Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

Zakładam nowy wątek bo tamten już strasznie długi;))

Ostatnia lista:
*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

I linki do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-5-t452117,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

sorry za błąd , że 8000 :D

w mojej omega-3 forte jest 1000mg oleju z łososia + wit.E

a tu masz inne gdzie w jednej kapsułce jest 250 mg http://www.polkaintymnie.pl/w-oczekiwaniu/to-warto-miec/pregna-250-dha

to DHA chyba 600 - 800 (nie 8000) i w mg na dobę ? :P (dokładnie takie są zalecenia jakieś towarzystwa ginekologicznego). U Ciebie w tabletkach jest 120 mg na kapsułkę a w moich 300 mg

Vigantolrtten1000 mam brać 1500-2000j/na dobę , a +DHA 600-8000/na dobę.

KAsiula to ja pisałam, coś mi się wcześniej moje konto zablokowało, założyłam nowe ale już jest ok :)

możesz łykać tylko masz dość małą dawkę tego DHA, za to cena niższa :)

ambrozja - a to co ja mam to tez moge łykać ?

Kasiula ja biorę http://www.prenatale.pl/produkty/preparat-na-rozwoj-mozgu-i-siatkowki-oka-dziecka-prenatal-dha
mają w jednej kapsułce 300 mg DHA a w tych twoich 120 mg DHA

Hej dziewczyny,

Dzisiaj byłam u ginki, wszystko jest Ok, PH dobre.
Dostałam skierowanie na USG i od razu się zapisałam na przyszły piątek (19.03.13r)

A co do leków to dostałam: VIGANTOLETTEN 1000 oraz +DHA.

Stąd moje pytanie: jakie +DHA dała wam pani w aptece ??? bo mi omega-3 forte ( http://dlazdrowia24.pl/pl/p/DOPPELHERZ-AKTIV-OMEGA3-FORTE-60-kapsulek/581 )

~eni_a idziesz jutro na basen ???

tyle osób pisze, no to też się zapisałam na warsztaty świadoma mama :) i były jeszcze miejsca :)
więc chyba w czwartek na wawelskiej na zajęciach w szkole rodzenia to nikogo nie będzie :)

We czwartek chyba też wybiorę się na ŚM - myślę, że dogadamy się w kwestii gimnastyki w SR :-)

Co do pasów w aucie, czytałam wyniki badań przeprowadzonych przez Volvo (dla mnie to jakiś wyznacznik, bo Szwedzi mają hopla na punkcie bezpieczeństwa). Wskazali oni, że wystarczy normalny pas trzypunktowy (takie są w standardzie we wszystkich autach - oprócz tych zabytkowych ;), który należy zapinać pod brzuchem - zasadniczo na udach. W zeszłym roku byłam na takim pokazie bezpiecznej jazdy, gdzie właśnie wskazywano żeby nie zapinać pasa na brzuchu tylko na udach i po zapięciu jeszcze ściągnąć go tak, aby mógł nas przytrzymać w chwili wypadku. Więc nie będę wariować z adapterami :-)

hej, nie wiem jaka u Was pogoda ale u nas w Bydgoszczy szaro, buro i pada deszcz :( czyli nici z dzisiejszego spacerku...

jeżeli chodzi o wózek to u nas w końcu padło na Hartan Vip. Zakochałam się w tym wózku, jest mega lekki, łatwo się składa, prowadzi się jak burza - dla nas idealny :)) pewnie gdybyśmy sami mieli za niego płacić to byśmy się nie zdecydowali a dziadkowie powiedzieli, że chcą wózek kupić i mamy wybrać taki który się spodoba i nie patrzeć na cenę :D:D

co do wyprawki to ubranka już mam. Tzn rozmiar 56 dostałam od kumpli całą wielką torbę pajaców, śpiochów i body. Rozmiar 62 i 68 sama kupowałam, część nowych rzeczy a część używanych:) wiec to na razie mam z głowy :)
Resztę zaczniemy kupować jak przyjdą mebelki jakoś koniec kwietnia - początek maja żeby mieć gdzie to wszystko chować. Koleżanka polecała mi zająć się tym wszystkim trochę wcześniej, pewnie dlatego że sama musiała leżeć od 33 tygodnia...

