Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

Zakładam nowy wątek bo tamten już strasznie długi;))

Ostatnia lista:
*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

I linki do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-5-t452117,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

mentorka, ale Ci chłop rośnie, jak na drożdżach!!
ja dopiero za 2 tygodnie mam usg. Ciekawe, jak moja drobina :D bo ja to całkiem całkiem jeśli chodzi o przybieranie na wadze, o zmieszczeniu się w spodnie sprzed ciąży nie ma mowy, ale ja to dopasowane miałam.

my na bm już byliśmy, więc się nie wybieramy. Mam nadzieję, że skoro to kolejna edycja, to będzie lepiej zorganizowana i że Was tak nie wymęczą, jak nas. Na bm był fajny prezent na dzień dobry - glinka do odciśnięcia syrki czy rączki noworodka :) ale niestety, nie starczyło dla wszystkich :O

a jeśli chodzi o śm - mam żałować? opowiedzcie coś więcej.

** eni_a to e-mail z wczoraj:

" Szanowni Państwo,
Z przyjemnością przypominamy, że już w najbliższy poniedziałek (15.04.2013) spotykamy się na bezpłatnych warsztatach organizowanych w ramach Kampanii Bezpieczny Maluch. Spotkanie odbędzie się w hotelu Scandic przy ul.Podwale Grodzkie 7 w Gdańsku. Warsztaty rozpoczynają się o 17.00, a kończą o 21.00. Zapraszamy do punktu rejestracyjnego już od godziny 16.30.

W związku z tym, że nadal dysponujemy wolnymi miejscami na warsztaty, będziemy bardzo wdzięczni za poinformowanie o spotkaniu ciężarnych koleżanek. Z góry dziękujemy za Państwa pomoc.

Głównym tematem spotkania będzie warsztat dotyczący udzielania pierwszej pomocy małemu dziecku. Poza warsztatem z pierwszej pomocy prowadzonym przez wykwalifikowanego ratownika medycznego, na rodziców czeka też spotkanie z Ekspertem Maxi-Cosi, który poprowadzi autorski warsztat Bezpieczny transport niemowląt i małych dzieci. W trakcie warsztatu przyszli rodzice dowiedzą się jak wybrać bezpieczny fotelik dla swojego dziecka, jak prawidłowo go zamontować w samochodzie oraz jak zapiąć dziecko w foteliku zapewniając mu maksimum bezpieczeństwa i komfortu. Nie warsztatach nie zabraknie też edukacji dotyczącej odżywiania oraz pielęgnacji.

Partnerzy Kampanii przygotowali dla każdego z Państwa atrakcyjne upominki oraz dla niektórych dodatkowo cenne nagrody, które będzie można otrzymać na koniec warsztatów. Nagrodą główną spotkania jest fotelik samochodowy MaxiCosi CabrioFix.

Pozdrawiamy serdecznie,
Kampania Bezpieczny Maluch
tel. kom. 696 669 925
warsztaty@bezpiecznymaluch.com.pl
http://www.bezpiecznymaluch.com.pl "

** -mTusia- jasne, ze tak, póki moge chodzić i dobrze się czuję to jak najbardziej będę na BM w poniedziałek

Hej Dziewczyny
Ja również dziękuję za miłe towarzystwo i pyszną czekoladkę Dumelku, po której moja Mała fikała :)
Ja się wybieram na BM w pn, Kasiula ty idziesz ? Ktoś jeszcze ? najwyżej wyjdziemy wcześniej jak nie damy rady :)
Ja dzisiaj poszalałam na Matarni, znalazłam fotel do pokoiku, kupiłam wieszaczki do szafy małej, pudełeczka i takie rozładane pudełka do szuflad, kocyki w Smyku, dwa topy w Kaphalu taie by mi brzuszek się zmieścił, bo dzisiaj jest dzień z kartą 25% rabatu jesli któraś z Was ma :) no i w końcu odebrałam zasłonki do sypialni, przynajmniej w sypialni będzie koniec remontu :)
A potem zaczęło padać :( i jakoś tak markotnie mi się zrobiło, chyba pojade na plotki, bo na sprzątanie gruntowne łazienek które miałam w planach chyba nie mam już ani sił ani ochoty, jeszcze tylko musze obiad i męża wykopać na zakuoy :) Miłego popołudnia

dziewczyny, ja tym razem na żadne warsztaty się nie wybieram - siedzę sobie u rodziców:) Tutaj już wiosna na całego i 15 stopni ciepła, więc chce się żyć. Byliśmy w środę na usg i będziemy mieć córeczkę! Baaardzo się cieszę:) Waży jak na 26tc0d 890 gram - więc chyba całkiem nieźle, ułożona, póki co, główką w dół:)

