Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *26

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-25-t323518,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *26

Nulka to napewno nie od zęba dlatego zastanawiam się czy mnie nie przewiało wczoraj ale ogólnie padam na pysk bo jakaś zmęczona jestem dlatego idę dzisiaj szybciej spać więc już teraz życze miłego wieczorku :-)

http://allegro.pl/arus-16el-lozeczko-gryka-posciel-haft-nowy-model-i2231356862.html to mi się bardzo podoba i pościel z owieczką w kremie :)

Akamara, dwie torby ?? ja nie mam dwóch ;)
Ja chyba podziele te rzeczy na siatki w torbie... a przeciez na końcu swiata nie bede w razie co mi dowiezie nastepnego dnia to i owo... a jak mąż nie bedzie mógł ogarnac co i jak, to mama mu pomoże...
To weźcie tak jak dla debila napiszcie co pakujecie i gdzie :P

Mała, a to nie np od zęba ? bo mi od paru dni 8ka robi drugie wejscie i raz swedzi mnie całe dziąsło, raz boli mnie pół twarzy... roznie ;)

Agusia, pochwal sie łóżeczkiem :)

Do mnie dzis dzwonili, ze wysyłają paczke z materacem, termometrem, poscielą i jakimis pierdołkami... i okazało sie, ze mój ermometr jest od dzis 10zł tańszy i mam sobie coś dobrać :) Wiec dobrałam zawieszke do smoka i pieluszke flanelową ;)

Moja szyjka ma 3,6 i na razie lekarz mówi że jest super :)

A ja dzisiaj z nudów zaczęłam szperać po necie i zakupiłam leżaczek bujaczek, laktator i przewijak :) Dobrze że w piątek wypłata bo mężuś kazał na razie się wstrzymać z kupowaniem :D On chciał wszystko kupować po remoncie a ja się powstrzymać nie mogę :) Zresztą co tu w taką pogodę robić :)

No i wypatrzyłam łóżeczko dla malucha :) Troszkę inne niż ostatnio ale się normalnie zakochałam :) Teraz siedzę i rysuje plan pokoju bo zupełnie nie wiem jak to wszystko poustawiać :)

hej dziewczynki
ja dzisiaj jakoś zaczęłam sie źle czuć :-/ gardło mnie strasznie boli i to na tyle że aż do ucha ten ból idzie :-(
mam nadzieje że to się nie rozwinie w nic groźniejszego
Dzisiaj mnie jakoś wszystko boli jak mały się tak wierci jak szalony
pozdrowionka na wieczór

Moja szyjka ma 3,4 chyba z tego co pamiętam i mam się oszczędzać.

Akmara, jeden komplecik: jakieś śpioszki, kaftanik i czapeczka do porodowej...a resztę do "położniczej"

sylwiaagnieszka to nie zazdroszcze tej niepewnosci, bo co innego gdyby wszyscy lekarze zwracali na to uwage.

Dziewczyny powiedzcie mi do której torby powinnam spakowac ciuszki dla maluszka, czy juz do tej porodowej, czy tej na pobyt, bo własnie wyprasowałam pierwsze dwie pralki z wczoraj i nie wiem do której dołożyc?

Akamara mam wadę macicy-pokaźną przegrodę, maluszek ma tak jakby 2 pokoiki przy czym z jednego nie korzysta :P

My tez mamy suczkę 6 lat, spory kundelek. Jest jak moje pierwsze dziecko ;) mega pieszczoch i uwielbia się przytulać. Jest zazdrośnikiem jak mąż się do mnie przytula więc wiem, że nie mogę jej odpychać od dziecka i siebie jak Tolek zjawi się w domu żeby nie czuła się gorsza. Zanim przyniesiemy małego pozna zapach dziecka z ubranek, które nosił w szpitalu i od początku będą mieli ze sobą kontakt żeby nie stwarzać barier i negatywnych emocji bo pies może różnie zareagować. Tekilka ma kontakt z dziećmi i bardzo lubi się z nimi bawić jednak takiego maluszka jeszcze nie widziała. Mam nadzieję, że to jak pies będzie się zachowywał w stosunku do dziecka zależy od właścicieli. Przede wszystkim nie nalezy psa odtrącać bo wtedy może być agresywny w stosunku do dziecka i traktowac go jak wroga, który zabrał mu pana.
Słyszałam, że dużo psów włącza w sobie opiekuna i pilnuje dziecka.

sylwiaagnieszka a dlaczego masz miec cesarke, jaki powód ginka podaje?

Ja do wózka bede miała tylko pieluszke, a kocyk ewentualnie do przykrycia- nie planuje zadnych poscieli, ani poduszek.

tez mam psa, ma 12lat juz. zawsze byl spokojny i kochany, taki troche zamulony, ale bardzo do nas przywiazany. nie sadze zeby robil jakies problemy, wrecz wydaje mi sie, ze jak sie dzidzka urodzi to bedzie lezal pod jej lozeczkiem i pilnowal;) teraz mnie tak pilnuje;) spi ze mna i chodzi za mna wszedzie, jest kochany;)
kotow nie bardzo lubi, ale jak kiedys jednego chwilowo przygarnelam udawal ze go nie ma:p smiesznie to wygladalo;)

My do wózka stwierdziliśmy że nie będziemy kupować pościeli, dziś za to kupiliśmy prześcieradełko do wózka, poduszeczkę i kocyk.

ooolll, mój nie jest obrażalski, bo jak kupilismy psa to sie obie laseczki nie polubiły i biedny królas na dłużej poszedł do klatki... teraz u nas ma swobode,ale wypuszczamy ja na godzinke-dwie dziennie, bo wtedy sie nie da sie siedzieć na kanapie bo nas po plecach gryzie :P Ale dla mnie może życ jeszcze długo, jest mało uciążliwa wiec ok :) Jedyne co, to problem tkwi w strzyzeniu jej, ale tez jakos idzie ogarnac...

Moja szyjka byla rozpulchniona, ale zamknieta i długa 35mm

Pyszotka, ciagle czekamy na telefon od mama i ja i w sprawie naszego wózka jak i w sprawie tych adapterów do recaro, wózek zamówilismy 13 marca, ale mowili, ze 3-4 tygodnie, a adaptery nie wiadomo... ale czekam dzielnie na telefon :)

Pod plecki tez bedziecie klasc kocyki ? Ja myslalam, ze tylko na pieluszke...

Co do pizzy, kupilam w Lidl takie 4 tacki na pizze, znajomi maja i są super :) a ze ja dosc czesto robie pizze, to bedzie oryginalniej ;)

cześć dziewczyny,
po poniedziałkowych zakupach byliśmy z mężem tak zadowoleni że dziś był ciąg dalszy :) i już mamy chyba większość dla maluszka oprócz zakupów kosmetycznych, pieluch i aptecznych. Ale normalnie nie mogę się napatrzyć na to wszystko :)

Mikulka moja gin nic nie mówi o szyjce więc jest chyba oki. Co do terminu to ja się zastanawiam jak mnie umówią na cc i czy w ogóle ją będę miała bo z lekarzy u których byłam tylko Papińska-Stachowiak mówi o cc, sama już nie wiem, szykuję się psychicznie na obie opcje. Termin z OM na 5 lipca a wczoraj na USG u dr Puzio wyszło prawie 3 tyg.wcześniej hmmmm....

Nasza koteczka jest grzeczna, małe dzieci ignoruje, przy pierwszym spotkaniu z maluszkiem była przerażona- jakby jakiś potwór to był :P Myślę, że będzie dobrze, teraz lubi grzać młodego, kładzie się na brzuszek i wygląda jak kocia kwoka.

Byłam dzisiaj na glukozie i nie było tak źle, może 2 razy zrobiło mi się mdło ale pewnie dlatego, że o tym pomyślałam. Przy I pobraniu miałam 77, ciekawe co będzie po 2h, jutro się okaże.

Ja nagotowałam dzisiaj wielki gar bigosu ze słodkiej kapuchy, trochę się zamrozi i mąż wszama.

Skoro mówicie, że na ryneczku na chełmie są koszule to i ja się wybiorę:)
Na Oruni grn. w pasażu z pepco,biedronką też jest stoisko z koszulami ciążowymi ale 50zł min.

Miłego, "zimowego" popołudnia :)

ja za to mam dziaj dzień na gotowanie,
robię 5 obiadów jednocześnei i sobie mrożę, żeby w przyszłym tygodniu się nie przemęczać :)

chociaż jak się znam to i tak będę gotować na zapas,
ale jak tak pisecie o tym jedzeniu to też już bym chciałą powoli obiad podawać :)

ja właśnie kupiłam spacerówkę, na razie Dawid w niej jeździ jak dalej sie gdzieś wybieramy, ale mała będzie w gondoli jakiś czas a później właśnie do tej spacerówki (jest całkiem na płasko, plus mam taki wkład dla noworodka) przerzucę jak będziemy tu szli niedaleko, myślę że z dwójką to ja za daleko chodzić nie będę więc Dawid na nogach da radę.

Ostatnio byliśmy na hali i z powrotem na nóżkach zajęło nam to 2h i 15 minut ale dał radę, z małą przerwą na zjedzenie drożdżówki :)

ja dziś też cały dzień chodzę i jem, masakra :)dobrze że mam "tylko" 6kg na plusie :D

A propos pizzy to dziś mam niepohamowany apetyt, cały czas jem i najeść się nie mogę...w sumie to mam dzisiaj jeden posiłek...od rana do wieczora non stop :):):):)

No dokladnie, ten ryneczek na Chelmie to widac z Tesco (z tej kladki dla pieszych, prowadzacej do Tesco) po drugiej stronie ulicy, dokladnie naprzeciwko Tesco - bardzo blisko.

Madziuska, nie planuje blizniaczego wozka, bo nawet bym sie z nim chyba w winde nie zmiescila - to jest raczej wozek na zupelnie inne warunki mieszkaniowe... Mialam nadzieje, ze Maja do tego czasu juz bedzie sie bardziej sluchala i ze bedzie sie mnie i wozka z malym pilnowac, ale teraz zaczela miec ksiazkowe bunty dwulatka i to w najglupszych momentach - kladzie mi sie np na pasach na jezdni. Nie musze pewnie dodawac, ze wczesniej chodzila mi juz grzecznie wszedzie za raczke..?;) Takze jestem w kropce, troche nastawiam sie na chuste, troche na pomoc tesciowej, a troche na to, ze moze Mai szybko to przejdzie - czyli na cud;) Ty tez pewnie nie kupujesz blizniaczego, skoro Dawidek juz wszedzie sam chodzi?

Wlasnie zaszalalam i zjadlam pizze, ale tak w ogole to dolek mnie przy tej pogodzie lapie...

Inne tematy z forum

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...