Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *37

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9 - Synek - Kliniczna
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-36-t382546,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *37

ej, mi brzuch jeszcze nie opadł i wam zazdroszczę :)
azura, jak tgo szpinka z truskawkami?!?

swoją drogą może być śmiesznie jak ze skurczami przyjdzie do swojej przychodni i poprosi o skierowanie:D ciekawe czy jak będzie kolejka to czy usiądzie i poczeka, hahaha...

myślę że jak laska dostanie odpowiednich bóli to będzie miała w d*pie jakiekolwiek skierowanie:D

jak juz tak mowimy o zmianach to u mnie cos zaczyna sie dziac, zaczynaja sie skurcze. Ale zawsze moze przejsc, zobaczymy co z tego bedzie... mi brzuch opadl ponad tydzien temu.

no wlasnie tez wydawalo mi sie to chore :| ale postanowilam was jeszcze zapytac i az sie z nia poklocilam ze to sa jakies bzdury a ona dalej twierdzi swoje ze skierowanie musi byc :D no to niech sobie jedzie za 2 miesiace po skierowanie w skurczach :P

azura - no proszę jakie rewelacje ;)))

a podrzućcie przepis na chłodnik jakiś - albo na botwinkę - jutro sie za to wezmę

dzisiaj truskawki były mniam mniam ;))

ja dzisiaj jakaś wypruta z sił jestem po wycieczce do bibliotek- dobrze że chociaż co czytać mam heheh

banka- a mogłabyś jeszcze raz linka do swojej tłumaczonej książki zapodac (mam nadzieje ze nie pomyliłam nicka tłumaczki hihiihhihi)

martuchowata, no pierwszy raz słyszę takie "rewelacje", oczywiście że bzdura ;]

no ja się mogę pochwalić że opadł mi brzuch :) mogę położyć całą rękę między piersiami a brzuchem i całkiem dobrze mi się oddycha i po drugie spuchły mi nogi chodź do tej pory na to nie narzekałam...no w końcu coś zaczyna się dziać :)))

chłodnik wyszedł super, a jutro robię szpinak z truskawkami :)

martuchowata przestań słuchac jakichś głupot!!!
przeciez poród to nagły wypadek, a od tego jest pogotowie!!!
tak samo karetke tez można sobie wezwać do porodu i oni mają cie obowiązek zawieźć do szpitala!

dziewczyny glupie pytanie... rozmawiam z kolezanka wlasnie na FB ktora tez jest w ciazy i ona twierdzi ze jak sa skurcze to najpierw trzeba jechac na pogotowie po skierowanie do szpitala. To jakas kompletna bzdura prawda? nie przypominam sobie zeby tak bylo w pierwszej ciazy :|

hm, w wojewodzkim po porodzie kolacja o ile dobrze pamietam byla o 17stej... to chyba takie typowe szpitalne praktyki, zeby talerze sie nie walaly o 18stej na obchodzie..;)

Hanulek, trzymamy z calej sily kciuki!:)) ja dzis bylam u gina i nic na razie nie zapowiada porodu - Maly ma za to juz ok. 3700 g - mam nadzieje, ze jest to mocno zawyzone;)))

o kurcze to faktycznie niezle :P 16 ostatni posilek i co dalej? glodowka :D no chybaze maz cos przyniesie :D

sylwiaagnieszka,
84-86 to spoko,
jeżeli jest powyżej 90 to nie jest najlepiej ale bez paniki :)
generelnie 140/90 jest graniczne.
pij więcej wody i poczekaj aż się troszkę chłodniej zrobi to może samo spadnie

dzisaj na SR wpadła Masia, dalej sobie leżą w 2 paku z Frankiem na Klinicznej ale mają się dobrze i kolka i skurcze opanowane a Masia się biedna nudzi strasznie, może ją jutro puszczą do domku.
swoją drogą Masia mówi, że na Klincznej opieka super, i lekarze i położne mega miłe, tylko ordynator trochę mniej miły ale też nie jakiś gbur.
mówi tylko, że jedzenia mała i o dziwnych porach bo śniadanie o 8, obiad o 12 a kolacja o 16, no i później masakra :)

Dziewczyny wiem, że niektóre są w temacie. Od jakich wartości ciśnienia powinnam się skonsultować z lekarzem? Od paru dni rozkurczowe mam 84-86, skurczowe w normie jest.

no dziewczyny zaczely tak kusic tym makaronem z truskawkami ze ciezko bylo sie oprzec:)

http://shinybox.pl/?ref=7782776
polecam sie zalogowac co mieisiac kosmetyki znanych firm za darmo 5 produktów

ja też dziś skusiłam się na truskawki z makaronem - tzn skusze bo wszystko gotowe czeka tylko na pozostałych domowników - bo boje sie ze jak sama zaczne to dla nich juz nie starczy hehehehehhe
tak to smakowicie wygląda na etapie półproduktów ....

hehehhe

Cześć Wszystkim po 2-dniowej przerwie. Chyba nigdy nie nadrobię tych 300 postów..

