Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (3)

Majowo - czerwcowe mamusie 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
26.05 Grosik
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia
07.06 Jotenka
08.06 stenemi
08.06 inka
12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka

jesli ktos zostal pominiety w liscie to dajcie znac, to dopiszemy :)

i przepraszam, ale nie pamietam, ktora z was podawala juz plec, zeby dopisac do listy, takze tez dajcie mi znac :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (3)

My się chyba znowu zdecydujemy na wózek TAKO- jest on polskiej firmy i byłam z niego bardzo zadowolona. Mieliśmy Tako jumper X, on spełnia wszystkie moje oczekiwania: pompowane duże koła, skrętne przednie, duży kosz na zakupy, możliwość wpięcia fotelika do stelaża, dobre resory, materiał który dość dobrze się czyści w ogóle ten wózek prowadziłam jedną ręką a spacerówkę którą kupiłam niedawno cały czas przeklinam:) dla mnie nie było ważne czy wózek ciężki czy nie bo nie muszę taszczyć po schodach:) a co do tego używany czy nie to zobaczę jak znajdę jakąś ofertę z używanym takim jak mi się spodoba to kupię tylko niektóre wózki mają takie dzikie kolory, że nie wiem czy to będzie łatwe poszukiwanie, jak nie znajdę nic sensownego to kupię nowy. A i też mają super serwis- mój mąż popsuł koło, zimą po spacerze chciał otrzepać śnieg z kół a że "szprychy" były plastikowe a mój mąż ma dużo siły to połamał coś tam, napisałam meila do TAKO i w ciągu dwóch dni miałam już nowy komplet kół. Reasumując jak mam już coś sprawdzone i wiem że mi odpowiada to po co kupować kota w worku?

A mamy które będziecie kupować pierwszy wózek pamiętajcie, że z dzieckiem w środku szczególnie w spacerówce wózek się inaczej prowadzi niż w sklepie pusty:)

A co do szuflad w łóżeczku to nie chodzi mi o taką jedną pod tylko znalazłam tu na forum ktoś chciał sprzedać super łóżeczko z ośmioma szufladami 4 z boku i 4 pod łóżeczkiem bardzo mi się spodobało i chcę takie same tylko oferta już nieaktualna a to łóżeczko było robione na zamówienie:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja moge polecic duze pompowane kola, skretna os albo skretne kola to podstawa (spacerowka na piankowych nie umialam jezdzic) duzy kosz na zakupy, mozliwosc montowania fotelika na stelazu, duze siedzisko spacerowki (jesli kupujecie odrazu ze spacerowka). jeszcze czego mi brakuje to mocno zaciagana budka, bo nie raz bylo tak ze Miko płakał, bo mu słonce w oczy swiecilo a nie bylo mozliwosci naciagnac mocniej budy. to chyba tyle z moich spostrzezen.

a ja chyba naprawde mam nappy brain! nie wiem o czym ja juz mysle. zamowilam pokrowce na przewijak i przescieradla z allegro. no i sobie wlasnie uswiadomilam, ze zamowilam przescieradla na duze łozko Mikołaja a nie na lozeczko dla młodego :/ zesz by to szlag trafil

muszę poczytać. jest tego całe mnóstwo !

Hexusia my będziemy na pewno nowy wózek kupowali, ale jeszcze się nie rozglądam i nie jeździliśmy oglądać, chyba dopiero jakoś wiosną o tym zacznę myśleć.
Widziałam dziewczynę z Mutsy Evo i mi sie spodobał wizualnie, że zapytałam o opinie i mówiła że super zadowolona ale sama muszę obejrzeć i pojeździć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

inka- możesz mi wysłać, może mi coś wpadnie w oko :
stenemi@interia.pl

Max jest ode mnie młodszy o 20 lat a od mojego starszego brata o 23 lata, więc jest dosyć zabawnie :)

stenemi, Muszczek ja mam siostrę o 21 lat młodszą:)) Więc mój synek ma strasznie młodą ciocię:)))

Co do ubranek mój synek miał większośc nowych, ale uzywane także. Po prostu wybrałam, białe wygotowałam,wyprasowane i ok.

A propo ubranek mam trochę małych dla dziewczynki, uzywane ale wyglądają jak nowe. Jak ktos będzie zainteresowany to mogę przesla fotki na maila:) U nas tylko leżą i będą leże bo drugi synek w drodze.

