Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

Nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

Jotenka, ja już od jakiegoś czasu lecę na oślep jeśli chodzi o golenie :P
Młoda dziś daje mi się we znaki, kręci się i wierci, jakby chciała się obrócić, ale nie ma już tak dobrze :P za duża jest żeby się móc przekręcić XD

właśnie zaczęłam robić murzynka, czekam aż masa ostygnie - co to by było, gdybym przyjechała bez ciasta - zawsze jakieś piekę jak jedziemy na domek, po za jedzeniem musi być moje ciacho XD się wszyscy przyzwyczaili i od kuzyna usłyszałam dziś, że ciąża mnie nie zwalnia :P

Grupowo się smucimy i złościmy to i grupowo nam humorek wraca:) ale to najprawdopodobniej zasługa aury:)
W końcu suszę pranie w ogrodzie:) jak poprasuję to zacznę torbę pakować pewnie jakoś w następnym tygodniu.

Jestem na 100% pewna, że brzuch mi się obniżył bo jeszcze 3 tygodnie temu mogłam sama się "tam" ogolić, dziś już du... a w obwodzie ani jeden cm mi nie przybył więc coś jest na rzeczy:( staram się nie martwić ale wizytę u ginka mam dopiero za dwa tygodnie, mam nadzieję że wytrwam:)

A mnie dziś w nocy brzuch bolał, miałam skurcze, masakra ale się wystraszyłam, poszłam spać i przeszło.

Dziś jestem już po zakupach, czuję się lepiej, jakoś słoneczko zaczęło świecić i jest lepiej:)))

Kupiłam dziś wodę do szpitala, torbę będę jakoś teraz w tym tygodniu pakować :)

image

image

Mnie dziś jajnik boli, chociaż to nic pewnego, bo to może jakiś mięsień w pachwinie.. tak czy siak boli i ciężko mi się chodzi.
Humorek za to o wiele lepszy niż wczoraj, a to najważniejsze :) Chociaż Katarzyna się kręciła w nocy strasznie, to się nawet wyspałam :)
Mąż mi się rozchorował i nasz wyjazd na domek stoi pod znakiem zapytania :/ mam nadzieję, że dziś się lepiej poczuje, na razie faszeruje go gripexami - oby pomogło, bo strasznie chcę jechać..

No u mnie dzis zdecydowanie lepiej. Noc przespana, serce bije tak jak powinno :) faktycznie to pewnie przez to, ze teraz pompuje wiecej krwi. jak sie troche poruszalam podczas sprzatania i gotowania to i humor wrocil. Dopakuje dzisia do torby jeszcze tylko kubek, sztucce i recznik papierowy i chyba bede miala juz wszystko.

ja zauwazylam, ze mam takie kolatanie serca jak mam wysoki cukier. tak jak teraz wlasnie. zmierzylam i mam baaaardzo wysoki. i mimo tego glupiego uczucia duszenia sie i wyskakiwania serca musze sie troche poruszac, zeby cukier spadl i bedzie odrazu lepiej.

tesciowa wlasnie napisala, ze dostala urlop, teraz tylko czekanie do wieczora na kiedy kupia ten bilet :/ wczoraj wspominala o 14 maja, czyli dzien wczesniej i tak by bylo najlepiej, no ale zobaczymy :) i tak jest mi juz lepiej niz bylo wczoraj

MamaJasia, też mam co jakiś czas takie przyspieszone bicie serca. Aż ciśnienie sobie raz mierzyłam bo myślałam, że coś jest nie tak. Czytałam, że teraz serce pompuje więcej krwi więc to chyba normalne.

Ooo, humory to ja miałam w pierwszej ciąży. Byłam płaczliwa, nerwowa. Najbliżsi nie mogli ze mną wytrzymać. Teraz jestem tylko nerwowa :) A to głównie przez to, że sama wielu rzeczy nie mogę zrobić i mam więcej na głowie. No i jak się nie wyśpię to masakra.

Hejka dziewczyny, a u mnie od kilku dni wręcz odwrotnie, jakby lepiej się czuję. Odkąd brzuch opadł, łatwiej mi się oddycha, a co za tym idzie, lepiej sypiam, nie mam już takich częstych pobudek na siusianie w nocy i problemów ze zgagą. Za to stopy mi niemiłosiernie spuchły, ale i tak dużo później, niż w pierwszej ciąży, więc nie jest źle. My dziś nie wyściubiłyśmy z córą nosa z domu, mam nadzieję, że jutro aura się poprawi, bo ciężko wysiedzieć z takim maluchem w czterech ścianach cały dzień.

