Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

Zakładam nowy wątek bo tamten już strasznie długi;))

Ostatnia lista:
*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

I linki do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-5-t452117,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

Witajcie przyszłe mamusie,

Przepraszam, że wtrącam wam się w wątek ale jeśli macie jeszcze jakieś braki w wyprawce to zapraszam. http://forum.trojmiasto.pl/Zestaw-ubranek-po-synku-0-9mc-Super-ceny-znane-marki-t458390,1,131.html
Rodziłam w podobnym czasie do was rok temu i szukałam osoby z podobnym terminem bo nie miałam pojęcia co kupić dla takiego maluszka :) dlatego pomyślałam, że wrzucę link do was.

Jeszcze raz przepraszam, za zakłócenie ciszy. Duuuużo zdrówka wam i dzieciaczkom życzę:)

Kasiula, ja też chcę rodzić na Zaspie, dlatego chcę tam się zapisać, a czy trudno się dostać, nie mam pojęcia, mam nadzieje, że nie. Póki co z tego co się dowiedziałam jak dzwoniłam, zapisują od ok. 26 tygodnia, trzeba być osobiście w godzinach między 15 a 15:50. Zajęcia są 3 razy w tygodniu, w poniedziałku chyba dla par, a później kolejna 2 dni nie pamiętam jakie odbywają się zajęcia - ćwiczenia dla mam. Ja na najprawdopodobniej też będę sama chodziła, jeszcze zależy w jakich godzinach będą zajęcia.
Jakby któraś z Was coś więcej wiedziała na temat zapisów na Zaspę dajcie znać :) Ja tam zamierzam się wybrać dopiero po następnej wizycie, tj. po 22 kwietnia, bo potrzebuję zaświadczenia od lekarza, że mogę uczęszczać.

mam pytanie do osob ktore robily sernik z nutella:
1. czy robilyscie z podwojnej porcji
2. czy godzina pieczenia to nie za malo?

mtusia do zobaczenia we wtorek, tez bede z mezem:)

Ja też idę jednak do szkoły na Wawelską, bo na Jasieniu odwołal :( Tak więc zobaczymy się :) Ja będę z mężem :)

tak jak pisałam w poprzednim wątku dostałam wczoraj ok 22:00 potwierdzenie na warsztaty "Świadoma Mama", poniżej wklejam e-maila:

" Drogie uczestniczki, podajemy miejsce warsztatów Świadomej Mamy 11.04.2013.

Ze względów organizacyjnych spotkanie odbędzie się w Gdańsku w Hotelu Scandic przy ulicy ul. Podwale Grodzkie 9. Przepraszamy za tę zmianę i liczymy, że uda się Wam do nas dotrzeć!

W poniedziałek przesłany zostanie e-mail z programem i szczegółami
wydarzenia. Serdecznie zapraszamy!
Świadoma Mama "

Aniulek, ja bd chodziła ale chyb sama, bo i tak chce na Zaspie rodzić

Aniulek, a Ty będziesz chodziła na Zaspę? Ciężko się dostać?

To allegro mnie wykończy :)

Ja z tych ciążowych mam "W oczekiwaniu na dziecko". Aktualnie czytam "Język niemowląt" a na półce czeka jeszcze "Pierwszy rok życia dziecka" :))

Ja czytam jedynie ksiażkę " Ciężarówką przez 9 miesiecy- przewodnik po ciąży i okolicach" :) Książka napisana z jajem, czytam ją w danym tygodniu w którym jestem, jest sporo porad i ciekawie przedstawionych wiele spraw a do tego świetnie i lekko się ją czyta :)

a tak z innej beczki, czytacie jakas literature, zeby dobrze sie przygotowac do jak dla niektorych, nowego etapu w naszym zyciu?