Kasiu, ja dostałam maila, że od 16,30 do 20,30 - więc widać coś się zmieniło. A rejestrowałam się wczoraj po przyjeździe z warsztatów :)

Zgadzam się, było za głośno. Poza tym, wydaje mi się, że o intymności o której miała mówić pani seksuolog pani Holtz powiedziałaby dużo więcej i co ważniejsze, dużo ciekawiej :-) Wizytówkę "optymistycznego" gabinetu wyrzuciłam tuż po przyjściu do domu ;-)

a damy radę do 21:00 siedzieć ????

ja będe w poniedziałek także chętnie sie spotkam z Wami

~Gosia, mam takie samo zdanie jak TY :) jestem ciekawa jak będzie na Bezpiecznym Maluchy, kto idzie ? Warsztaty 17-21

Hej Dziewczyny:)
Dziękuję za miłe towarzystwo wczoraj na świadomej mamie:) Było bardzo sympatycznie tylko faktycznie ciężko było przekrzyczeć płaczące dzieci:/ Jesteście na prawdę zgraną grupą mamusiek:))
A ja oczywiście zgarnęłam fajne nagrody, ale ledwie dotachałam je do skm:(

Jestem ciekawa waszego zdania o świadomej mamie.

Dla mnie było zdecydowanie za głośno i przeszkadzał mi szum zagłuszający wystąpienia prelegentek. Co do prowadzenia nie spodziewałam się, że Paulina Holtz to taka równa babka :)

Seksuolog to takie pitu pitu wszystkim znane, dietetyczka ciekawie. Najbardziej podobało mi się pierwsze wystąpienie Pani doktor.

to moja jeszcze malutka . tylko 760 gram . ale ma jeszcze czas żeby urosnąć , ja też chciałabym urodzić wcześniej i byle przed terminem , z pierwszą córeczkąudało się ale tylko 3 dni wcześniej :)

Ja też nie miałabym nic przeciwko gdyby moja chciała wyjść tak w 38 tygodniu :) Bo moja też rośnie na małego kolosa, chociaż ona jest ciągle tydzień do przodu :) ale podwoiła wagę w ciągu 4 tygodni :)

ja też bym się nie obraziła jakbym ten tydzień czy dwa przed terminem urodziła :D

faktycznie coraz większe te dzieci się rodzą teraz :) moja kuzynka niedawno urodziła dorodnego chłopca -4,5 kg i 62 cm :D

Ja bym bardzo chciała na prawdę urodzić te 2 tygodnie szybciej,żeby w lecie nie chodzić z tym brzucholem chociaż to lato u nas to na pewno czadu nie da. Ja te nasze dzieci wszystkie będą tyle przybierać to same powyżej 4kilo się urodzą. W ogóle bardzo dużo teraz się takich dzieci rodzi powyżej 4 kilo zauważyłam.

agusia, ja wiem, termin z OM jest najbardziej wiarygodny :) z obwodu brzuszka to nawet wyszło że w 30 tygodniu jesteśmy :)) patrzę na to tylko w kategoriach tego czy ładnie przybiera :))

jeny ja pewnie swoich jeansów do połowy ud bym nie wciągnęła, zazdroszczę! :))

Mentorka mój termin z wymiarów też się co usg przesuwa nawet o dwa tyg,ale w ogóle tego pod uwagę nie biorę bo to pierwsze jest zawsze najbardziej prawdopodobne. Mój mały też klopsik,a ja o dziwo wczoraj wskoczylam w swoje jeans przymierzylam na próbę tylko pod brzuchem mnie cisnely;)

hej, my po usg :) nasz maluch waży 1286 g :D i termin się zrobił 4 lipca z 14 lipca :D tak więc ładnie przybiera, ale ja wcale nie gorzej wiec to może dlatego :P

Ja postaram się być też tak 16.50-55, czerwony, niezapięty (bo juz się nie dopinam!!!!) płaszcz, blond włosy zebrane w kitka, granatowe jeansy rurki i różowy sweterek z kołnierzem ala duży golf :)

mam wyniki glukozy niby troche nizej niz norma ale lekarz powiedzial ze jest to bez znaczacych odchylen :) ..

a co do wozkow to chyba u nas stanie na emmaljunga troche drogie sa ale moze starczy na rodzenstwo :)

Witam Was dziewczyny tego pochmurnego i zimnego dnia.

Ja bd przed wejściem do hotelu ok. 16:50-16:55, będę ubrana w czarne butki do łydek, czarną kurtkę i fioletowy sweter wychodzący spod kurtki oraz czarną czapkę =)

Inne tematy z forum

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...