Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

Nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

my już odliczamy do daty 'zero' ale póki co nic się nie dzieje, za to Tymek super aktywny się zrobił a ja coraz bardziej zmęczona, ciężka i spuchnięta :(
no i problem z L4, ginekolodzy wystawiaja tylko do planowanej daty porodu a potem macierzyński albo L4 od rodzinnego, także do niedzieli się nie martwimy :P a potem ... szkoda gadać.

no moj Malutki jesli nie zdecyduje sie szybciej, to zarowniutkie 2 tygodnie o tej porze bedziemy w szpitalu :) troche mnie strach ogarnal :/

oj tak !!!!!! torba spakowana, wczoraj zamówiłam wózek, kupiłam łóżeczko z wyposażeniem i teraz ostatnie 37 dni oczekiwania.

No i nasz wątek wkroczyl w swój miesiąc :) juz za chwileczkę pierwsze mamy będą trzymaly swoje malutkie zawiniątka :)

Witam w Maju ;-)

:-)

Mi w poprzedniej ciazy czop odszedl z dobry miesiac przed porodem. Tez myslalam, ze juz do sxpitala treba jechac a nic sie nie dzialo.
Teraz tez go wypatruje ale nic nie widac. Mecza mnie tylko skurcze, bo sa dosc bolesne. Dzisiaj w nocy juz tak bolalo, ze maz pytal czy ma sie ubierac do szpitala :-/

Ja mężowi się nie dam dotknąć maszynką, wystarczy, że się sam zacina :P Zresztą mi na oślep bardzo dobrze idzie :) ale to też wprawa, bo ja mam manię gładkości i golę się codziennie, więc stopniowo przyzwyczajałam się do coraz gorszych widoków :P

gani, ale czop może odejść nawet kilka tygodni przed porodem - nie ma reguły, czasem odchodzi dopiero w szpitalu, a czasem na kilka dni przed.. przynajmniej położna nam mówiła, że odejście czopu to żaden sygnał, bo różnie to z nim jest.

Mnie mąż ładnie ogolił do porodu. W poprzedniej ciąży też tak było. Nawet nie próbowałam sama.

Chciałam pojechać nad morze, ale w tych okolicznościach nie da rady. Wydaje mi się, że czop śluzowy mi odchodzi.

Przekopiowałam poprawioną listę, bo mi się termin przyśpieszył. Myślałam, że jeszcze wcześniej da radę a tu tylko tydzień :( humor mam masakryczny na pograniczu płaczu. Na szczęście moje "maleństwo" zwolniło przybieranie na wadze i 35 tydzień zaczyna z wagą 3150. Mam dosyć, jestem zmęczona w domu bajzel poremontowy ja nie mam siły, jutro mam urodziny z których wcale się nie cieszę, bo jak w tym bałaganie. Wielkie buuuuuu :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaka majowka? :P My jutro do szpitala na kontrole. Porycze sie jak mi powie,ze za tydzien znow do kontroli a nie zaraz do rodzenia. Ani sie wyspac, ani w***** ;/ a z goleniem, to macie racje - tragedia. Ja sie wspomagam lusterkiem, ale i tak jakas abstrakcja wychodzi.

Najdluzszy miesiac mojego zycia ten 9ty...

Jotenka, mi od miesiąca co najmniej nie przybył ani centymetr w obwodzie i nawet nie przyszło mi do głowy, żeby się tym martwić :p

Ja mam i obrączkę i pierścionki i nawet się nie zrobiły ciaśniejsze. Raz mi tylko ręce spuchły na spacerze jak było gorąco. Stopy też normalne.

A na majówkę to ja co najwyżej do szpitala się wybieram ;)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

Maj 2013

04.05 lolaola SYNEK Tymon / Redłowo
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

U mnie z majówką podobnie- nigdzie za Gdansk sie nie wybieramy, co najwyzej jak pogoda dopisze to do znajomych do Straszyna na jakiegos grilla. Jakos tak sie ostatnio nie bardzo czuje wiec nie ryzykuje wyjazdu.

A z tym, ze fajnie wlasne stopy po prodzie zobaczyc to sie w 100procentach zgadzam :0
Dzisiaj jeszcze musimy gdzies na zakupy wyskoczyc bo zapas warzyw i owocow sie skonczyl- a ostatnio pochlaniamy tego ogromne ilosci. Odkad od miesiaca siedze na zwolnieniu zwyczajnie wiecej gotuje :)

Ja już od 6 miesiąca nie noszę obrączki :( niestety wodę zbieram jak wielbłąd, mam opuchnięte kostki, już od dłuższego czasu.. teraz puchną nadgarstki, stopy też się większe zrobiły.. a ręce puchną na wieczór i jak zapomnę zdjąć, to później cierpię.. Nigdy nie musiałam ściągać obrączki i zaręczynowego, nawet jak ciśnienie skakało czy gorąco się robiło, a od 6 miesiąca nie mogę ich nosić :(

Jak już pierwsza się rozpakuję to większość z nas będzie jak na szpilkach siedziała:D A JUTRO JUŻ MAJ! nasz wątek będzie na czasie:))))))))))))

Ja jeszcze obrączkę mam i jak tak dalej pójdzie to wcale jej nie zdejmę:) a w poprzedniej ciąży jakoś po połowie już ściągałam wszystkie pierścionki...

Ja mam o tyle szczęście, że na majówce będzie jeszcze moja koleżanka - termin ma na koniec sierpnia :P więc w razie czego ma mnie kto wieść :P hehehe śmiesznie by było, jedna ciężarna z brzuszyskiem wiezie drugą do szpitala XD
Po za tym ja się na razie nie martwię o możliwość porodu - jestem ostatnia w kolejce :P więc zacznę pewnie się denerwować, jak Wy się zaczniecie rozpakowywać :P

Zazdroszczę majówkowych wypadów:D też mieliśmy propozycję wyjazdu, ale jakoś się obawiam, że gdyby co... to sama bym do szpitala musiała jechać i to jeszcze pewnie na jakimś zadupiu:P jak by każdy do grilla po piwku wypił to ja ze skurczami za kierownicą bym wylądowała i jeszcze pewnie ze starszą córcią na dokładkę więc ja dziękuję, mam jakieś czarne myśli:(

A u mnie humorow brak ;)
Dokladnie za tydzien jade na wyjecie krazka i po skierowanie do szpitala na zdjecie szwu i kto wie czy zaraz po akcja porodowa sie nie zacznie, takze byc moze juz za tydzien Lucja bedzie z nami:) jeszcze tylko musimy wozek odebrac, bo jest zamowiony i bedzie wszystko gotowe.
No a jutro sa 4-te urodzinki synka wiec czeka nas impreza:)
Ponadto u mnie brzuch wciaz wysoko, a na plusie 9 kg, takze jest niezle. A no i zdjelam obraczke, bo niestety juz cisnela:(

No hehe brzuchy przesłaniają to i owo, masakra z goleniem:))))

No ale już niedługo, dziewczyny jakie to dziwne wrażenie już w szpitalu po porodzie, jak się swoje stopy widzi:)))) śmiesznie tak, a takie to normalne.

Ja niedługo spadam po synka do przedszkola. Miłego dnia Wam życzę:)

image

image

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...