dziś chyba te nasze humorki to przez tą pogodę, bo kiepsko jest..
Ja dziś narobiłam mężowi strachu, bo zastał mnie kucającą nad psem, całą zapłakaną.. przez to że jest mokro, a my na części ogrodu nie mamy trawy (po remoncie się zniszczyła i w tym sezonie mieliśmy posiać od nowa..) to psy wracają z tak brudnymi łapami, że trzeba im je wycierać.. nie mogłam się męża dowołać, więc zaczęłam im sama wycierać i jak kucnęłam tak już wstać nie mogłam.. brzuch mnie zaczął boleć, aż płakać zaczęłam.. podniósł mnie i poszłam się położyć - brzuch przestał być napięty po dobrych 15min :(
Mam już dość tego, że nie mogę zrobić wszystkiego... kiedyś zginałam się w pół jak miałam im łapy wycierać, a teraz nawet w kuckach nie daję rady :(
Wkurza mnie ta bezsilność i to że jestem taka nie samodzielna.. ja teraz powinnam siedzieć i przekopywać ogródek, trawę siać, krzaki sadzić, powinnam w domu okna pomyć, pościerać kurz z szaf - wszystko leży odłogiem, bo mąż jak wraca to robi sam to co zawsze robiliśmy razem :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To i ja się pochwalę spadkiem nastroju:((((( mi bez tego rosołu chcę się rzygać;/ wydaję mi się, że wszyscy robią wszystko mi na złość, głównie jakieś pierdoły ale nawarstwiają się i jeszcze ta pogoda:( czekałam z praniem ubranek dla małej żeby wysuszyć je w ogrodzie a i tak w domu suszę:(

mnie dzisiaj też dopadła chandra, nawet z łóżka mi się nie chciało wychodzić, taki jakiś płaczliwy ten dzień... wypiłam dwa kubki rosołu i teraz mi się rzygać chce ;/

My godzinę byliśmy na spacerze, cały czas padało :/

Mi serce szybciej bije jak leżę na plecach.

to widze, ze nie tylko ja mam taki podly nastroj :)

ja wlasnie wstalam, bo zasnelam z tego placzu. zaraz po synka do przedszkola trzeba leciec i obiad szykowac.

kurde chyba zaczne sie oswajac z mysla, ze jednak bede sama musiala rodzic :/

ja też dziś mam kiepski nastrój:( To ta pogoda, masakra dołuje:(

image

image

A u mnie dzis spadek nastroju, najchetniej schowalabym sie pod kocem z kubkiem herbaty i czyms do poczytania. Ale coz synek nie pozwala mi sie za dlugo nad soba rozczulac :0 Mimo slabej pogody wlasnie wrocilismy z dwugodzinnego spaceru. Dodatkowo tesciowa mnie drazni, dzwoni z byle pierdołą, czasami po kilka razy dziennie ;/ Na szczescie to dlugi weekend wiec mąż troszke wiecej bedzie z nami w domu od jutra.
Noc tez mialam inenajlepsza- strasznie szybko bilo mi serce- ma moze ktoras z Was tak? jest na to jakis sposob? przyznam, ze bylam troszke wystraszona.

Hexusia - no nasz mały wredny jest i siedzi i siedzi, choc bez problemu moglby juz sobie zyc samodzielnie jak to lekarz powiedzial :P 1maja moze sie dowiemy czy juz cos sie ruszylo. A tak szczerze to juz nie mam sil i chyba u lekarza histerii dostane,ze juz maja mi go wyciagnac, bo ani sie wyspac, ani za przeproszeniem w***** ani nic.

ja juz po wizycie. Nikus zdrowy jak rybka, 3130g i rozwija sie zgodnie z normami. co prawda wiekszosc pomiarow ma kolo 90 centyla, ale jest ok. lekarka zwiekszyla mi insuline, bo tamta nie dawka wogole nie dzialala.

no i najwazniejsze- 15 maja mam wyznaczona date wywolania porodu. jeszcze 2 tygodnie i synek bedzie z nami. ale teraz mam okropny problem i az siedze i rycze, bo nie ma nam sie kto Mikolajem zajac. Maz jak dziecko sie zachowuje i nie potrafi swojej mamie wytlumaczyc, ze powiedzieli mi ze 2 dni moze zajac wywolanie i caly czas musze byc w szpitalu i w zwiazku z tymtescie musieliby przyjechac chociaz dzien wczesniej niz porod. a oni sie uparli, ze kupia bilet jak juz maly bedzie na swiecie. szwagier tez nie moze, nikt nie moze. a my jak zawsze musimy sobie radzic we dwojke, ale teraz jakos nie widze rozwiazania tej sytuacji :/ nie mam pojecia co zrobic :/ cos czuje, ze teraz bede siedziec i ryczec.

ale mam dziś dzień, wszystko mnie drażni i denerwuje, przez co brzuch mi się spina.. uciekłabym gdzieś i zaszyła się - tylko ja, wygodny fotel, książka i muzyka.. ale nie da się :/ mąż co chwile wydzwania o jakieś pierdoły, ciotka mi się kręci, przez co psy szaleją bo ktoś bliżej nie określony kręci się po piwnicy... oszaleje dziś w tym domu... do tego pogoda taka, że wychodzić się nie chce, bo co chwilę znów pada :(

Jotenka nie martw się. Brzuch się obniża na kilka tygodni nawet przed porodem z tego co wiem.

ja tez nie widze,zeby brzuch mi sie obnizyl..ale moze przy blizniakach jest inaczej hm??
za to od wczoraj wieczora sutki mnie swedza niemilosienie..
ale za to spalam cala noc..calusienka.. bez pobudki standardowej o 4 rano przez blizniaki.. dzisiaj moglam pospac do 7..a o 7 kopniak w pecherz..glowka w zebra..no i mama musi wstac:-) ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo..pranie sie robi, sniadanko jem, za chwile ide powiesic pranie i cos tam poprasowac..pozniej mam goscia a potem zakupy:-)
jutro mezus juz bedzie w domku:-))))

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....