Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *26

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-25-t323518,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *26

Cześć Dziewczyny...przyznam Wam się, że mam już po dziurki w nosie tej ciąży...coraz gorzej się czuję, nie mówiąc o wyglądzie....Boszzze jak bym chciała, żeby było po wszystkim...

A propos psa to czytałam, że warto żeby Tata przynosił ubranka malucha ze szpitala psu do powąchania...zawsze to będzie troche mniejsze zaskoczenie...ale myślę, że będzie dobrze.

Ja z kolei mam kota i o ile w ogóle nie boję się jakiejkolwiek agresji z jego strony w stosunku do Dziecka ( bo to taki kot - pieszczoch, nawet jak się z nami bawi to ze schowanymi pazurkami i jest mega delikatny), to przerażają mnie wszechobecne kłaki...a raczej nie ma opcji żeby kot nie wchodził do naszej sypialni, która równocześnie będzie pokojem malucha...

My nie mamy psa, ale moja mama ma sznaucrea miniaturowego, który też strasznie nie lubi dzieci takich od roku do 5-6 lat. A wzięło się to stad że jak go wzieliśmy był szczeniaczkiem wygłaskanym i wychuchanym małym pieszczochem. Któregoś razu jak jeszcze mieszkałam z mamą na weekend została moja chrześniaczka-miała wtedy ze dwa latka i wszyscy olali psiaka i skupili się na niej. Psiak wyczekał moment jak została sama, zagonił ją w kąt i obszczekał i od tamtej pory ma uraz. Nie wiem jak będzie reagował jak będziemy przychodzić do mamy z maluszkiem.

A propo biurokracji to tutaj jest w miare fajnie napisane co za biurorkacja czeka młodych rodziców po narodzinach maluszka:
http://www.tatusiowo.com.pl/urodzeniedziecka.html
Może się przydać :)

Hehehe, pity to druga sprawa ;) która tez czeka... a czasu coraz mniej :P

Mi w sumie ta pogoda odpowiada, skoro mam sie oszczedzać przez tą szyjke to przynajmniej nie chce mi sie łazić... a jak jest ciepło od razu mi sie szwędaczek na spacery włącza ;)

Co do psa, ja mam sunie sznaucera, co prawda mieszka u moich rodziców, ale oni mieszkają niedaleko wiec kontakt bedzie częsty... i ona strasznie nie lubi małych dzieci... jak jakies biegnie a nie daj Boże jeszcze krzyczy to moj pies szczeka... raczej nie z adresji, tylko ze strachu ale wtedy dziecko w płacz i jest kłopot ;)
Moja mama gdzies czytała, ze jak dziecko przyjezdza do domu, to na czas wejscia, psa wyprowadzic na spacer, zeby dziecko bylo w domu jak pies wróci i dawać spokojnie powąchac dziecko, nawet można dać psu jedną pieluszke z zapachem dziecka... no i napewno na psa nie krzyczeć... :)

witam z rana z zaśnieżonej Gdyni... Cholerka jak trzy tygodnie temu szłam na zwolnienie to sobie mówiłam że teraz to już będzie koniec marca i kwiecień i zrobi się cieplutko. Miałam nadzieję na długie spacery a tu lipa :( Zamiast wiosny zima :( No cóż trzeba to przeczekać może po świętach będzie lepiej :)

Ja za to nie mogę się sprężyć aby wypełnić pity, a potem znów będę czekać w US w kilometrowych kolejkach. Ehh

Mi wicie gniazda też się już włączyło- chciałabym już mieć wszystko wyremontowane, wysprzątane, wyprane i czekać na malucha. Ale na razie wstrzymuję się do remontu bo bez sensu teraz wszystko czyścić jak i tak się zakurzy.

Dziewczyny mające psiaka- mam takie pytanko czy jakoś przygotowujecie swoje czworonogi na przyjście nowego lokatora?? Moja sunia ma rok i troszkę się boję że może być zazdrosna o małego.

hehehe no dziewczyny to nie tylko ja taka agentka jestem, dobrze wiedzieć :D :D :D :D

Masia to przybij piątkę heheh ;)
Mnie zmobilizowała Doktorka, bo powiedziała, że jak zacznę rodzić to mogę mieć problemy z przyjęciem do szpitala, a tego zdecydowanie bym nie chciała.

Hej ciężaróweczki :)

A ja już buty zimowe mam w piwnicy,w kurtke sie nie dopinam i jak mam psa wyprowadzić na spacer ?? Toz to jakas masakra !

Biala katarzynko, ja jestem ponad 1.5 roku po ślubie a prawo jazdy mam jeszcze stare ;) ale to tylko dlatego, ze szkoda mi bylo 140zł, bo najpierw wymieniać ze względu na nazwisko,a drugi na adres, bo dopiero miesiac temu dostalismy akt i wszystkie papiery ze mieszkanko jest nasze ... tylko przez ten miesiac tez nie jest mi po drodze urząd ;)Ale obiecuje sobie, ze lada dzien złoże te wnioski, poźniej pojde do Zusu i innych no i zeby Oleńka byla od razu z nami zameldowana ;)

Biala katarzynko ja tez pol roku po slubie sklafalam, bo w pracy juz na mnie naciskali, a na nich Zus, i teraz po kilku miesiacach znowu musialam wymienic bo zameldowalam sie na nowym mieszkaniu- biurokracja :)
Dzis chyba nie ruszam sie z domu zimno brzydko i pryszcz mi na policzku wyskoczyl- dramat ;)

cześć dziewczynki,
nie mogę się zalogować:-(
coś się spsuło:-(

Co do pogody to aż żal mówić i patrzeć za okno. Też się na nią nie zgadzam, ale co zrobić ;)
W sumie to się cieszę, że jest tak jak jest, bo inaczej Mąż by mnie wyciągnął do kolegi na warsztat, żeby podreperować naszą Vectrusie, a tak mam wymówkę heheh

Muszę się jeszcze pochwalić moim lenistwem. Jestem prawie pół roku po ślubie, a dopiero wczoraj złożyłam wniosek o wydanie nowego dowodu :D

Ja nawet nie odsłoniłam rolet, ale wierzę Wam na słowo :)

Moja córka to chyba jest jakaś inna.
Kiedyś miała taki aktywniejszy okres, a teraz to jakby dziecka w ogóle we mnie nie było.
Budzi się zawsze ze mną i wtedy czuję jak się troszkę przepierdziela, a w ciągu dnia kilka razy też Ją poczuję. Przed snem troszeczkę się pokręci, a później jak już się kładę do łóżka to cisza jak makiem zasiał.
Wątpię, że w nocy się kręci, bo ja to z tych co jak komar próbuje ugryźć to ja w krzyk i oczy jak pięć złotych, więc jakby Karola sobie tam dyskotekę zrobiła, bez mojej wiedzy to to od razu bym o tym wiedziała, a jednak raczej nie łobuzuję, bo nie czuję :)

A ja bojkot robie!!!!!!!!!!!!! Nie zgadzam się na taką pogodę!!! Wylegnę dzisiaj tylko na partyjkę brydżyka do dziadków a wieczorem na spotkanie z qmpelą a poza tym leżę pod kocem i mam w nosie taką pogodę:)To nie na te Święta ma być śnieg:(
Oooll-już kiedyś pisałam, że dostępne są wina bezalkoholowe, są naprawdę dobre porównując piwo i piwo bezalkoholowe. Wiem, że są dostępne w Galerii Przymorze w sklepie z winami. Pewnie w innych też. Ponadto ja sobie kupuje sok Hortexu o smaku grzaniec owocowy i wlewam do kieliszka-też ma fany smaczek:)

Dzien dobry Dziewczyny,
no pogoda poraza:( podobno jest tez b. zimno na dworze, wiec warto zabrac ze soba na spacer rekawiczki;)

Moj maz byl zdziwiony, ze moge spac, jak maly mi tak naparza w nocy w brzuch - przytulilam sie do meza plecow brzuchem i juz po chwili wieczorkiem spalam, a On mowil, ze w zyciu by tak nie zasnal, takie dostawal co chwile kopniaki;) Dziecko jest najbardziej aktywne wlasnie tak przed polnoca i jestem ciekawa, czy przeniesie pozniej te nawyki na czas po porodzie;)

Kate, wozek jest super! Kolor tez fajowy - taki wlasnie uniwersalny. Ja bym troche sie moze bala co do wagi, ale pewnie i tak sobie pozniej znajdziecie jakas zamienna spacerowke, jak dzidzia bedzie juz sama wiecej wazyc;)
Poza tym mi jest teraz ciezko z ciezkim wozkiem przede wszystkim dlatego, ze jestem w ciazy i szybko sie mecze, a Maja juz wazy prawie 14 kg..! W pierwszej ciazy unikalam nawet noszenia 5kg baniaka z woda, zeby nie zaszkodzic dzidzi, a teraz przeciez sie nie da - musze czasem Maje gdzies przeniesc, podniesc, a czasem wciagnac gdzies razem z wozkiem;(
Na rynku na Chelmie sa moze ze trzy stoiska na krzyz, wiec pewnie we Wrzeszczu, czy na Przymorzu wybor koszul jest znacznie wiekszy, ale zawsze mozna tam podejsc przy okazji spacerku:) Wiec Kate, gdybys sie z nami chciala umowic po Swietach na Chelmie to super - przy okazji poznasz Maje:)

ja jestem na razie w polowie drogi z zakupami - wlasciwie wiekszosc rzeczy chce uzyc po Mai, ale dostalismy od znajomych drugie lozeczko, z wozkiem moze bedziemy musieli dokupic nowy stelaz etc. ale jakos w ogole jeszcze nie dostalam teraz tego syndromu "wicia gniazda", wiec do wszystkiego jeszcze podchodze na luzie, ze "mam czas"... ciekawe, kiedy mnie to dorwie

dzieńdobry zimową porą ;))
nie dość że zima od rana to jeszcze paskudne korki mnie spotkały w drodze do pracy ;))

jejku jak was czytam to ja dalekooooo w polu z zakupami ;))
wózek pewnie w połowie maja dopiero zakupie tak myślę albo później coby się nie kurzył nie potrzebnie
łóżeczko i komodę jeszcze później z tych samych powodów
no chyba że się nagle okaże że może się coś wczesniej zacząc .... hehehehhe

a jak nie ... to trudno ;) kupować będę jak wrócę do domu ze szpitala przez allegro heheheheh
tak się pocieszam a co ;))

ja też jutro ide do gina- ciekawa jestem wszystkiego strasznie
ile dzidziak waży i czy ma się dobrze ;)))

wczoraj zgrzeszyłam strasznie- podpijając wino z kieliszka mojego kochanie.. ale już wytrzymać nie mogłam cudnego zapachu ......
normalnie nie wiem co mnei w ciązy wzięło na czerwone wytrawne jak wcześniej mnie to nie ruszał w ogóle ....

Witunia z rana ;]

Moje ABC też będzie koloru kremowo oliwkowego :) też mega jasne, ale ja właśnie taki jasny koniecznie chciałam, poza tym na poligonie nie mieszkamy abyśmy miały to zaraz wybrudzić, ja miałam na względzie gondole którą przecież będę eksploatowała głównie w lato :)

ale to nic...Dziewczyny, ja ledwo żyje, skurcze to pikuś...nad ranem obudziło mnie mega kucie nad pępkiem, że aż oddychać nie mogłam. Jakoś udało mi się zasnąć ale jak się obudziłam, nadal masakra :(
Z tego co czytam, to niestety to jest uciśnięta przepona ;( tak jakby się zgadzało...bo co innego to może być...ja mam ten brzuch tak wysoko, już się nie moge doczekać jak Młody się zadokuje bardziej w dole, bo chyba wolę cześciej latać do łazienki niż mieć problem ze złapaniem oddechu.

Coś czuję że moje lajtowe 9 miesięcy się skończyło się dokładnie w dniu początku 8 miesiąca...

hej dziewczyny,
trochę skonsternowana jest obecną pogodą,
niesamowite...hehe
dobrze, że się wczoraj nachodziłam, może być już za dzisaj.
trochę się teraz polenię i polecę po zakupy oby jakiś obiadek ugotować :)
kurcze, w poniedziałek wielkanocny idziemy na chrzciny i nie miałam żadnych spodni, ale wpadłam na pomysł wyciągnięcia spodni przed ciążowych i jak przesunę 10 cm gudiki to się dopnę i jest gites bo spodnie bardzo eleganckie :)

kate88 super jest ten kolor wózka, mi się osobiście takie najbardziej podobają :)

elfik5555, to ja już wiem czemu mam taki niski poziom, po prostu dzień wcześniej bardzo mało używałam cukru a kolacje jadłam przed 18 i to lekką. I wszystko jasne. Dzięki

Elfik ale u mnie twardnienie brzucha nie wiaze sie z ulozeniem malucha, ale ze skorczami, bo ja czuje jak mi d*pke wypnie czy noga mi z boku wystaje.

A co do napiętego brzucha to najbardziej mam rano po przebudzeniu. Kilka minut głaskania i przechodzi :) Podejrzewam, że mały jakoś tak śpi i się wypina.

Inne tematy z forum

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...