google.com/107104916185623752776

a ja muszę nadrobić z czytaniem;) u nas mega zaspy i nie ma jak z wózkiem przejechać;) nie mam pomysłu na spacery. może w końcu przestanie sypać i trochę odśnieżarki nadrobią;)

Ale cisza ostatnio :/
Ja gardłowa i za bardzo nie wychodzę, idziemy tylko ulepić bałwana na tarasie, bo chyba ładnie dzisiaj i śnieg nie pada :)

my juz wózka nie uzywamy [ponad tydzien ,nie ma sensu,taki syf ,nie odsniezane,chodzimy na opa,na nozkach i sankach .,idzie nam znow ząbek:/

mała nadal zayspia tylko z nami ,przenosimy ja do niej i ok 3 budzi sie i chce do nas.i juz tak zostaje.......masakra

Kasia222, mój też zasypia tak jak Twój, albo ze mną czy z tata w łóżku, albo z butlą, albo harcuje do 21-22.. jak kładę go samego w łóżeczku to oczywiście wstaje i zaczyna brzęczeć, ale zostawiam go tak 5-7 min, wracam biorę go na chwilę na ręce, jak się uspokoi to znów go kładę.. i tak w kółko aż w końcu zaśnie, ale czasem to trwa za długo i za głośno...
niestety pod tym względem nie jestm konsekwentna.. ale dziś akurat spał w ciągu dnia tylko około pół godziny w samochodzie i dlatego od 19 już śpi ;))

Ojjka, dobrze że znaleźliście baterię ;))) mój na szczęście też raczej potrzyma chwilę coś (niejadalnego) w buzi i wypluwa!

nasze chodniki są wręcz boskie :P ale ja nie odpuszczam i jak nie chce mi się przebijać z wózkiem to chociaż na ręce biorę Małego i na 10-15 min wychodzę... jak przyjdą sanki to może będzie lepiej ;))
dziś wzięłam Maksia na ręce i poszliśmy na kilkanaście minut z psem do lasu, bawił się śnieżkiem ;))
image

Natalia napisałam maila :)

Krystian sam zasypia w łóżeczku, na popołudniową drzemkę to od kilku dni bo wcześniej bujałam go w wózku, po prostu jak szły zęby to nic innego nie działało,ale teraz jest ok.

Ojjka nasze drogi wyglądają fatalnie,wczoraj ledwo dotarłam do sklepu.

Ciągle was podczytuję ale nie mam czasu nic naskrobać :(

Dzisiaj postanowiłam, że umyję okna i wypiorę firanki no i częściowo mi się udało, bo zostało mi do umysia tylko okno w kuchni i wypranie tam firanek :)

Co do spacerków to od kilku dni ja z małą nie wychodziłam bo u nas masakra, nic nieodśnieżone :( ale jutro wyjdę chociaż na chwilę.

Tylko nie wiem jak będzie z ubieraniem młodej bo coś ostatnio nic się jej nie podoba :(

Od kilku dni nie chce spać, tzn widzę, że jest zmęczona, trze oczy ziewa ale jak wkładam ją do łóżeczka to jest wrzask i robienie"mostków", z zaypianiem jest też mordęga bo robi to samo :(

Na razie zwalam to na zęby, mamy już cztery ale dziąsła są tak napuchnięte, że jak palcem dotknę to jedna wielka czerwona gąbka.

Kilka dni temu, mieliśmy akcję z szukaniem baterii, tzn mój M znalazł dwie na podłodze u Dominika w pokoju. wyszedł do pracy ja posprżtałam odkurzyłam i ok. Na drugi dzień, zobaczyliśmy, że młody rozkręcił samochód i tam były trzy baterie (dwie znalazł mój M) ale gdzie ta 3???

No i szukanie, do 2 rano szulaiśmy, ja płakałm zrzucałam całą winę na Dominika i Tomka ale na szczęście znaleźliśmy :) była na półce, młody skitrał bo bał się, że dostanie z***ki.

No ale co starchu się najdałm to najadłam. Z tym, że u nas młoda jak bierze coś do buzi to pomemloni i wypluwa. Ale i tak myślę, żeby zrobić jej USG brzuszka, tym bardziej, że miała ten refluks.

Nikodem tez sam zasypia, daje mu mleko i pije w łóżeczku i odlatuje. Albo jak widzę, że jest śpiący wkładam go do łóżeczka i wychodzę z pokoju. Słyszę, że marudzi ale nie poddaję się, nie wchodzę, nie zaglądam bo on odrazu widzi i koniec spania. Tak zasypia od malutkiego, nigdy nie brałam go do naszego łóżka :-)

My od poczatku nie mamy problemow z zasypianiem. Przez pierwsze 6 miesiecy maly spal u nas w sypialni w swoim koszyku. Pozniej go przenieslismy do jego pokoju, do lozeczka. I od poczatku bylo ok. Sam zasypia czy to jest dzien, czy noc. Czasami ma gorsze dni, ale nie ide do niego. Pomaruszi, pobawi sie, pogada i zasnie :).