Ja mam Jedo Bartatina i go kocham, nie mogę się doczekać, kiedy znów będę nim jeździć. Tylko kosz na zakupy słaby. Nie ma skrętnych kół, ale w spacerówce mam skrętne i szczerze ich nienawidzę!
Inna sprawa, że te 3w1 jak dla mnie mocno przereklamowane - to prawa, b. często używaliśmy fotelika wpiętego w stelaż, ale spaecrówki ani razu, jak tylko mogłam przesadzić dziecko to kupiłam lżejszy.

Z tego co widzę na ulicach królule X lander, ale oczywiście wszystko też zależy ile chce się wydać na wózek, bo ceny tak jak i rodzaje wózków- bardzo różne

bo ja nawet nie wiem jaki wózek wybrać. wiem, że chce 3 w 1 ale nie znam się totalnie.
Bobowózki znam - nawet pracowałam tam przez 2 tygodnie ;) ale w zamierzchłych czasach. Niestety wybór jest teraz większy i nie wiadomo na co się zdecydować.

Ja mam wózek, ale jesli chodzi o oglądanie to w Gdańsku proponuję Mamo to ja we Wrzeszczu- cenowo dość drogi, ale oglądanie za darmo:), akpol baby ul Jaśkowa Dolina (dużo mniejszy wybór), w matarni otworzyli smyk megastore i tam są wózki, ale nie wiem, czy duży wybór- trzeba by sprawdzić...
Co do Gdyni to obiła mi się nazwa bobowozki, chyba spory wybór mają

Toys are us- byłam tam- tam też są wyposażenia dla noworodków, ale chyba nie jest to zbyt wielki wybór, z tego co pamiętam- ja byłam tam raczej pod kątem zabawek niz wyposażenia. Jesli chodzi o zabawki to mają duży wybór, tak samo w smyku w matarni, no ale na zabawki to jeszcze przyjdzie czas, hehe:)

Dziewczyny a oprócz ciuszków, łóżeczek, wanienek wózka na co jeszcze wpisać na listę zakupową ???

Czy któraś teraz kupować będzie nowy wózek ??

Czy któraś z Was już odwiedziła sklep Toys'R'Us - zabawki dla dzieci ??

Gdzie najlepiej w Trójmieście obejrzeć wózki ??

miedzy mna a moim bratem jest 17 lat roznicy. smiesznie teraz jest jak moj Mikolaj biega za Jakubem. maja dobra razem zabawe. Kuba w listopadzie konczy 10 lat i tez mialam po nim sporo rzeczy. szczegolnie mam dobrze jak jade do polski i mam tam lozeczko, wanienke bujaczek i nic wozic nie musze :)

dla pierwszego dziecka mialam tylko pierwszy mutsy z gondola uzywany, bez sensu bylo dla mnie wywalic kupe kasy na wozek tylko na kilka miesiecy. i o ile go kochalam z gondola to jak zalozylam siedzisko od spacerowki to szybko go sprzedawalam. pozniej kupilam parasolke w pl i tez ja szybko sprzealam no i kupilam phil&teds, nowke i bylam bardzo z niego zadowolona. co prawda po 3 latach wyglada juz malo ciekawie, ale to byl moj najlepszy wozek jaki mialam do tej pory. takze ciesze sie, ze nie wydalam na poczatku kupy kasy na nowke, tylko po to, zebym miala nowke.

ja chociaż chciałabym od moich koleżanek coś odkupić to nie mam jak, one sama teraz Brzuchatki:)

My większość rzeczy mamy używanych, szkoda mi było 1000zł na wózek np., że już nie wspomnę o pajacykach za 40zł (które są dobre przez 2 miesiące!!). Dla mnie takie ceny są po prostu z kosmosu za kawałek maleńkiej szmatki. Sama też mam mnóstwo używanych rzeczy i wolę mieć więcej takich niż kilka nowych :) Synkowi nowe kupuję tylko rajstopki, czasem bodziaki, rękawiczki, czapki i oczywiście buty. No ale co innego ładne wyszperane używane ciuszki, a co innego dostać po kimś wór ciuchów, które nosiło kilkoro dzieci i które wszystkie są żółte od jabłuszek i innych niespieralnych rzeczy :) Jakby ktoś mojego synka zobaczył to nigdy by nie powiedział, że prawie wszystko ma używane, zresztą wszystkie moje ulubione ciuszki były właśnie kupione przeze mnie w ciuchach, i mimo że dostał też mnóstwo nowych od szalonych babć i innych osób, to jednak najbardziej mi się te moje podobały :) Ale jak kogoś stać na nowe to jak najbardziej rozumiem, że woli takie kupować swojemu dziecku.
I prawda, dla dziewczynek są tak przecudne rzeczy, nie raz wdzychałam w sklepie, że mam chłopca :)

