Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

Zakładam nowy wątek bo tamten już strasznie długi;))

Ostatnia lista:
*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

I linki do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-5-t452117,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

no ja zupełnie tak samo jak kamyczek

ja chyba będę musiała zdecydować się na żłobek.... nie mam innej możliwości. Opiekunka to ogromna kasa, a na nikogo z rodziny też nie mogę liczyć. Ale planuje urlop macierzyński roczny więc jeszcze troszkę :)

Sensimila - ja to jednak jestem bardziej pyskata, i nawet obcy ludzie chyba to wyczuwają. Zwłaszcza, gdybym była w Twojej sytuacji zagrożenia omdleniami bym się nie pieściła z takim chamem. Spytałabym po prostu kogoś obok, czy mi ustąpi, bo cham, którego przed chwilą prosiłam odmówił ciężarnej. Oczywiście tak głośno, żeby wszyscy słyszeli :P No, ale ja już taka jestem ;)

Laski, myślicie, co z opieką nad dzieckiem po urlopie? Któraś z Was planuje żłobek może?

Kararinah - bo tam gorąco było strasznie, wię uciekaliśmy :) Fajnie, że idziesz na bezpiecznego malucha :)
Kasiula, Asienkaj - to ja to taka blondynka z dłuższymi włosami :) czerwony płaszczyk na pewno i myślę, że szary tym razem sweterek, w czwartek oczywiście z chusteczkami :) jeśli będę wcześniej to postaram się chociaż na którąś z was poczekać gdzieś za wejściem :)
Sensimilia - omdleń nie zazdroszczę, ja też raz odpłynęłam, a czasami jak stoję w kolejce to mi słabo Co do brzuszka to się nie przejmuj, ja tez jeszcze nie dawno prawie nic nie miałam, mąż się śmiał że nawet ciąży w kolejce w sklepie nie można wykorzystać, ale teraz od jakichś 4 tygodni brzuch mi rośnie z dnia na dzień, a mała w ciągu tych 4 tyg z 620 g na 1170g :) Więc poczekaj jeszcze chwilkę i z dnia na dzień będzie brzusio większy :) I nie zanudzasz :) pisz śmiało :)

Cześć Dziewczyny =)
Ja byłam na USG w sobotę, na połówkowym. Maluch waży 350 gram, więc jest maleńki w porównaniu do Waszych.. Jesteśmy zdrowi na szczęście =) Dostaliśmy tez płytę z filmem, nawet nie wiedziałam że nam lekarz nagrywa badanie. Ale nasz synek jest bardzo wstydliwy i na każdym USG zasłania buźkę rękami, więc niestety nie zobaczyliśmy dokładnie twarzy. Też mnie teraz czeka krzywa cukrowa do zrobienia =( Już się umówiłam z mamą żeby ze mną poszła.

Mi się wydaje, że mój brzuch jest widoczny, no i przybrałam na wadze 5 kg od początku ciąży. Rodzina i bliscy go widzą, ale obcy zupełnie nie. Jak siedzę albo jestem w zimowej kurtce to nic nie poznają. Ostatnio jak byłam na pobraniu krwi to mnie pielęgniarka spytała czy może przypadkiem jestem w ciąży, jak jej powiedziałam, że w 21 tygodniu to była bardzo zaskoczona.. trochę mnie denerwuje, że nie widać, bo ja ciągle mdleję. Młody mi odcina krew z nóg i robi mi się słabo, więc często by mi się przydało skorzystać z ciążowych przywilejów i usiąść w autobusie lub kolejce, ale nikt nie widzi i nie ustępuje miejsca. Mam taki charakter, że głupio mi o to poprosić, w dodatku się zraziłam, bo raz jak poprosiłam to nie chcieli uwierzyć, dopiero jak pokazałam kartę ciąży, a innym razem poprosiłam jednego mężczyznę, to mi powiedział, że on będzie siedzieć, bo wolałby ustąpić jakiejś starszej pani i siedział aż do następnego przystanku, na którym właśnie jakaś starsza pani wsiadła. Przez to się boję wychodzić z domu bo nigdy nie wiem jak mi minie podróż. Staram się wychodzić o takich porach kiedy nie ma dużego tłoku w komunikacji, ale zdarza mi się zasłabnąć nawet na siedząco, więc jest kiepsko =( a lekarz mówi że będzie jeszcze gorzej jak bobas będzie rósł.. więc pod koniec ciąży będę chyba już tylko leżeć i tyć =P

Ech, rzadko coś tu piszę, ale jak już napiszę to tak dużo że Was pewnie zanudzam swoimi wywodami =P
Na szczęście już coraz bardziej czuć wiosnę =) Jeszcze mam tylko jedno życzenie żeby nasz remont się skończył...

Miłego popołudnia =)

dziewczyny kocham lumpexy !!! :):) dziś zakupiłam dla małej 5 ubranek: sukienkę, 2 koszulki, body i pajaca i zapłaciłam całe 12,00 zł :D:D:D

mTusia ja też idę w poniedziałek na bezpiecznego malucha, bo ostatnio się zagapiłam, no i na warsztatach świadoma mama też będę, więc mam nadzieję że uda nam się jakoś w czwartek zgadać, postaram się być przed 17. W poniedziałek zabieram męża, a tak w ogóle to nasi panowie chyba nadają na tych samych falach, pierwsi stamtąd uciekliśmy hihi:).
mTusia może spotkamy się na porodówce, mamy te same terminy, no i obie będziemy miały dziewczynkę. Ja dowiem się dopiero na początku maja ile waży nasza kruszynka i jak jest ułożona, już nie mogę się doczekać. A imienia oczywiście nie mamy, nie mogę dogadać się z mężem i teraz on ma wybierać, bo jak ja coś proponowałam, to na nic nie mógł się zdecydować.
Na kawkę w mama cafe koniecznie musimy się zgadać :)
W czwartek będę wchodziła z chusteczkami w ręce, więc jak coś to wołajcie :)

yevele - my chodzimy we wtorki na 11:50 do 12:30 ( tj. pływanie w południe, koszt 140 zł+5zł karnet - 14 wejść po 10 zł )

