Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

Zakładam nowy wątek bo tamten już strasznie długi;))

Ostatnia lista:
*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

I linki do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-5-t452117,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

dziewczyny a macie jakąś listę potrzebnych rzeczy do kupienia? bo ja się boję, że się w tym wszystkim pogubię :P

ja jeszcze nie piorę, mamy kupioną farbę do pokoju Julka, niedługo będziemy malować, a za 2-3 tygodnie powinny przyjść meble :) wtedy zacznę wszystko powoli szykować, kupować, prać, układać... :)

W końcu do Was zajrzałam...aż mi głupio że tyle mnie nie było...
Ale do czwartku nie było mnie w domu a po powrocie mnustwo spraw do nadrobienia i pogoda się zrobiła...więc więcej poza domem się spędza czasu...
Gratuluję wszystkich usg, my swoje mamy w piątek...ciekawe ile nasz Synuś waży :)
Moje samopoczucie różnie...jak się napracuję to mi brzucho twardnieje...więc się staram pilnować...

Z mniej ciekawych spraw...to Córcia mi złapała zapalenie spojówek...wczoraj zaliczyliśmy szpital...bo Jej na wieczór tak oczka zaropiały, że w szoku byliśmy...w moment dosłownie...dostała krople antybiotykowe i dziś już nie ropieją...ale za to obudziła się z masakrycznie zapuchniętymi powiekami...biedulka...

Pozdrawiam Was wszystkie...i mam nadzieję, że poznamy się w czerwcu na kolejnych warsztatach...jak jeszcze będziecie miały chęć i siły ;)
Szkoda, że nie mogłam być w czwartek...ale co zrobić...pociesza mnie fakt, że naprawdę odpoczęłam na wyjeździe :)

i byłam dzisiaj na glukozie , czuje się fatalnie a musiałam wrócic do pracy , zly dzien sobie wybralam , jest mi niedobrze i jak patrze na slodkie to jesczze gorzej , ale ciesze sie ze to juz za mna

wczoraj byłam na bezpiecznym maluchu , skończyło sięo 21.30 dopiero , niestety nic a nic nie wygrałam chyba nie mam szczęścia

Też mam po córce butelki Tomme Tippee, bardzo byłam z nich zadowolona. Kolek nie miała i problemów typu nie chce butelki, wole cyc też nie było :-)Laktator też mam tej firmy, sprawdził się.

Pieluszek na razie nie kupuje. Jak ktoś mnie pyta czy czegoś potrzebuje dla dziecka to wszystkim rozpowiadam że pieluchy po wszystko już mam :-).

Z tym praniem to chyba jeszcze faktycznie poczekam. Jakieś d*perele mam do kupienia jeszcze...

Dzisiaj mam taką ochotę na słodycze od samego rana :-) już kanapka z nutellą i dżemem truskawkowym pochłonięta :-)

Hej ;)))
Ja też fizycznie czuję się znakomicie normalnie jak byk w ciąży nie była. Psychicznie natomiast mam swoje dziwne "odpały" z byle powodów się wściekam,krzyczę i płacze nie wiem jak mój mąż to ze mną wytrzymuje cóż jego problem;)

Ja wczoraj przeglądnęłam wszystkie ciuszki i na prawdę NIC już nie kupię bo mam wrażenie,że nawet po razie nie założę tego maluchowi tyle tego mam,a jeszcze koleżanka ma dla mnie siatę ciuchów po synku bo rodziła w październiku. Z listy nie mam pierdołek typu szczoteczka do włosków,kocyka i jakiś tam małych rzeczy no i oczywiście komody i wózka. Nie mam pomysłu na wózek zupełnie:( Prać będę jakoś w połowie maja czy to trochę nie za późno? Nie wiem sama już.

aknahh-ja po doświadczeniu z pierwszej ciąży używam butelek tomme tippe, byłam z nich mega zadowolona,a Ksawier był karmiony tylko z butli sztucznie i z nim akurat nigdy nam się ani jedna kolka nie zdażyła. Teraz też kupiłam tej firmy,ale tylko jedną butelkę bo mam nadzieję,że uda mi się piersią karmić i laktator też akurat mam tej firmy bo kumpela miała na sprzedaż nie używany bo w ogóle nie karmiła swoim mlekiem z jakiś niezależnych od niej powodów.
Smoczki mam akurat aventa.

Kupujecie już pampersiaki? Ja się zastanawiam czy już nie powinnam trochę sobie robić zapasów pełno promocji dookoła więc można powoli kupować. Tylko gdzie to trzymać później?;)

Dzisiaj urodziny mojego męża,a ja nie mam nawet prezentu ;/

Miłego ciepłego dnia Wam życzę! się rozpisałam;))

Bezglutku - ja też ostatnio płaczę w dziwnych momentach.. normalnie wszystko mnie wzrusza, aż mi głupio czasami bo się powstrzymać nie mogę.
Co do warsztatów - na pewno w czerwcu czy coś szybciej jest to nie wiem.

Ja zrobiłam listę co musze jeszcze kupić i co mam z wyprawki i potrzebnych rzeczy. Trzeba się jakoś ogarnąć, ale nie piorę jeszcze.

No i pytanie - jakie smoczki i butelki kupujecie? Jaka firma? Tyle marek na rynku, każdy poleca co innego i już zgłupiałam :(

Ja dziś wyjątkowo siedzę rano w domu wiec muszę też posprzątać, a wieczorem szkoła rodzenia ;-)

Cześć dziewczynki :)

Nareszcie wiosna :-) Zrobiłam porządek po zimie na balkonie i sezon wiosenno letni uznaję za otwarty. Po południu mam słoneczko na balkonie więc siadam sobie i wystawiam buzie do słonka.

Mój syneczek kilka dni temu był główką w dół ale teraz czuje że to chyba nie na stałe jeszcze :-) Czuję się bardzo dobrze, chyba ta pogoda mnie tak nastraja. Tylko niedziela była płaczliwa, też tak macie? Zauważyłam, że teraz jak jestem zła to rycze :-) I rycze na reklamach :-) Sama siebie nie poznaje.

Kiedy są najbliższe warsztaty dla mamusiek? Bo już chyba się wybiorę.

Pierzecie już ciuszki? Ne wiem czy jeszcze nie za wcześnie....

hej dziewczyny jak tam wasze maluszki ?:)) nasz Juleczek szaleje, kopniak za kopniakiem, ogólnie wydaje mi się, że mało sypia :)) co myślę że nie wróży zbyt dobrze na przyszłość :P

miałam dzisiaj wizytę u endokrynologa TSH super, tylko zdziwiła się że tyję tyle... ehhh :( chyba jednak już czas żeby się trochę ograniczać... ;/

a potem cały dzień porządki, kręgosłup mi siada ale satysfakcja jest :))) nawet lubię takie generalne wiosenne porządki :))

Ello dziewczyny, jak tam było na Bezpiecznym Maluchu ???

asienkaj dużo miejsca do zaparkowania jest na ul. rajskiej, na ul. heweliusza i ul. korzennej; parkomaty są płatne tylko do godz. 17:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

asieńkaj ja się wybieram, na początku będę sama, mąż będzie po 18. Będę w czerwonym płaszczyku, niebieska bluzeczka, czarne spodnie jestem wysoka i noszę aparat na zębach. Będę koło 16.30. Postaram się siedzieć po prawej, tak jak na ŚM, więc wypatruj :)

Ja też pasuje, sprzątnęłam łazienki od góry do dołu, łacznie z myciem wszystkich kafelek :( muszę zrobi obiad, zrobiłam jeszcze kilka innych rzeczy i zdycham, pójde sobie jeszcze po obiedzie na spacerek, jeśli mi przejdzie trochę zmęczenie :) na razie nie mam siły ręka ruszyć :(

odpuszczam, mam bałagan w pokoju bo porządki robię by powoli już przemeblowywać pokój dla dzieciaczka

ja sięwybieram , zobaczymy co będzie jak będzie bardzo nudno i nie będe mogła wytrzymać to wyjde ,
a moze wygramy jakieś nagrody fajne, warto
mojego męża też wyciągnełam i idzie ze mną

no na te warsztaty ... i do 21:00 siedzieć ...

tzn czy iśc na warsztaty ? czy jakie spotkanie bo nie wiem czy czegoś nie przeoczyłam :)

warsztaty zaczynają się od 17:00. Ja się zastanawiam czy wogóle iść na to spotkanie ...

nie wiem o której będe , kończę prace o 15.30 do domu szybko coś zjeść i pewnie ruszymy z mężem do Gdańska ,
nie wiem na którą wylądujemy na miejscu

to na którą się spotykamy dziewczyny ????

Inne tematy z forum

Mamusie-wanna czy prysznic? (34 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...