stenemi, ale masz śmiesznie :) Ja mam siostrę młodszą o 12 lat i mi się już dziwne wydaje, że między nią a moim dzieckiem jest identyczna różnica jak między mną a nią, ale u Ciebie to już w ogóle kosmos! Ale fajnie, małe od razu będzie miało towarzystwo. U nas w rodzinie na razie nie ma maluchów, moja siostra dopiero latem wychodzi za mąż, a pozostali jeszcze młodsi. Tylko kuzynki męża (dwie) będą rodzić równo ze mną, ale one nie mieszkają w Trójmieście.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej dziewczyny. Co do rzeczy dla Malutkiej, to ja jestem w bardzo dobrej pozycji- jeżeli chodzi o wózek, foteliki do samochodu, leżaczek-bujaczek, nosidełko,kojec, łóżeczko zwykłe i turystyczne, przewijak z wanienką, podgrzewacz do butelek- ponieważ mam 3 letniego braciszka gdyż mój Tato ożenił się po śmierci mamy i mam takiego małego Bąbelka. Też nie oszczędzali na tych rzeczach,więc wszystko jest porządne i bardzo zadbane, a tata nie wziął od nas grosza za te rzeczy. Nie ukrywam, że to duża oszczędność. Mam też mnóstwo markowych ubranek chłopięcych, ale nie martwi mnie to, bo w przyszłości chcę mieć jeszcze dzieci i być może będzie synuś też. A jeżeli chodzi o bodziaki to przecież Niunia może też nosić.
Dzięki temu możemy sobie pozwolić na małe szaleństwa dla Niuni i nie ukrywam, że na pewno nie będę żałować jak mi coś wpadnie w ręce :) Póki co mam nie wiele typowo dla dziewczynki, bo kupowałam neutralne rzeczy. Nie jestem też za kultem różu, ale skłamałabym gdybym powiedziała, że nie ubiorę Córci w różowe, no bo te rzeczy są przepiękne!

Dziewczyny, tak jak się w ciąży w 2 trymestrze czuję wyśmienicie- tak nie śpię po nocach :( nie wiem, może któraś z Was wie czy może jakąś herbatkę mogę pić czy coś?

ja też chce nowe i oczywiście zostawię co nie co na kolejne !

adziula - przy drugim to oczywiście tak jak piszesz, ale to wiesz,że to twoje ty prałaś nosiło twoje pierwsze dziecko itp ;) więc jak najbardziej :)
sama zostawie sporo rzeczy w razie dla drugiego bobo :)

happy mum tez tak mialam przy pierwszym dziecku, przy kolejnym ci sie zmieni jak zauwazysz ile rzeczy zostalo nie uzytch, albo zalozonych tylko raz, albo tak jak np karuzelka u nas wogole nie przydatna. ale mysle, ze to jest jedno z tych doswiadczen, ktore samemu trzeba zdobyc.

teraz ubranek dla malucha za wiele nie kupuje bo mam po starszym, ale swoje ciazowe to wiekszosc mam uzywanych i wcale nie stracily one na wgladzie przez to, ze sa z drugiej reki. gondole tez mam uzywana, a w zyciu by nikt nie powiedzial, ze jest uzywana. stelaz tez planuje kupic uzywany, bo pozniej chce kupic sobie nowego Phil & Teds a to wydatek kolo 300 funtow.

ale tak jak zdazylysmy juz zauwazyc wiele z nas ma rozne swoje zboczenia i kazda zrobi jak uwaza :)

Hexusia to tak jak u Nas ;) pierwsze więc potrzebujemy wszystko ;)

Mamy też tak,że chcemy nowe rzeczy. Z naszego rodzeństwa nikt nie ma dzeci jeszcze a od kuzynek czy znajomych nie chce używanych. My chodzimy w nowych i dziecko też będzie :) ale to takie nasze zboczenie i pewnie wiele osób tak nie myśli :P bo już widzę reakcje wśród znajomych że po co nowe? :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...