Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *26

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-25-t323518,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *26

minika86 wg normy do, której porównywano moje wyniki dobry poziom glukozy to 60-99. Ja miałam 61 i każe mi ginka powtarzać. Niby mieszczę się w normie ale powiedziała, że może zjadłam za słabą kolację i poszłam spać głodna ale ja nie pamiętam jak jadłam dnia poprzedniego, dlatego tez woli być pewna i zrobić jeszcze raz to badanie.
Może podpytaj swojego lekarza jeszcze o te wyniki. Może też za słabo zjadłaś dzień wcześniej i wcale nie trzeba się stresować. Badanie jest okropne ale warto powtórzyć żeby mieć pewność co się dzieje. Jak mi znowu wyjdzie za niski cukier to będę musiała kontrolować jego poziom 5 razy dziennie.

No teraz wchodzi :)
Mi dla odmiany najbardziej podobaja sie fioletowe ( od fiolkowego po baklazany) i kremowe takie jasniutenkie :)
Moj malzonek uwielbia zywe nawet jaskrawe kolory wiec ten nasz kolor team green jest bardzo pod niego :)

Masia my też na początku chcieliśmy własnie zielono- czarny, ale oglądałam już rożne oferty od miesiąca i tylko raz taki kolorek się trafił..., wiec zdecydowaliśmy się na inny, drugi w kolejności naszych upodobań :D
Zielone lub właśnie zielono-czarne wózki strasznie mi się podobają :)
I zarówno zielony i jasny są takie unisex, więc może będą dla przyszłych pokoleń :D Na to też zwracaliśmy uwagę :)

swoją drogą to w Boże Narodzenie zero śniegu a na Wielkanoc się zapowiada lepienie bałwana, ciekawe... I
de się zdrzemnąć :D do później :)

faktycznie ;/ link nie działa bo aukcja się skończyła...
http://forum.trojmiasto.pl/Emmaljunga-Smart-Duo-Combi-SPRZEDAM-t170870,1,16.html bynajmniej taki kolor :0 czyli jaśniutki beż, wręcz prawie biały z domieszką srebnego , eee jakoś tak :D

Czesc mamusie :)
A janie wiem czemu tak wczesnie sie obudzilam ale chyba juz sie wyspalam. Zreszta i tak o 6.30 rano wstaje zeby malzowince kanapki do pracy zrobic.

Gratuluje maluszkom kolejnych kilogramow :) My dowiemy sie jutro po poludniu ale mam nadzieje ze do 1 kg juz dobilismy :)

Kate gratuluje zakupu wozka tylko stronka nie wchodzi. Co do koloru to zawsze bedzie cos nie tak. Mysmy dostali wozek w prezencie wiec nawet koloru nie moglismy sobie wybrac ale mam soczysta zielen i tez sie balam ze ro actwo bedzie sie zlazic, a to jest jeden z najlepiej sprzedajacych siekolorow Mutsy wiec nie moze byc az tak zle ;)

Witam Was z rana :)
Wczesnegoooo rana...;/
Dziś to nie junior mi pobudkę zrobił, ale trzeszczące okno :|
Nie wiem czemu, w nowym budynku, odszczelnione okno jak trochę zawieje to tak trzeszczy, może coś się rozregulowało, będzie trzeba zgłosić :)

banka mam dokładnie taki: http://allegro.pl/wozek-emmaljunga-smart-duo-combi-i2233687180.html, wiem że to samobójstwo z jasnym kolorem :D
Ale nam się taki podoba i wiem że łatwo wszystko ściągnąć i wyprać :) Po za tym jak się nasłuchałam, ze ciemny nie bo w lato dziecko będzie się parzyć, zielony/pomarańczowy i itp nie bo robaki będą się zlatywać, i jasny też nie, bo będzie się brudzić :) A przezroczystych nie robią :D
A ten nam naprawdę do gusty przypadł :)
oj waży sporo, wg danych sam stelaż- 7kg, gondola- 6,3 kg, a siedzisko 6,1 kg, i oczywiście + maluch :) Więc mało nie jest :)

Dziewczyny po świętach umawiacie się na rynek, tak? A Chełm czy Wrzeszcz? Może tez bym się z Wami zabrała :)

Dokładnie dla chustowania głównie się zapisałam na te warsztaty :) bardzo bym chciała dzidzie tak nosić, ale strasznie się boję, że będzie mi latać na prawo, na lewo i że będzie bzykowi nie wygodnie :(

jejku, to ja juz jestem mega ciekawa ile moja dzidzia wazy..!:) w czwartek mam nadzieje, ze sie dowiem wieczorkiem na USG.

Kate, gratki z powodu wozka:) jaki masz kolor? Emmaljunga jest super. Jestem ciekawa, czy duzo wazy..?

Zapisalam sie tez na warsztaty - napisali, ze bedzie tez o chustowaniu, a ja coraz wiecej o tym mysle, zeby moc sie jednoczesnie zajmowac dwojka:)

Madziuska, po Swietach tez mi pasuje:) Szczegolnie, ze ma byc juz cieplej!

Dobrych snow Wszystkim!

No to i ja się zameldowuję ;)

Kurczę, jak patrze na Wasze listy zakupów to mam ochotę się schować pod stołem, bo ja nie mam nawet połowy tego co piszecie heh
Mam nadzieje, że nie obudzę się z ręką w nocniku, że czegoś nie mam a będzie mi koniecznie niezbędnie potrzebne :)

Byliśmy dziś znowu na kontrolnym usg. Z przepływami wszystko w najlepszym porządku, a waga na 32tc wynosi 1951 gramów :)))

Ja na szczescie nie tyje w tragicznym tempie..tzn w 2 tygodnie przytyłam 1kg ( z czego ok pół kg to młoda ) i dobiłam do wagi sprzed ciąży ;) mam nadzieje, ze wiecej niz 5 juz mi nie przybędzie...

banka z kolei czwartek mi nie pasuje :) to może po świętach jakoś w tygodniu podjadę to wtedy się gdzieś przejdziemy :)

odnośnie jedzenia w torbie mogę powiedzieć tylko że ja będąc na porodówce od 5 rano do 17 jakoś ani przez chwilę nie przeszło mi przez myśl żeby jeść, nawet pić mi się nie chciało (tzn było mi wszystko jedno:P) mimo że był 40 stopniowy upał, miałam czekoladę w torbie ale w tym upale rozpuściła się i nie za wiele z niej zostało, mąż też nie jadł jedyne co to kawę pił którą mu położna przyniosła, więc nie wiem czy to adrenalina, ból czy co tak działało ale jeść mi się kompletnie nie chciało, a na koniec miałam cc i nikt mnie nie pytał czy jadłam czy nie jadłam więc pewnie coś tam pochrupać można jak komuś to doda sił :)

Akamara a po co termometr dla mamy wiesz może?

pyszotka hm jakby ci to wytłumaczyć, jak jedziesz cienistą do tesco to przed światłami po prawej stronie, jak idziesz od biedronki/poczty, to musisz iść w stronę tesco właśnie i on jest po tej stronie co poczta za przychodnią jeszcze, nie wiem czy dobrze na pisałam na tyle byś wiedziała gdzie to ;)

kate super że zakupy udane :)

a mnie strasznie krocze boli jak chodzę, takie nieprzyjemne uczucie, no ale z małym muszę na dwór wychodzić bo mi mieszkanie roznosi więc on biega a ja ledwo nadążam za nim i idę jak kaczka:)

Ja się dzisiaj dowiedziałam że mój maluszek waży 800 g za to ja troszkę za dużo przybrałam na wadze przez miesiąc :(
Ja mam dopiero wózek, łóżeczko i chyba na tyle. Po świętach robię mały remoncik w pokoiku dla małego dlatego nic więcej narazie nie kupuję.

kate, gratuluje zakupów :) ja juz sie nie moge doczekać wózeczka w domu :D

Ja dzis po wizycie u gin, co prawda na NFZ wiec waga jest mniej wiecej, chociaz ostatnio byla trafiona ;) Oleńka waży 2400 :))) w 2 tyg przytyła ok pół kg !!! Jak tak dalej pojdzie, to pobije rekord z Zaspy ;)

No i niestety szyjka jest rozpulchniona, wiec mam prowadzic oszczedny tryb zycia, duzo odpoczywać i łykać no spe 2x1 wiec koniec moich długich spacerów... :( ale kontrola za 2 tyg i mam nadzieje, ze bedzie lepiej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej mamuśki :)
Musze się Wam pochwalić :)
Po pierwsze byliśmy dziś u ginka i mały waży ok 1 kg :D i wszystko w porządku :P
Po drugie mam już w domku emmaljunga i wózeczek i fotelik, i już wszystko wypróbowałam :D Normalnie radocha jak nic :D

pyszotka:
na jakie paski jest teraz refundacja? Moja pani ginekolog nie wiedziała i znalazła jakieś contour ale dziś nie mogłam ich nigdzie znaleźć.

Czesc laseczki,
Ja wlasnie wrocilam do domu. Jak wyszlam do dentysty o 12 to wlasnie zladowalam :) ale najwazniejsze ze zabki caly czas zdrowe i nic do roboty :)))
A co do twardniejacego brzucha i skorczy to ja od miesiaca biore magnez+ B6 ( chyba to samo to Akamara) + buscopan , ale niestety i tak ostatnio znowu zaczal twardniec i mam wrazenie ze maluszek sie nizej ulizyl, bo bardzo mi niewygodnie przy schylaniu i troche boli. Musze pidpytac w czwartek na wizycie.

ja też podobno nie mam dużego brzuszka, tak inni mówią, chociaż jak dla mnie to jest ogromny, porównamy następnym razem jak będę tj. po świętach, tylko że ja jestem obecnie w 25 tyg.

syrenka, zajecia fajne:D hehe no to juz wiadomo dlaczego byl sam:p
babka fajna i nie zanudza;) ale mi nikt nie wierzyl, ze w ciazy jestem, czulam sie strasznie dziwnie tam patrzac na te brzuszki i moj, ktorego nie ma....:(

Mikulka nie wiem czy sie wykuruje do piąku, bo na razie zamiast lepiej to jest mi coraz gorzej- jutro chyba pojde do lekarz, bo domowe sposoby nie działają na mnie:(

Pyszotka na SR jest 5 teori, 5 cwiczeń + jako 11 spotkanie zwiedzania porodówki i za to sie nie płaci. Tylko zwiedzanie porodówki jest jak nie ma rodzących takze moze byc wciągu cwiczen, w sensie nie musi byc to koniecznie ostatnie spotkanie.

irongirl opowiedz jak było na SR, też miałam iść,ale musze w tym tygodniu przejść profilaktycznie "kwarantanne" i wysłałam mojego malczika:)

Inne tematy z forum

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...