Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

Zakładam nowy wątek bo tamten już strasznie długi;))

Ostatnia lista:
*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

I linki do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-5-t452117,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

odpisali, ze :

"Dziś do południa prześlemy szczegółowy program spotkania.

Z pozdrowieniami
Świadoma Mama"

no zobaczymy, hi hi.

Mykam z psem na spacerek a potem na basenik się popluskać :)

Słonecznego dnia dziewczyny ;)

ja nic nie mam, ale wysłałam do nich e-maila, by w końcu przesłali ten program, heh ...

Ach i jeszcze jedno, dostałyście może dzisiaj jakieś info od Świadomej Mamy ? Bo ja nic nie dostałam :/

Karinah to ja chodzę do madisona na zajęcia :) Ale nie byłam dzisiaj, bo moje choróbsko coś nie chce mnie opuścić :( A Ty byłaś dzisiaj ? W czwartek już na bank pójdę. bo niedługo przykleję się do kanapy :/ a po schodach będę się toczyła.

Kurcze dziewczyny dałyście mi trochę do myślenia o tych kwasach DHA, ja myślałam, że ja biorę dobre witaminki, bo biorę Femibion Natal 2 z DHA a okazuje się, że w moich jest też tylko 200 mg :/ z tym że ja piję dodatkowo olej lniany, ale chyba jak mi się skończą to zmienię na te które mają więcej mg :)

Nie ja nie chodzę do madisona,chodzę do siebie na osiedle na zajęcia;))

Jeśli chodzi o wyprawke to ciuszków mam mnóstwo,mam też już laktator,pieluchy tetrowe i parę innych rzeczy co jakiś czas po prostu dokupuje jakieś potrzebne rzeczy z listy,żeby później nie wydać tej kupy
kasy na raz co wiadomo,ze wszystko to kosztuje lozeczko,materac i przewijak też mam z droższych rzeczy został wózek i komoda;)

Jeśli chodzi o adaptery to też się wybiorę chyba do mama i ja wypożyczyć skoro jest taka możliwość,bo kupować mi się na ta "chwilę"nie opłaca,a teraz dużo znowu jeżdżę autem bo mąż mi na święta zrobił
prezent i dostałam w końcu swoje auto;)

pillotka-mój mąż też mnie denerwuje jeśli chodzi o
imie kompletnie się nie możemy dogadać a czasu coraz
mniej.

AgusiaGdańsk czy byłaś dzisiaj może na zajęciach w Medisonie?

Dziewczyny, polecam fajny sklep internetowy http://www.petiten.pl/ ciuszki dla dziewczynek i chłopców. polecam :)

kararinah gemini tez tania, tylko mój krem przeciwko rozstępom jest tańszy w melissie dlatego tam zamawiam :D

mentorka, zaraz zobaczę, ja kupuję w aptece gemini przez internet i od jutra będę brała dwie kapsułki, bo ryb też nie jadam :) w książce w oczekiwaniu na dziecko wyczytałam że właśnie w 7 miesiącu najbardziej rozwija się mózg maleństwa

mTusia, ja też się zapisałam na warsztaty, jutro będziemy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia to się dowiemy co i jak :) i mam nadzieję że będzie okazja się poznać :) ja już się cieszę :)

dziewczyny gratuluję udanych usg !:)

kararinah ja biorę dwie kapsułki prenatal DHA ale nie jem wcale ryb bo nie lubię... trochę drogo to wychodzi ehhh ... a dawka 450 mg to całkiem spora dawka, ja mam w planie dokładnie taki sam zestaw jak ty brać podczas karmienia piersią :) na razie mam zapas witamin i DHA :)

polecam aptekę internetową melissa,) taniej niż w zwykłych aptekach a przy większym zamówieniu przesyłka 1 zł :) ja zawsze składam zamówienie wspólnie z kumpelą :)