Przede wszystkim GRATULACJE DLA NULKI!!!!! Ale nas szybko przybywa :))))

A ja właśnie jestem po spóźnionym obiadku i chyba kilogramie truskawek - pycha!!!! Trzeba korzystać, bo po rozpakowaniu nie wiadomo jak będzie z takimi frykasami...Do tego zaszalałam i kupiłam troszkę czereśni. Pewnie z Maroko, ale co tam.

Z dnia na dzień coraz bardziej puchnę, ponoć to też należy do zbliżającego się porodu :) A dzisiaj niespodzianka - odszedł mi czop śluzowy po skurczach jak na @, które trwały od 4 do 9 rano. Bardzo się cieszę, bo naprawdę chcę już zobaczyć moje Małe Cudo, a wcześniej nie miałam kompletnie żadnych objawów przepowiadających wielkie bum ;(
A cieszę się podwójnie, bo łożysko według mojej Gin ma już duże cechy starzenia, mała nie przybiera już na wadze, coś jej się też w KTG nie podoba i jutro rano jadę na próbę wywołania z oksytocyną.
Więc mam ogromną nadzieję, że będę kolejną rozpakowaną ze zdrową .....Agatką ;) Zmieniliśmy imię z Emilki, bo ciągle słyszałam - o fajnie Emilia jak Emilia Plater - będzie 1-sza komunistka w rodzinie. Głupoty, ale jakoś nam jednak skutecznie obrzydziły to imię.

Trzymajcie kciuki za zdrową Dzidzkę!!!!

PS Podoba mi się ten pomysł z telefonami i zdjęciami. Fajnie, prościej będzie się dogadać na jakieś spotkanie wózkowe albo spacerek.
Kto w końcu bierze na siebie tą listę? Ja wysłałam swój namiar do Madziuska2, bo koniec końców nie dotarłam na żadne spotkanie i do żadnej z Was nie mam kontaktu. Może dopiszemy jeszcze okolicę w której mieszkamy na priv, to będzie się prościej spotkać wózkowo bez większych wypraw?

Miłego dzionka, ja siedzę jak na szpilkach, ale jednak ucieszona ;)

ja też po obiadku truskawkowym, matko jakie to było dobre! Rzuciłam się na ten obiad jak dzikus, a teraz mój ściśnięty żołądek nie daje rady;-)

Azura nadrabiając posty wysłałam Ci mojego maila a potem się skumałam, że 100 postów dalej zostajemy tutaj:):)
Gratuluje atta!!
Bożenka malenstwo piękne:)
Dziewczyny jestem w 7 niebie:) w piątek jadę z mamą na kaszuby będziemy sobie siedziały we trzy z Agatką i się byczyły:) Mała będzie miała raj bo będzie od rana do wieczora na powietrzu:) a jak będzie miała ochote popłakać to nikomu nie będzie to przeszkadzało:):)Juz się nie moge doczekać:)
dziewczyny jak patrzę na wasze suwaczki to mam wrażenie, że zaraz jak się posypiecie to na forum będzie cisza bo wszystkie będą rodzić:)
ja słyszałam, że poród wywołuje mocna kawa:)ale taka mega mocna:)
a jeżeli chodzi o spacer, to ja tak wywołałam skurcze po nocy:)więc z autopsji mogę powiedzieć, że jak się coś zacznie dziać to spacer przysspiesza:)
trzymajcie się brzuchacze i te co swoje brzuszki już mają w wózkach i łóżeczkach:)

z moich 2 kg truskawek zostalo moze jakies 0,5 :P zrobilam mus z truskawek jako sos do makaronu i dodatkowo posypalam pokrojonymi truskawkami, matko... co za rozpusta dzis!! ale to sie samo w ustach rozplywa :)

mam nadzieję, że moje obżarstwo nie skończy się jakąs wysypką... makuszka, a truskawy w cenie 6zł/kg to w małym trójmieście kaszubskim mozna kupić :)

Inne tematy z forum

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...