my też nie mamy nic jeszcze kupionego pozatym co zostało po córeczce :)
ale trzeba kupić takie rzeczy jak wózek i łózeczko , tego nie mamy jeszcez także też powoli bedzie trzeba robić zakupy ,

jutro na USG ale się ciesze może wkońcu da sięzobaczyć co tam siedzi w brzuszku

Witajcie :)
a mi się zaczyna 7 miesiąc i już tylko 3, jak ten czas leci :) a ja jeszcze nic nie mam, chyba czas zacząć robić małe zakupy, od wczoraj szukam łóżeczka i komody z przewijakiem :) wózek już mamy wybrany, wybraliśmy już jakiś czas temu, padło na Jedo FYN, duża gondola, super się składa, zmieści się nam bez problemu do samochodu, (waga nie miała dużego znaczenia)
miłego dnia:)

Witajcie :)
Co do adapterów- potwierdzam- w Mama i Ja - wypożyczyłam sobie za 10zł miesięcznie. Mam jeszcze prawie 5 miesięcy do końca, więc stwierdziłam, że warto, tym bardziej, że praktycznie codziennie poruszam się samochodem... Teraz jest mi dużo wygodniej :)

Naoglądałam się tam też wózków i mam mętlik... Jakie wy wybieracie? Zastanawiam sie między Mutsy Evo a Jane Muum- ten jest bardzo lekki, stelaż waży tylko 6,6kg, ale kuszą też wszechobecne x-landery...
image

Witam zawsze jeżdżę w pasach, bez nich czuję się dziwnie:) mi jest wygodnie bez adaptera, ale to pewnie zależy też od marki samochodu

Hej Dziewczyny :)
A dzisiaj śnieg, słońce, chmury wszystko co można lubić lub nienawidzieć :)
A jak u was nastroje ? U mnie ok, tylko nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty u lekarza i wtorkowej szkoły rodzenia :)
Miłego popołudnia

Hej dziewczyny;)
Trochę słońca w końcu za oknem,aż chcę się wstać bo już w żadną prognozę nie wierzyłam mam nadzieję,że tak już zostanie i będzie tylko lepiej;)

Co do pasów ja mam taki odruch,że zawsze nim ruszę to zapinam pas nie lubię jeździć bez ,ale adapterów nie mam i zastanawiam się czy sobie w ogóle kupować jak już tak niewiele zostało do końca,a o wypożyczeniu nie miałam pojęcia;)

Miłego słonecznegoooooooooooo dnia!!!

Ello. Dawno już nie pisałam, więc dziś piszę :) Od wczoraj wieczora wzięła mnie mania szukania fajnych wózków dla dzieci ( trójmiasto.pl, tablica.pl ) już kilka sobie wydrukowałam, teraz tylko trzeba poczytać opisy i zdecydować się na taki by pasował zarówno dla dziewczynki jak i chłopaka.

W poniedziałek idę do mojej ginki, i zobaczymy czy da mi skierowanie na USG, chciałabym zobaczyć moje maleństwo jak rośnie i jaka to bd płeć, to powoli bym już kupowała ciuszki i różne potrzebne rzeczy :)

Pozdrawiam słonecznie :)

Aknahh - spokojnie, napewnodam znać :)
Na plusie niby ma być, a za tydzień już powyżej 10 stopni na plusie, oby jeszcze do tego słoneczko dali i nie będzie źle :)

mTusia daj znac w poniedziałek co Ci lekarz powiedzial bo mi wczoraj tez wyszly takie sobie wyniki, a ja mam wizyte dopiero w srode.

oby z ta wiosna to byla prawda, ja juz mam serdecznie dosc zimy!

Inne tematy z forum

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...