ja jeszcze nie dostałam programu na ŚM ale godzina to na 17:15 -20:00

To i ja się zamelduję po wizycie :)
Mała rośnie, rozwojowo jest tydzień do przodu, waży 1170g i o dziwo ustawiła się już główką w dół, już wiem czemu mnie tak żebra bolą ostatnio :/ podobno może się jeszcze przekręcić, ale powinna już tak zostać, dla mnie to dobra wiadomość, bo miałam wizję ułożenia pośladkowego tak jak ja przychodziłam na świat :D
Mam podobno mały brzuch na jakiś 24 tydzień i Pan Doktor chciał krzyczeć na mnie, że mało przybieram, ale jak zobaczył małą i wyniki kriw, lepsze niż miesiąc temu to pochwalił :)
Mała jest nisko z główką, ale szyjka 4,5 cm, więc długa i zamknięta, mam dbac o siebie, nie dźwigać i dużo odpoczywać, ale na szkołe rodzenia mogę iśc, uff :) ale mam zacząć chodzić na wizyty co 2 tygodnie by tą szyjkę obserwować, bo nie wiadomo co mała z tak nisko ułożoną głowką wymodzi :(
Co do moich leukocytów w moczu i nielicznych bakterii, dostałam 3 x po 2 tabletki uroseptu przez 6 dni i ponownie przed kolejną wizytą zrobbić badania ogólne moczu i żurawinkę mam jeść i duzo pić i nie przejmowac się bo to nic groźnego :)
Dziewczyny a dostałyście program na czwartkowe spotkanie i godzinę ? bo ja nie, tylko tyle wiem, że hotel scandic, zobaczę co będzie w programie i o której będzie to zdecyduję co robię ze szkołą rodzenia :)
Bezglutek - super że szyjka ok i gratuluję takie dużego malucha :)

mentorka mam pytanie ile bierzesz kwasu DHA. Ja biorę prenatal DHA i myślałam że jest 600, ale jak napisałaś, sprawdziłam i jest 300mg. Dodatkowo biorę Pharmaton Matruelle i tam jest 150mg. I już sama nie wiem co i ile.

Dziewczynki melduje się po USG.

Synek na 100%, Pani doktor wątpliwości nie ma :-). Waży 1300 gram i pięknie wystawił buzie do zdjęcia :-). Szyjka bez zmian także mogę powoli zacząć się ruszać ale bardzo powoli.

Pozdrawiam

Gosiu gratuluję udanego usg :) i tak jak pisze pilotka, pierwsze usg jest najbardziej miarodajne bo teraz się robią coraz większe różnice w wadze i wymiarach pomiędzy dziećmi bo wiadomo - jedno może się urodzić 3 kg a drugie 4 kg:) u mnie na ostatnim usg wyszło że termin jest 8 lipca ale ja wiem kiedy miałam owulację tak więc pierwszy termin jest jak najbardziej ok :) po prostu Juleczek ładnie przybiera :)

heloł :)
A czy z tym terminem to nie jest tak, że najbardziej miarodajny jest ten z początkowych usg? z około 12 tyg.? bo przecież później się będzie co i rusz zmieniał..

ja już też jestem po glukozie 75gr ;] ale mnie mdliło ;] pół dnia :D miałam ze sobą książkę "służące" i dwie godzinki zleciało szybko, że aż miło :) jestem zaskoczona, bo przed podaniem glukozy miałam pomiar glukozy glukozometrem z palca, co by sprawdzić, czy w ogóle mogę mieć podaną glukozę.. w pierwszej ciąży takich środków ostrożności nie było :D
i jeszcze dodam, że w brusie, jak się idzie na glukozę ze skierowaniem, to płaci się 5 zł za pobranie, za glukozę się nie płaci i nie trzeba mieć swojej.

imienia wciąż nie mamy, zastanawiam się w ogóle, czy mój Ślubny nad tym choć przez chwilę dumał.. chyba druga ciąża Go przeraża i przerasta, tak samo jak pierwsza. Cholera mnie czasem bierze z Jego powodu.

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

Pozwolę sobie przekleić listę i uzupełnić/zmienić siebie. Termin porodu się przesunął o 4 dni i okazało się na ostatnim usg, że będziemy mieli syna. Imię już dawno wybrane - Paweł. Dziecko zdrowe i ruchliwe (właśnie mi uderza w jakiś organ wew. :) ).

thx mentorka :)

tu masz opisane ile czego jest w tych 1000 mg :) http://doppelherz.pl/produkty/1370.html

Inne tematy z forum

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni