Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *26

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-25-t323518,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *26

Masia, ja zamówiłam tylko prześcieradło, a później to dokładnie tak samo jak pq, czyli kocyki i śpiworki :)

ja obstawiam kocyk, flanelkę, gruby kocyk, później śpiworek...nie kupuję pościeli

Dziewczyny a do wózka kupujecie jakas pościel, czy maluszka kładziecie na płasko i przykrywacie kocykiem?

u mnie już decydowanie lepiej :) ale zaczyna się już robić ciężko, bo do końca co raz bliżej :P
my mamy dziś ostatnie ćwiczenia SR, ale to szybko zleciało.

też czytałam o tych 15 kg po 3 tyg :) Pocieszające :) Moja waga w miarę stoi także jestem zadowolona :)

My zwierzaków nie planujemy :)

pyszotka tak ta biedronka koło rosmana no i idąc chodnikiem w stronę tesco po prawej masz ulicę i tory tramwajowe, musisz dojść prawie do końca i po lewej stronie będzie, to jest tak odgrodzone takim murkiem o ile dobrze pamiętam :)

pyszotka- mój królas to jak kot tylko i wyłącznie w kuwecie się załatwia ;) więc z czystością nie ma problemu ;)
a z miejscem mam ten sam kwas ;))

Hejka Kobietki, normalnie mam czasu pisać... a dużo sie dzieje

Dziś dowiedziałąm się że moja sis ma zatrucie ciążowe ;/ biedna ponoc cała spuchnieta jest, maja dzis lub jutro podjac decyzje co dalej.

A Ja musze zrobic jakies próby wątrobowe, od kilku dni nie wyrabiam wszystko mnie swedzi, spać nie moge masakra jakas.

Jeśłi chodzi o pieska to ja mam DUZEGO ;) owczarka niemieckiego suczke i do tego dlugowłosą i kłaków jest multum, oczywiscie moje dziecko ktore buszuje po podłodze kłaki ma wszedze ale co tam, uważamy tylko żeby ich nie jadła.
Sunia jest bardzo wyrozumiała, oddaje Biance swoje zabawki, pozwala sie ciągnąc za uszy, ogon, wchodzić na siebie... zero reakcji psa, a co dziwne nigdy nie miala kontaktu z dziecmi, co bylo wazne to przed przyjazdem do domu mąż zabrał ze szpitala młodej ciuszki zeby piesio sobie wachał i jak przyjechalismy do domu to pies byl w ogrodzie, wpuscilismy ja jak mała byla w domu to ponoc jakas metoda zeby pies czuł swoje miejsce w "stadzie"

Uważam że zakaz wpuszczania psa do pokoju dziecka to chyba średni pomysł bo pies może czuć sie zazdrosny a to nie jest wskazane, u nas od samego poczatku pies byl traktowany dokladnie tak jak wczesniej i w miare mozliwosci dawalismy jej duzo czułości i zabawy

kurczę tak przeglądam nasze terminy porodu, i nie wierzę, że niektóre z nas już za lada moment,2-3 tyg, będą dzieci tuliły na rękach, ale ten czas zleciał :)
Mi jeszcze teoretycznie 3 msc zostały, ale pamiętam jak nie dawno mówiłam "jeszcze pół roku". Wam też ten czas tak szybko leci?

Mamusia z marcowych pisała, że mały ma jej 3 tyg a ona już 15 kg zrzuciła! i to 10 jeszcze w szpitalu, eh też tak chce!

Hej Kochane :-)

Boże Narodzenie w pełni :-))) U Nas z 4 stopnie,a w górach 17 świat się przekręcił :-))) Ale po świętach ma być 15 stopni,więc trzeba przeczekać...

nilkaa - ja mam glukometr Optimum Xido dostałam za darmo w aptece i do niego paski z literką "R" do pomiaru stężenia glukozy Optimum Xido na recepcie i wtedy miałam refundowane.Płaciłam coś 4,32 za pudełko i możesz kupić 2 opakowania na jedną receptę. Ja mierzę glukozę 4 razy dziennie i nie zawsze jest kolorowo to kłucie w paluszka masakra,no i nie raz mam wysoki cukier,ale wtedy wiem już czego mam już nie jeść następnym razem... Uczę się swojego organizmu. Ale czego się nie robi dla Maleństwa...

Madziuska2 niestety nie wiem,gdzie ten ryneczek ;-((( Chodzi Ci o tą Biedronkę koło Rossmana i wtedy idziesz główną ulicą w stronę Tesco???To gdzieś między blokami???Spróbuj mi jeszcze raz wytłumaczyć... Może banka też pomoże skoro tam często bywa :-) Z góry dzięki dziewczyny :-)))

A ja dziś po śniadanku miała znów wysoki cukier ;-( niestety,aż 162 mg po 1h och dziwnie ten mój organizm reaguje,raz jest ok. innym nie. A się pilnuję choć czasem sobie troszkę zgrzeszę,gdy mi cukru brak i jestem słaba. Jem dużo warzyw i pieczone,gotowane,a i tak nie zawsze uda mi się zmieścić do 120 mg po 1 h, ach brakuje Mi już sił na to wszystko....

Wczoraj ogarnialiśmy sypialnie i wyszło,że rzeczy więcej niż miejsca na nie,a tu jeszcze bobas ma dojść :-((( A i jeszcze dziś mega zakwasy,bo to były od razu ćwiczenia całego ciała-ledwo z łózka wstałam,dziś robimy przerwę,a jutro cdn. Mężulek zabiera mnie w nagrodę dziś do kina ;-))) Zresztą pogoda barowa...

Nulka mam pytanie ile czekacie na wózeczek Jedo w Mama i Ja???I czy odezwali się w sprawie tego fotelika,bo też chcielibyśmy wybrać najlepszy?Pamiętaj,że masz jeszcze 10 % zniżki przy zakupie fotelika jak pokarzesz i powołasz się na tego faceta co był na warsztatach "Bezpieczny Maluch" tak bynajmniej mówił :-))) No i pewnie oprócz tego można się jeszcze targować.Więc lepiej najpierw targowanie,a potem 10 % od tego faceta i wyjdzie super tani fotelik :-) Ale to sobie wymyśliłam :-)))

Ja mam królika i jest grzeczniutka,więc najważniejsze utrzymać czystość u Niej,tak jak w całym domku,a dzidziusiowi nic nie będzie :-))) Choć wiem,że przy dziecku czasem brakuje rąk,a co dopiero czasu na sprzątanie :-)))

banka a kupujesz wózek bliźniaczy czy jak będziecie się poruszać ?

my na szczęście zwierzaka nie mamy więc i zmartwienia:) mieliśmy królika ale zdechł, żył 10 lat więc nulka i twój może pociągnąć jeszcze :))

my dziś też w domku cały dzień pogoda nie nastraja do wypadów, właśnie pożegnaliśmy koleżankę z synkiem więc przynajmniej sami nie siedzieliśmy :)

Madziuska2 termometr pewnie do mierzenia temperatury, ale po co dokładnie to nie pamietam:)

Nulka ja też jescze nie wymieniłam dowodu, paszportu w sumie tez nie:)
A ta Twoja Oleńka to całkiem spora kobietka sie zapowiada

Pogoda tez mnie dobija tym bardziej ze na poczatek kwietnia zaplanowałam sobie pranie dzieciowych rzeczy, bo myslałam sobie tak: bedzie ciepło szybciej wszystko wyschnie i w ogole, a wychodzi na to ze gdybym ogarneła temat jeszcze w marcu to było by lepiej:)

dziewczyny a jaką długą macie szyjkę, że zwracają wsi lekarze na to uwagę i każą odpoczywać?

nulka- mój ma rok i bryka mocno po mieszkaniu jak psiak conjamniej
a jego ulubiona miejscówka to własnei w sypialni gdzie młoda będzie

no ale najwyżej coś wymyślę - bo szkoda mi ograniczać mu wolność
zreszta jak ma siedzieć dłużej w klatce to się potem obraża i nie chce wyleźć zupełnie ;)))

czy twój królas też jest taki obrażalski????

Człowiek Yeti dobre :)

Jolaa super ze z maluszkiem wszytsko dobrze. Z tym terminem porodu to mój lekarz dziwnie do tego podchodzi. Jak dostaję wydruk z USG to tak zawsze data porodu waha się pomiędzy 20 a 28.06. Jak była u Puzio to on też powiedział,że raczej będzie termin przez datą OM i powiedział że 27.06. mu wychodzi z badań, a mój lekarz mówi,że to nie ma znaczenia jestem pierworódką i tak urodzę po terminie. Ciekawe...

A tak w oóglr przewalam szafę i nie mam w co się ubrać na świeta :(

Oj nad królikiem tez sie zastanawiam, ale moja nie biega caly dzien, wiec nie bedzie problemu...no i stoi w duzym pokoju, wiec nie bedzie stycznosci z młodą... poza tym 31 maja konczy 8 lat wiec pewnie dlugo juz moja starszuka nie pozyje...

hihihi też się zastanawiałam jak mój króliczasty zareaguje ale liczę że będzie git
mi za to chodzi po głowie drugi królik i tylko ciąża mnei powstrzymuje przed zorganizowaniem towarzystwa uszakowi ;)))

co do dokumentów to ja jestem załamana ilością spraw które muszę załatwić - zmiana mojego nazwiska, zmiana zameldowania, wyrobienia nowego dowodu, uznania dziecka itd .... póki co ściagam swoje dokumenty z innego miasta ... ciekawe czy się wyrobię ze wszystkim ...

Hej brzucholki, długo mnie nie było- wirus na laptopie i mąż dzielnie walczył:)

Dzisiaj mieliśmy wizytę z Antkiem wszystko oki- dzięki Bogu, no ale mi się szyjka skróciła, więc mam nakaz odpoczywania i za 3 tygodnie wizyta kontrolna, czy wszystko ok. Ogólnie Pani doktor zadowolona z naszego synka, termin mi się dzisiaj zmienił z usg- na 11.06:) Ogólnie lekarka zadowolona, bo nieco schudłam- dieta robi swoje:)

Ja nawet przy codziennym odkurzaniu mam kłaczaną masakrę :) Jak gdzieś wychodzę w ciemnych ubraniach to jak człowiek-YETI, żadna rolka nie pomaga...

A teraz jeszcze w "Języku niemowląt" przeczytałam, że te kłaki mogą spowodować astmę u dziecka...eh...

no ale nie można popadać w paranoję...

A jeśli chodzi o psy to mam znajomych którzy mieli podobną sytuację ( pies pieszczoch, który nie przepada za dziećmi) i generalnie przez pierwszy rok pies po prostu zwiewał jak słyszał małego...a teraz zawiązali sztamę kanapkową i są najlepszymi kumplami :)

Agusia, ale moja nie jest adresywna... ogolnie to pies pieszczoch... ale jakos dzieci po prostu sie boi i stad taka reakcja...
Moja na szczescie nie gubi siersci, ale ma wizyte u fryzjera raz na 3miesiace wiec ten problem z głowy :)

Gorzej bedzie poźniej, jak maluch zacznie raczkować chodzic i ciagnac psa/kota za ogon, ucho... wtedy trzeba bedzie porzadnie pilnować...jednego i drugiego ;)

Ja mam Jack Russell Teriera- taka mała wariatka, śmiejemy się że ma ADHD bo wszędzie jej pełno.
Jakoś nie boję się agresji, bo nigdy takiej nie wykazywała, nigdy nikogo nie ugryzła. Ale nie wiem jak będzie się zachowywać gdy uwaga skupi się nie na niej a na dziecku.
A co do kłaków to jest to chyba nie do opanowania, ja muszę odkrzurzać codziennie. Strasznie się boję jak mały zacznie raczkować i będzie miał wszędzie sierść :)
No ale może nie będzie tak źle... oczywiście na początku będę się starać aby pies nie wchodził do pokoju małego, a jeśli już to z kimś i będziemy obserować jak reaguje. Byle sama nie dostała ciąży urojonej.. bo będzie klops :)

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...