Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

Zakładam nowy wątek bo tamten już strasznie długi;))

Ostatnia lista:
*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

I linki do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-5-t452117,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

Kamyczku ja brałam Furoxin :)

u nas w Bydgoszczy doula kosztuje 400-600 zł.

ja i tak jestem nastawiona na cesarkę niestety ze względu na mój kręgosłup, stawy biodrowe, miednice eehhh ogólnie mam z tym problemy a to jest wskazanie do cesarki. Tak więc jak synuś się nie obróci to już chyba nam nie zrobi różnicy ;)

tak myślałam,że najlepiej w IKEA coś dorwać;)

panno-ja też w lumpkach dużo rzeczy kupiłam ostatnio np. super trampeczki takie maluśkie z metką jeszcze za 6zł w ogóle,szkoda mi kasy na nowe ciuszkii jak mały założy je pare razy,a bodziaków mam tyle od kumpeli i z lumpków,że nie wiem czy w ogóle każde po razie założy;) ogólnie już na razie kończę z kupowaniem ciuchów tyle ich mam jak wypiorę i poukładam to zobaczę czy czegoś mi brakuję.

Zastanawiałyście się co na wyjście ze szpitala założycie? Nie wiadomo jak u nas będzie z tą pogodą i się zaczęłam zastanawiać co takiemu noworodkowi się zakłada latem bo Ksawier urodził sie ostatniego marca więc jeszcze w kombinezonie był.

Agusia ja w sobotę zakupiłam właśnie białą komodę w ikei, jest mega pojemna bo już zaczęłam do niej wszystko pakować :)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70053924/#/00214553

dziewczyny co brałyście na infekcje pęcherza? od rana pobolewa mnie brzuch na samym dole i szczypie jak jestem w toalecie.... jutro polece dać próbkę do brussa bo czuje, że coś się tam dzieje....mam w domu jakiś żuravit, urosept, nospę nie wiem czy czymś się ratować.....

Agusia - komody możesz znaleźć w IKEI, są też białe fronty. Ja wybieram właśnie szafę (półki + szuflady) ale z drewnianym frontem. Jedną już mamy, ale w niej się chłopaki nie zmieszczą razem. Muszę wszystkie ciuszki poprzeglądać, które mi zostały po pierwszym, żeby wiedzieć, co dokupić. Na razie kupuję pojedyncze sztuki w lumpkach, ostatnio dorwałam śliczną czapeczkę z metką, znalazłam też nowe bodziaki :) Lubię takie okazje, ale najczęściej są tylko najmniejsze rozmiary :)

Mój na czwartkowej wizycie był główką do góry,a na wcześniejszej główką w dół. Lekarz powiedział,że jeszcze ma na tyle miejsca,że powinien się przekręcić. Mam nadzieję,że się przekręci bo nie chciałabym porodu pośladkowego,a tym bardziej CC.

asienkaj- gratuluję dziewczynki!;)

Pogoda piękna na prawdę tylko,żeby jeszcze cieplej było to już w ogóle bosko będzie.

Dziewczyny czy wiecie gdzie kupię jakaś fajną komodę białą najlepiej z szufladami dla malucha? Muszę powoli się rozglądać bo za miesiąc zacznę prać ciuszki i muszę je gdzieś poukładać. A to szybko zleci;)
Co do wózka nie mam pojęcia jaki kupić kompletnie nie mam pomysłu:(

Co do położnych - dużo zależy, na jaką położną w szpitalu się trafi, ja byłam bardzo zadowolona, a nic dodatkowo nie płaciłam. Doula to fajne rozwiązanie, ale to koszt ok. tysiąca złotych, więc chyba się nie będę decydować.

Też chciałam Was zapytać o ułożenie dzieci, bo w pierwszej ciąży od szóstego miesiąca młody był głową w dół, a tera ma ułożenie miednicowe. Wiem, że jeszcze może się zmienić, ale trochę mnie to martwi, bo bardzo się nastawiam na poród sn. Słyszałam też, że są techniki, żeby dziecko się obróciło (m.in. na tej jodze w Sopocie coś podobno pomagają) i jeśli na początku maja będzie nadal nieprawidłowo ułożony to będę musiała coś z tym zrobić..

Spodnie oraz rajstopy ciążowe zakupione :)

Aniulek_80 ja w czwartek również będę na zajęciach w medisonie, taki jest plan :)

Aniulek_80 ja chodzę z eni_a na basen do Wrzeszcza - Basen START ( http://www.basenstart.pl ) póki co to tylko my tam takie ciężarówki dwie jesteśmy :)

Dostałam program warsztatów :)

Mój synuś też jest już główką w dół. Czytałam, że już raczej się to nie zmieni :-)

Wisienko - mail wysłany więc czekam na Twoje pytania :)

Mi lekarz powiedział, że różnie bywa, ale raczej już nie powinna sie przekręcać bo miejsca mało :)

NO NIESTETY ABY "LEPIEJ" SIE OPIEKOWLAY OPLACA SIE POLOZNA... OD 500-1000 ZŁ, ALE OCZYWISCIE NIE MUSISZ TEGO ROBIC :)

Kamyczku mogła byś do mnie napisać na kamila.2505@o2.pl? Chodzimy do tej samej lekarki i mam parę pytań a nie chcę wam nimi zaśmiecać wątku :)

mTusia u nas na wcześniejszym usg synuś był główką w dół a w zeszłym tygodniu główką do góry. Gin powiedział że jeszcze kilka razy może się tak obracać :)

Kamyczku taka wynajęta położna to tzw. doula i wiele kobiet sobie chwali takie rozwiązanie. Tylko warto mieć kogoś sprawdzonego i z doświadczeniem:)

dziewczyny dziś kumpela zapytała się czy mam już załatwioną położną.... i zgłupiałam... :) przecież na porodówce są położne.... czy Wy załatwiacie sobie jakieś "swoje" położne? :)

Cześć Dziewczyny :)
Jaki piekny dzień dzisiaj mamy :) Aż mnie nosi i uśmiech sam na twarzy się robi, nawet bez powodu :)
Spacerek już za mną, mini zakupy też, teraz musze zrobić makaron na obiad, i zaplanowac sobie porządki gruntowne na ten tydzień :)
Ja tez dostałm info od świadomej mamy i się waham, szko0ła rodzenia czy świadoma mama :( i mam zagadkę, może zdecyduję po dzisiejszym spotkaniu, już się nie moge doczekać :)
Asienkaj - gratuluję dziewczynki :)
Pytanie - czy wasze maluchy też już są główką w dół ? bo się zastanawiam czy ta moja cos nie spieszy się za bardzo :(
pozdrawiam

no i dzisiaj już po USG jestem ,
będzie jednak dziewczynka :) druga w domu
teraz idę na cukier i badania

dostałam harmonogram od świadomej mamy, także ruszamy :)

Kasiula a gdzie chodzisz na basen ?

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...