Zapraszamy do Nas :)

ja idę na bezpiecznego malucha w poniedziałek , wyciągnełam też męża :)

-mTusia- ja ide na Świadomą Mamę i na Bezpiecznego Malucha, także sama nie bd :)

Aknahh - a co do brzucha to ja mam wrażenie że za każdym razem jak wstaję to jest większy, ja też 2 tygodnie temu miałam jeszcze malutki, a teraz płaszcze po rozpinane a i w kurtce zimowej takiej luźnej już widać :) ale w końcu 1170 g plus ok 35 cm z nogami wyprostowanymito już kawał kobietki :) musi mieć miejsce :)
To się jakoś umówimy, na razie widzimy się w czwartek :)
Uciekam na kawkę do koleżanki :) Miłego dnia dziewczyny :)

no idealnie :) to umowimy się na Świadomej mamie :)

mTusia - tak jest jakaś kawiarnia obok Piotra i Pawła - jak dla mnie jak najbardziej można się spotkać ;-)

Wiosnę próbuję ściągnąć do nas to i kolory łoneczne :) Może to coś da :)
Super Dziewczyny :) Bardzo się cieszę, że się spotkamy w czwartek to i pogadac będzie można, bo mój mąż to niestety taki średnio towarzyski jeśli chodzi o spotkania obcych ludzi :) lub takich poznanych przez net :)
A spacerek jak najbardziej, ja jestem mobilna, więc możemy się jakoś umówić, tam koło Piotra i Pawła jak jechałam na Wawelską widziałam Mamma cafe ? Może tam dziewczyny kiedyś kawka np przed ćwiczeniami jak już będą jeśli wcześniej nam się nie uda spotkać :)

Ja też będę i wiem, jak wygląda Dumelek, Aknah i pszczooola, więc jest duża szansa, że się wszystkie odnajdziemy :)
Pillotka - będziesz?

Ostatnio jechałam skmką (miałam 40 minut drogi) i poprosiłam dziewczynę siedzącą na miejscu dla ciężarnych, żeby mi ustąpiła miejsca. Tak oczy wytrzeszczyła, jakbym jej kazała na golasa tańczyć lambadę :) Zawsze, jak jadę kolejką korzystam z tego miejsca, chyba, że jest inne wolne, gdybym czekała, aż ktoś mi sam ustąpi, to już bym zdążyła do Gdańska dojechać..

W zasadzie dumelek napisała wszystko ;-)) Ja miałam na zajęcia chodzić na Zakoniczyn, ale nie utworzyła się grupa, więc nas też przenieśli na Wawelską.

mTusia - a mi się wydaje ze mi właśnie brzucho ostatnio tak wysadziło, ze sie wielka zrobiłam. Jeszcze 2 tygodnie temu był malusi, a teraz - -sama jestem w szoku. Zobaczę ile dziś maluch będzie ważył, bo ostatnio był kruszynką i ginka powiedziała, ze termin z 23 nawet na 28 może sie przesunąć. Moze teraz Was dogonię ;-)

W czwartek pewnie będziemy szybciej. Myślę ze 17 będzie ok.

Mam nadzieję że nie będzie takich tłumów jak na bezpiecznym maluchu :)

Dziewczyny które chodzą na basen start, w jakie dni chodzicie? może też bym dołączyła :)

Dziewczyny, fajnie że się dogadałyśmy to teraz już będziemy wiedziały która to która :) Ja siedziałam oparta o płot i pytałam o plan porodu :) a obok mnie aknahh.
Karinnahh- trochę CI się pomieszało , ale przy takiej ilości dziewczyn na forum to się nie dziwię. My mieszkamy z aknahh zakoniczyn/pogodne. Ja do szkoły rodzenia mam pięć minut :) Namawiałyśmy Cię na zajęcia w body&mind i dalej namawiamy! :)
mTusia - twój sweterek mnie ciągle rozpraszał taki miał piękny słoneczny kolor :) Jasne to zajmujmy sobie miejsce na Świadomej mamie!
Na malucha sie nie zapisałyśmy bo już byłyśmy.
Możemy się umówić kiedyś na jakiś wspólny spacer, będziemy się wspólnie toczyć - 4 kuleczki hehe :D

Ja też miałam chodzić na Jasieniu, ale i tutaj nie mam bardzo daleko, ja mieszkam na Wiszących Ogrodach, osiedle obok Auchan :)
Aknahh - ja tez obstawiałam, że to wy :) tylko nie wiedziałam, które która :) Troche odetchnęłam z ulga bo tak patrzyłam na twój brzuszek i malutki mi się wydawał w porównaniu do mojego, ale widze, że ja jestem trochę do przodu :)
A dziewczyny zamierzacie być wcześniej w czwartek ? o której ? ja bym chciała być tak przed 17 by jakies dobre miejsce zająć, gdzieś z przodu :)
Może zajmiemy sobie miesjca, która będzie pierwsza i sie wypatrujmy ?
A na Bezpiecznego Malucha idziecie w pn? bo ja nie byłam i chciałabym iść ale samej mi się nie chce :(

jak dobrze kojarzę aknahh jest z pruszcza, a dumelek miała chodzić na jasieniu do szkoły rodzenia? :)

Inne tematy z forum

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam