Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

Zakładam nowy wątek bo tamten już strasznie długi;))

Ostatnia lista:
*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

I linki do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-5-t452117,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

Ja polecam Berghoffa, co prawda garnki mam na zwykła kuchenkę elektryczną ale są super, mam jeszcze noże tej firmy i też jakość rewelacja :)

Mentorka dzięki za info o kurtce, muszę podjechać. Dzisiaj zwiedziłam okoliczne lumpki i nic nie znalazłam (oczywiście oprócz pięknych ciuszków dla dzieci :)).

Bezglutek a czy w tych garnakch pokrywki nie podskakują? Podobają mi się Tefal Volupty, nie wiem czy to te masz. Właśnie o nich czytałam, że podskakują te pokrywki i na internecie jest część opinii, że rączki się nagrzewają, a część że nie. Jak u Ciebie?

kararinah całkiem ładne te garnki, a jak w nich z rączkami?

Jotenka - tak Ci spieszno urodzić? :) Na plażę sobie po prostu chcesz chodzić już bez brzucha, co? :))

Ja też mam problem z kurtką, bo w zimowej mi za ciepło, chyba po prostu będę zakładała marynarkę, bo kupować na chwilę (zaraz ma być lato, nie? ;) nie ma sensu. A nie widziałam nic, co bym mogła nosić po ciąży, więc olewam sprawę kurtki ;)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

dopisałam swoją córeczkędo listy :)

Aaaa.....jest jeszcze 4-ta opcja - Dziecku będzie wsio ryba co ssie ;) Ale to już wyjątkowe szczęście trzeba mieć :P

Cześć Dziewczyny :)

Ja się odniosę najpierw do butelek i smoczków - NIE MA GWARANCJI, które smoczki przypasują naszym maluchom...

Moja Córcia TT wzgardziła, my używaliśmy Dr.Browns - mają system antykolkowy, i choć upierdliwe w myciu, sprawdziły się super, miałam 2 - najpierw małą potem dużą...potem przeszłam na zwykłe aventy...
Poprzednio, jak i teraz, miałam szczęście, że dostałam kilka różnych butelek używanych, kupowałam tylko nowe smoczki (teraz nawet smoczki mam nowe ;) ) i wtedy jest łatwiej bo można wypróbować a dopiero to co się sprawdzi dokupić...

Ze smoczkami jest identycznie....generalnie są 2 modele -

Jeden jest zaokrąglony na końcówce - jak np avent - i my używaliśmy tego typu właśnie:

https://www.google.pl/search?q=smoczek+avent&hl=pl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Jl9uUdivOoO6O472gcgG&sqi=2&ved=0CEoQsAQ&biw=1280&bih=709#imgrc=HJJggkPbdXtLsM%3A%3B9TQnwrpYWc0wYM%3Bhttp%253A%252F%252Fgreg-dg.home.pl%252Favent%252Fsmoczki%2525200-3%252Fsmoczek%2525200-3.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fallegro.pl%252Fsmoczek-uspokajajacy-0-3-miesiace-avent-1-sztuka-i3013919771.html%3B1024%3B768

A drugie są ścięte na końcówce, jak np ten:

http://kinderland24.com.pl/smoczek-anatomiczny-fusion-2-4m.html

I z tego co się orientują to są 3 opcje:

- Dziecko będzie umiało ssać pierwszy typ
- Dziecko będzie umiało ssać drugi typ
- Dziecko będzie uparte i wzgardzi KAŻDYM - czego nikomu nie życzę ;)

Pszczoła, fajne garnki do indukcji,(moim zdaniem lepsze niż tefal) to Garnki berghoff manhatan. Widziałam na żywo u koleżanki i kupiłam na allegro, mam kilka znajomych które też kupiły, nie chciały tefala i też są zadowolone

Dziewczyny muszę wam powiedzieć, że już się raczej z wami nie spotkam:( byłam wczoraj u lekarza i z małą wszystko ok:) lekarz stwierdził, że raczej bliżej końcówki maja się urodzi niż na początku czerwca więc już mam po warsztatach z wami... na szczęście antybiotyki które teraz przyjmowałam nie mogły małej zaszkodzić a lekarz twierdzi, że jedynie mogły pomóc:D

Panna wygrałam zestaw do prania ubranek dziecięcych, więc jedna rzecz z listy odkreślona:) a i tak jeszcze mi sporo zostało:D

Pszczoła - ja mam kuchnie indukcyjną. Mam garnki Tefala, z pokrywką szklaną. Kupowane w komplecie 5 sztuk. Jestem zadowolona. Mam jeszcze dwa dokupione przez teściową, jeden taki z powłoką z teflonu, super do duszenia i jeden taki zwykły. W sumie 7 garnków i w zupełności mi styka :-). Patelnie też mam tefala te z rączką odczepianą, są super bo można je do piekarnika wkładać.

pszczoola ja kupiłam kurtkę w topsecret, nie jest to ciuch ciążowy a sprawdza się idealnie, guziki są na wysokości piersi a w brzuszku jest luźna. Dla mnie super i będę ją mogła spokojnie nosić po ciąży. Są w różnych kolorach. Cena 139 zł :)

Cześć Dziewczyny, mam do Was 2 pytania:
1. Macie jakąś kurtkę na wiosenną pogodę? Gdzie kupiłyście i czy dużo kosztowała? Dzisiaj nie miałam co ubrać :/ Szukałam używek na allegro i tablicy, ale nie znalazłam niczego ciekawego.
2. Do dziewczyn, które mają kuchenki indukcyjne, jakie garnki macie? Ja szukam takich ze szklanymi pokrywkami, komplet 5 garnków z największym garnkiem powyżej 6l i z rączkami, które się nie nagrzewają. Niestety póki co nie znalazłam takich, które mogłabym obejrzeć na żywo, w ciemno przez allegro nie chce kupować. Jak wiecie w jakim sklepie w okolicach Gdańska mają duży wybór garnków, to dajcie znać. W Szczepanie już byłam.

Dzisiaj była gimnastyka na nowym mieszkaniu, w końcu udało mi się doczyścić łazienkę po kafelkowaniu, padam już.
Dobranoc.

asienkaj - rejestracji na 15.06 na 'mamo nadchodzę!' jeszcze nie ma, ja tylko termin spisałam - trzeba ich stronkę na Facebooku ( http://www.facebook.com/kampaniamamonadchodze?ref=ts&fref=ts ) lub ich stronie ( http://www.mamonadchodze.com.pl/ ) co jakiś czas przeglądać i oni tam mają formularze do rejestracji dać, ale chyba teraz to za wcześnie ...

WARSZTATY:
06.06.2013 ( czwartek ) - Moda Na Brzuszek(mamo to ja!)
15.06.2013 ( sobota ) - Mamo Nadchodzę!

Mentorka - ja wklejałam listę rzeczy w którymś z wcześniejszych wątków, na pewno nie w pierwszym, jakoś w drugim czy trzecim.

Z zakupów to dziś mąż pojechał po szafę na ubranka, jeszcze nie piorę, ale jak złożymy szafę to mam plan, żeby powyciągać ubranka po pierwszym z pudła i posegregować rozmiarami. Prać będę najszybciej w maju, partiami. Nie ma żadnej reguły co do prania, nie musi to być jakoś wyjątkowo wcześnie :) Chodzi pewnie o to, że tę czynność będzie się miało już z głowy i na wypadek wcześniaka np. Z jednej strony nie ma co wariować, a z drugiej - można już mieć jedną rzecz z głowy.

Asienkaj - jakie warsztaty 15-go?

mTusia - ja miałam dwie na początku, potem dokupiłam jeszcze dwie większe jak mała miała pół roku. Karmiłam 7 miesięcy. Butelki przydawały się głównie jak musiałam gdzieś wyjść. Miałam ściągnięty pokarm pomrożony. Ne dokarmiałam sztucznym :-).

Tommee Tippee są dobre przynajmniej mona córcia nie narzekała :-) Ostatnio była afera z butelkami i naczyniami dla dzieci. Sprawdź czy nie mają Bisfenolu. Podobno ta substancja wydziela się podczas podgrzewania i jest rakotwórcza. Z tego powodu wyrzucałam wszystkie naczynia i sztućce z melaminy.

A co do nastroju to na reklamach nie płaczę ale wystarczy odrobinę podniesiony głos męża i ryczę i nawet nie wiem czemu, wcześniej najwyżej bym focha załapała, a teraz nie ważne o co chodzi a j w bek :)

Dziewczyny a tak na początek ile butelek dobrze mieć ?i naprawdę te TT są takie dobre ? bo ja pierwsze i głupia jestem, poza tym chciałabym karmić piersią :(
ja za pranie ubranek chce się zabrać jakoś w maju, by miec to wszystko poukładane i przygotowane, ale ja to z tych co wolą wszystko mieć dużo wcześniej dopięte na ostatni guzik :)
Basieniak - zdrówka dla córeczki :)

hej
u nas butelki i smoczki tylko tommee tippee, smoczek innej firmy nawet w kryzysie jak TT się zgubił nie sprawdził się:)

ja też jeszcze nie piorę ubranek - myślę, że w połowie czerwca się tym zajmę...niech pogoda się u nas polepszy, bo bym chciała je suszyć na balkonie

nasza mała 3 dzień ma wysoką gorączke, już świruję, dziś znów jedziemy do lekarza:(

pozdrawiam

ja jeszcze nie piorę najpierw muszę zerknąć co mam , jeszcze troche zanim pewnie się za to zabiore :) ale ja już drugie dziecko może dlatego

powiedzcie mi bo chcialam sie zapisac na warszattay 15 czerwca ale nie bardzo wiem gdzie to uczynic

na 6 czerwca juz zapisana jestem

dziewczyny a moge zapytac sie, dlaczego tak szybko pierzecie ubranka? Czy ze tak powiem to musi swoje odlezec czy jak? :D

Inne tematy z forum

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...