A czy któraś z Was będzie może chodziła do szpitala na Zaspę do szkoły rodzenia ? :)

eni_a ja rowniez bede chodzila tam do szkoly :)

ehhh dziewczyny a ja wam powiem, że przygotowanie porządnego obiadu i utrzymanie porządku w domu to już zaczyna być dla mnie wyzwanie. Nie dość, że kręgosłup mi siada po każdym sprzątaniu to dzisiaj i wczoraj dodatkowo zaczął boleć brzuch i krew z nosa poleciała... ;/ ehhh pożalić się trochę muszę, bo mężowi nie chce bo zaraz będzie zły że się przemęczam.... tylko on sobie nie zdaje sprawy że to są zwykłe czynności domowe jak odkurzenie itd ;/ chyba byśmy brudem zarośli jakbym tego nie robiła ahhh ci faceci ;))

Hej dziewczyny,

dawno nie zaglądałam w ogóle na forum, więc jak na końcu zobaczyłam, że jest nowy wątek to nawet nie przeglądam już poprzedniego, bo znowu godzina by zleciała :-)

Dzisiaj faktycznie jakaś taka dziwna pogoda, że musiałam się niemal zmusić, aby zwlec się z łóżka przed 11.

Co do aktywności w czasie L4 to od trzech tygodni chodzę na basen i musze przyznać, że czuję się lepiej :-) A od przyszłego wtorku do szkoły rodzenia na Wawelskiej w Gdańsku.

Widzę, że dzisiaj wszystkie tryskamy energią :( Mnie dzisiaj tak głowa boli, że chwilami siedzę i ryczę, bo już nie wyrabiam z bólu, wzięłam paracetamol, ale za każdym razem mam wielkie wyrzuty sumienia, jak mam brać jakiś lek, do tego od kilku dni walczę z zatokami :(
Ach niech ta wiosna w końcu do nas zajrzy !!! Poza tym jakieś doły mnie łapią i deprecha bierze a do tego wszystkiego przez te przeziębienia nie mogę nawet pójść na ćwiczenia :/

Też dostałam potwierdzenie świadoma mama i cieszę się że to w Gdańsku :P

Asienkaj nie martw się ja wczoraj też miała stresa, bo mój maluszek nie chciał fikać, ale za to dzisiaj od rana nadrobił, dla mnie niesamowitym jest to, że z dnia na dzień te ruchy są coraz mocniejsze :)

A jeśli chodzi o nasze imię, to miał być najpierw Alan, ale po ostatnim USG zmieniło się :)
Mój mąż patrzy i patrzy w ten monitor i nagle mówi: "przecież to nie Alan, to Mateusz hihihi :) i póki co stanęło na Mateuszku :)

A jeśli chodzi o zgagę, to nie wiem, czy któraś z Was tutaj pisała, czy gdzieś indziej wyczytałam o migdałach i powiem szczerze, że mi bardzo pomogły na zgagę.

No dobra koniec marudzenia i narzekania, trzeba coś zrobić, żeby zacząć tryskać energią :p

tak napewno we wtorek powiem lekarzowi , w pierwszej ciąży bolało mnie w pachwinach a teraz inaczej :) każda ciąża inna :)

Dziewczyny przepraszam że zaśmiecam Wam wątek dużo zdrowia dla Was i maluszków :)
Gdyby któraś była zainteresowana mam bardzo dużo ubranek dziewczęcych głównie ale około 50 też chłopięcych w wieku od 0 do 6m zapraszam na maila prześlę zdjęcia. Ubranka w stanie bardzo dobrym, idealnym i nowe gdyż nie zdążyłyśmy ubrać. Wszystko po mojej córeczce chłopięce po bratanku.
Mogę podjechać gdzieś lub zapraszam do siebie można na żywo oglądać i wybierać jak w sklepie tylko dużo taniej. Najdroższa rzecz 12zł kombinezony ceny od 2zł body koszulki 3-5zł spodenki 3-6 pajacyki, dresiki, letnie ogrodniczki, rampersy.. i wiele innych zapraszam mail martalabudda@gmail.com lub priva

asienkaj - ja mam takie bóle spojenia łonowego ale to przez moje problemy z biodrami i mam zwyrodnienia spojenia łonowego. Przez to będę miała cesarkę. Ale generalnie to może pobolewać w tych okolicach bo spojenie się rozchodzi i przygotowuje do porodu. Powiedz lekarzowi przy wizycie o tych bólach może coś poradzi.

dziewczyny dokładnie, dziś chyba taki dzień ani nam ani maluchom nie chce się ruszać - u mnie to samo. Wczoraj szalała a dziś czasem tylko coś tam puknie i tyle. Mi też nic totalnie się nie chce :/

Inne tematy z forum

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...