Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czesc dziewczyny...meldyje sie po wizycie mala tydzien do przodu z usg ...wazy 941 g wielka baba:-) szew trzyma szyjka zamknieta mie musze non stop leżeć: -)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze my 10 czerwiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze my

Zaspa bądź Redłowo. Niestety z tego co wiem oba szpitale mają obecnie mega problemy z miejscem. Zobaczymy czy sytuacja się poprawi do czerwca?

Beti ja mam 26tydz i moja Mała waży 750 i dzisiaj na wizycie Pani dr mowiła, ze dobra waga bo tez wydawalo mi się, ze trochę mało :) moja starsza corka urodzila sie z wagą prawie 4kg wiec jeszcze niepowiedziane, ze druga corka nadrobi pod koniec ciązy:) tak czy siak wiadomo, ze lepiej jakby była troche jednak lżejsza od siostry:D takze nie martw się, mysle, ze waga twojego synka jest jak najbardziej ok :)

Co do szpitala to chyba Zaspa ( jesli odeslą do innego szpitala to moze byc kliniczna).

Witam, czy mogę i ja dołączyć? 17.05
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć

dobrze że dziś piątunio. :)
Ja prawdopodobnie wybiorę Zaspę ale zastanawiam się jeszcze nad Kartuzami. Sporo moich znajomych rodziło tam w ostatnim czasie i sobie chwalą. J

Hej, dawno mnie nie było, ale już się melduję. Otóż zaczęłam 20 tc i - najprawdopodobniej - Mała, a nie Mały waży już 415g, rośnie zdrowo i zapowiada się na początek czerwca ;)

Synka rodziłam na Klinicznej i teraz też bym chciała, o ile będzie miejsce. Jeśli nie, to pewnie wojewódzki. Pozdrawiam Was!

Zaspa lub Redlowo

Wejherowo

Zaspa

Ja 2 porody miałam w Redłowie i chwalę sobie sam poród. Później opieka i warunki gorsze ale wiadomo to nie wczasy choć położne mogłyby mieć więcej empatii. Teraz ponoć super warunki bo wyremontowali. Chciałabym w Redłowie ale to już nie zależy ode mnie choć się tak nastawiam :-)

1 porob w wojewódzki. ...teraz nie mam pojecia....ale pewnie skonczy sie na wojewodzkim....czego bym nie powiedziala....to w razie w...neonatokogiw maja swietnych...

Kliniczna

Mam jeszcze taki pomysł. Może dopiszemy do list przy każdej z nas w którym szpitalu zamierzamy rodzić? Zawsze można zapytać o opinię te, które pierwsze będą rodziły o opinię. Co Wy na to?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny zrobiłam aktualizację i proszę o wyrozumiałość jeśli kogoś pominęłam.

aktualizacja :

Maj
Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki) chłopiec i dziewczynka
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki) 2 dziewczynki

Czerwiec
Emilia - 1.06.2018
Monia85 - 6.06.2018
Monia - 10.06.2018
Niezapominajka - 11.06.2018
lili - 12.06.2018
Justi84 - 13.06.2018
Xenna - 15.06.2018
Ania - 17.06.2018
Misiabela - 17.06.2018
Emka - 18.06.2018
Paula - 19.06.2018

Dzień dobry

w poniedziałek był blue monday a ja mam chyba blue week :) Jakaś rozbita jestem. Czekam na wizytę u lekarza( mam 30.01) i już bym chciała widzieć że po pierwsze jest wszystko ok a po drugie poznać płeć. Mam przeczucie że będzie chłopak ale to może dlatego że nie chcę sobie dawać nadziei na córkę. Wszyscy powtarzają że płeć nie ma znaczenia.. i ja się z tym zgadzam bo zdrowie jest najważniejsze ale jednak każda mama ma jakieś oczekiwania i marzenia. To wszystko potęguje fakt że mielibyśmy już córeczkę ale nie donosiłam ciąży.. I chyba nie uniknę łez smutku jeżeli okaże się że będzie 3 synek.
Poza tym na głowie mam budowę domu, I komunię syna starszego, problemy z refluksem młodszego. Do tego praca, dom, lekcje, gotowanie, sprzątanie, wywiadówki, planowanie.. czekam na słońce i dobrą energię.

Beti myślę że jakby było coś nie tak to by lekarz zwrócił uwagę. Rozumiem Cię bo ja jestem mistrzem wkręcania sobie problemów. Ja wczoraj byłam na połówkowym u maluszka wszystko dobrze waży 580g lekarz wyliczył że to 22 tydzień. Szyjka nie jest zbyt długa albo 36 mm ale ponoć w normie.

Cześć! Ja tam powinnam się zmieścić w kurtkę zimową do końca zimy, ale brzuszek rzeczywiście urósł już sporo. Wczoraj byłam na usg i mały waży 650 gramów w 24.1 tc, coś mi się zdaje że waga jakaś niska a ponoć chłopcy więksi? Nie żebym panikowala ale miałam duży problem w pierwszej ciąży z masą płodu i boję się że to będzie powtórka. Chyba już trzeba wyprawkę powoli szykować co? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześc Dziewczyny! jestem z mamusiek listopadowych 201 7 i piszę z pytaniem czy potrzebujecie ubrania ciążowe? Sprzedaję po sobie ubrania rozm M i pojedyńcze L, głównie bluzki i spodnie

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...