Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *26

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-25-t323518,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *26

Akamara a powiedz Mi Kochana,czy zwiedzanie porodówki na Klinicznej jest w ramach wykładów,czy dodatkowo było np. 5 teorii i 5 ćwiczeń + 11 zwiedzanie porodówki???I czy za zwiedzanie porodówki też się płaciło za męża jak Ci towarzyszył,czy to było gratis ;-))) ???

Hej Brzuchatki :-) Witam się w nowym wątku :-)

Ja dziś cały dzień sprzątam sypialnie i robię plan zagospodarowania miejsca dla naszego synka,bo już najwyższy czas :-) A mężuś wrócił z pracy zrobił pyszny obiad w postaci jego słynnego hinduskiego dania - myje mi okna i wyższe półki - kochany :-)

No,ale niestety chyba nie mogę jeść jego słynnego dania,bo po 1 h miałam cukier 137 mg,a to niestety o 17 za dużo :-((( Nie wiem jak ja to przeżyję ;-(((

My ogólnie jesteśmy do tyłu z zakupami mamy jakieś drobnostki,ale po świętach ostro się za nie bierzemy,bo na zamówienia czeka się nie raz 2 - mc i możemy nie zdążyć :-) A tu wózek,foteli itp. masa rzeczy do kupienia...

Madziuska2 a gdzie jest ten ryneczek na Chełmie z koszulami,bo szczerze mówiąc nie wiedziałam,że na Chełmie jest jakiś rynek???

Miłego popołudnia :-)

Akamara, kurcze, ty już na oststnich nogach :)

koszul w końcu nie kupiłam, kupiłam getry,
na koszule umówiłam się z jedną babką, że z klatalogu zamówię bo mam naprawdę ładne :)
w piatek idę więc coś sobie wybrać :)
więc jeśli reflektujesz to zapraszamy :)

pomelo mi jak sie napnie brzuch to wcale nie musze go dotykac, zeby wiedziec ze sie napiął-czuc to od razu- mało przyjemne.

W koncu udało mi sie skleic liste rzeczy na Klinicznę- mam nadzieje, ze o niczym nie zapomniałam:)

DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,

DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.

DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,

DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.

elfik5555, to Ty miałaś jeszcze dużo w porównaniu do mnie, ja na czczo miałam 76 po obciążeniu 75g po 2 h miałam 48 mg. Widzieli te wyniki dwaj ginekolodzy, lekarz ogólny i położna i nie zwrócili mi na to uwagi, ale nie wiem jak to jest.

Cześć dziewczyny. Szczerze mówiąc nigdy mi się nie zdarzyło, żebym miała napięty brzuch, ale podzielę się czymś o czym dowiedziałam się w SR. Napiętość brzucha sprawdza się z boku. Tzn nie dotykamy brzucha z przodu bo tam jest on napięty i zawsze będzie się wydawał twardy. Trzeba go macać po bokach. Nie wiem jak wy to sprawdzacie, bo być może przez to, że ja nie mam tego to nie wiem, że to od razu czuć. Ale właśnie jedna dziewczyna przyszła przerażona i babeczka jej powiedziała, że to nie to. Ja dzisiaj byłam na spacerze z siostrzeńcem i powiem szczerze, że czuje sie jak staruszka:) On szedł normalnie a ja po prostu z tempem 0 km/h:) lubię spacerować, ale powiem, że w ostatnich 2 tygodniach już odczuwam mocno dolegliwości ostatniego czasu:) i mam problemy z oddychaniem, szczególnie po jedzeniu:)mam wrażenie, że brzuch podchodzi mi już pod gardło:)

W mama i ja widziałam je po 139zł, swój kupiłam w smyku po tej samej cenie. Warsztaty hmmmm też się zapiszę ale czy pójdę to się okaże.

Kojec polecam:)))))

dzięki Azura muszę koniecznie to sobie sprawić

ja na warsztaty zpisałam sie juz jakis czas temu, ale nie wiem czy pojde, bo to wypada 2 tyg przed moim porodem i nie wiem czy dam rade:)

http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html o to kojec :)

http://www.modanabrzuszek.pl/ warsztaty :)

Azura co to za kojec który nie pozwala przekręcić się na brzuch, bo niby poduszka dużo pomaga, ale mimo wszystko potrafię się przekręcić.

i ja was witam;)
ja zaraz znikam do sr na morenie;) pierwsze zajecia;)
zakupy zrobione domowe:D iw koncu dostalam rurke z bita smietana:D mniaaaam:D

przy mnie nikogo nie bedzie przy porodzie ani pozniej i tez bedzie dobrze;)

hej dziewczynki
Gdzie można się zapisać na te warsztaty??
może też bym się wybrała :-)

to ja się pochwalę dzisiaj moim światełkiem w tunelu jedynym - moja koleżanka co jest dulą - dzisiaj stwierdziła ze przyleci na mój poród - na kilka dni do gda. - jesssu jak sie ciesze - wiem ze wszystko moze byc nagle itd. ale od razu mi się raźniej na duszy zrobiło ;)))
wierzę że to się uda ;)) musi ;)) hehehhehe

mi się już nie chce siedzieć w pracy - byle do czwartku mam wtedy wizyte
dzisiaj jade po pracy na zakupy i biorę się za mazurka - czas najwyższy żeby do świat "dojrzał"

Nam powiedziano, ze na poród tylko wode plus jakas kanapka lub biszkopty po porodzie... a w czasie porodu nie można jesc, bo razie cesarki jest problem...
Zresztą jak idzie sie na planowy zabieg tez kaza przyjsc na czczo, bo organizm różnie reaguje na znieczulenie lub narkoze poza tym przy CC grzebią w brzuchu i nie fajnie, jak zołądek jest pełny ;)
A wiadomo, poród lubi zaskakiwać i np sie zaczac swiezo po obiedzie :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja wsumie nie biore witamin, staram się jeść zróżnicowany pokarm, dzisiaj miałam badanie glukozy 75 i przeszłam zupełnie normalnie, żadnych mdłości itp. sama byłam zdziwiona:)

Fajnie, maglek mam w domu, spróbuję:) Też biorę żelazo, 2x1 sorbifer.

Ja biorę Aspargin (jest bez recepty)

Ja to teraz biore cały zestaw: witaminy: falvit mama, zelazo na anemie i magnez Maglek+B6.

Inne tematy z forum

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...