Trzymam kciuki, ze Tobie tez to sie uda :).

Czesc,

ale sniezyca co? Bylam dzisiaj na szczepieniu z mala. Stwierdzilam, ze zrobimy sobie spacerek i wybralam sie wozkiem do przychodni. Blisko, bo jakies 1,5km, ale jak sie zmachalam to nie macie pojecia. Koszmar to malo powiedziane. Ulice nieodsniezone, o chodnikach nie wspomne. Pocieszam sie,ze taki spacerek mojej podupadlej formie nie zaszkodzi :-))

Amelcia wazy 10kg 300gr i mierzy 80 cm.

Kasiu, co do spania, to Amelka swego czasu (jakis dobrych kilka miesiecy temu) zasypiala ze mna w lozku. Glaskalam ja, ona mnie i tak zasypiala. Przenosilam ja wtedy do lozeczka. Wieczorem to jeszcze bylo ok, ale w ciagu dnia bylo to troszke niekomfortowe. Musialam sie z nia klasc a ona nie zawsze od razu usypiala. Majac na uwadze to, ze od stycznia ide do pracy, nie moglam pozwolic, zeby nowa osoba musiala sie klasc z nia, zeby ja uspic. Powiedzialam sobie,ze musze byc twarda. Na samym poczatku jak byla pora spania kladlam ja do lozeczka a sama kladlam sie na swoim lozku. Juz nie bylo glaskania. Jak wstawala kladlam ja z powrotem. Do skutku. Plakala jak wychodzilam. Wracalam. Ciezko jak dziecko placze, ale trzeba to przetrwac. Pozniej juz sie przyzwyczaila,ze jak ona lezy w lozeczku,to ja jestem caly czas w domu i jej nie zostawiam. Wtedy juz nie musialam lezec, tylko robilam swoje rzeczy. Teraz po prostu klade ja, mowie,ze zyrafka na nia czeka w lozeczku i wychodze. Nie ma problemu. Sa czasem takie dni, ze strasznie placze, ale nie uginam sie. Tym bardziej,ze teraz Amelka ma jedna drzemke w ciagu dnia.

Ojjj sie rozpisalam :-)) Powodzonka.

Pozdrawiam

Witam:)

Dziewczyny jak zasypiają Wasze dzieci? same w łuzeczku? Marcel nie chce sam zasypiać:( polezy w łóżku nawet godzinę ,albo dwie, wierci się co chwilę siada i nawet jeśli jest już mega zmęczony to i tak nie zaśnie. Przeważnie zasypia mi na rękach tzn. wieczorem przed spaniem dostaje mleczko i w trakcie picia usypia,ale jeśli nnie zaśnie w trakcie picia to męcze sie z nim dłuuuugo... a jak jest u Was? może macie jakieś sposoby?

Ja miałam sanki wybrane na allegro ,chciałam kupić żeby mały miał jak pojedziemy na święta,ale teściowie nas wyprzedzili i nawet nie wiem jakie kupili....

My dziś idziemy na szczepienie,Marcel był troszke chory w tamtym tygodniu i czasem troszkę zakaszle jeszcze więc nie wiem czy wogule zaszczepią?

Witam :)
Nie Natalia to nie ja. Ja sanek jeszcze nie kupiłam ale mocno zastanawiam się nad tym.

kupiłam na Allegro bukowe sanki z oparciem i materacykiem za 100zł
Ojjka, widziałam w komentarzach tego sprzedawcy neutralny koment od "ojka-o2" (czy jakoś tak).. pomyślałam sobie o Tobie - czy to Ty kupowałaś w grudniu u niego też sanki drewniane? jeśli tak, to co jest nie tak? jakieś drzazgi??
mam nadzieję, że moje sanki będą spoko, a na kuriera czekam już pojutrze chyba ;))

Basiu trzymaj się, bo jeszcze kawał ciąży przed Tobą!! podaj mi swój nr kom (na maila) to się wkońcu umówię i z Tobą, bo tak się umawiamy jeszcze od szkoły rodzenia :)) tak jak z Warbuziaczkiem, hihihi :)

ale z Oscarka prawdziwy przystojniaczek :)))

I gratulacje dla Emi z okazji pierwszego ząbka :))) Super że bezboleśnie!!!

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...