Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *37

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9 - Synek - Kliniczna
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-36-t382546,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *37

U mnie na dzielni (Morena) truskawki po 9,90 także dzisiaj będzie makaron z truskawkami, a jutro chłodnik ogórkowo-rzodkiewkowy, dzisiaj zrobiony to się dobrze przegryzie:-)

Dziewczyny ile tego wiesiołka zapodajecie? Na opakowaniu jest proponowana dawka 3x2 kapsułki dziennie - tak bierzecie?

Martuchowata super taniec Pawełka :D qrcze jaki to był hit 5 lat temu :)

Czuję się dziś jak po maratonie :) wszystko mnie boli. Wczoraj wybrałam się do wujka do szpitala bo dziś go wywożą na rehabilitację koło Kartuz więc to była ostatnia szansa go zobaczyć przed porodem. Miałam ochotę na spacer więc poszliśmy od wojewódzkiego na długą :) chcieliśmy zjeść kolację z okazji naszej 8rocznicy na mieście, ale moje marudne kochanie stwierdziło,że w Gdańsku nie ma gdzie więc jedziemy do Sopotu, szczęśliwa i najedzona polazłam jeszcze na molo :D myślałam, że mały będzie się pchał dziś w nocy na świat po takim "krótkim" spacerku, ale od kiedy odstawiam tabletki i znowu funkcjonuję normalnie on ma w nosie wychodzenie :D

Do nas wózek przyszedł wczoraj więc ja już mogę rodzić :)

Atta gratulacje! a co forum fakt tu jest najlepiej :)

Jak jestem z czterech pór...i tu wszystko idzie co najmniej tydzień (nawet priorytety), już nie mówiąc o tym, że jak jest jakaś paczka (nawet taka "kopertowa" czy dokumenty polecone) to listonosz się nawet nie fatyguje, żeby zadzwonić czy jestem w domu...tylko właśnie awizo zostawia...albo w ogóle nic...wrrrr.

A ja z owoców nadal najbardziej lubię niestety czekoladę :) Podaż całoroczna!

no ja też nie nadążam za fg google google+ - potrzebuje chwili zeby to ogranąć hehehe - a tu poki co jest dobrze :))

ale mi smaka nabotwinke zrobilyscie- dzisiaj to juz sil nie mam
bylam w bibliotece i normalnie wyprawa do miasta to dlamnie juz problem- jestem przerażona brakiem sił !!!
za to skusiłam się na czereśnie - i mniam - ale poczekam aż stanieją na więcej
wczoraj za to objadłam się arbuzem- juz są słodkie ;) i zielonym groszkiem ;))szkoda ze taki drogi
u mnei na osiedlu truskawki krajowe tańsze niż na rynku na głównym gdańsku - u mnei po 8 zł

to tyle z nowinek straganowych heheh

pg- niecierpie tutaj poczty - a ty tez z łostowic jesteś???? a skąd dokładnie??
ostatnio kupowałamrożek i takie tampierdoły i szły do mnie od wysłani tydzień! nie mówiąc o tym że często nie mam awizo w ogole zostawionego - masakra !!!

aaa te co chciały nad morze- stogi - górki zachodnie -tam jest masakra z komarami - są jakieś zmutowane - wczoraj pojechaliśmy wieczorem po piach do piaskownicy i się pomoczyć w morzu i normalnie to co tam sie dzieje to jakaś katastrofa ekologiczna całe chmary komarów i to tak gryzą że od razu centymetrowe bąble są - jak wróciliśmy zrobiłam każdemu wapno do wypicia bo wyglądalismy dziwnie cali czerwoni i w bąblach ......

to ja padamdalej na nos
póki co

ja wrocilam z kalafiorem i truskawkami - 8,90 czyli jak wczoraj ale zdecydowanie ladniejsze i pyszzzzzzne

nie jest wcale tak cieplo - wiaterek jest, mozna smialo isc na spacer po liscie malin :-))))

dzieki Madziuska za info o Malej, ciekawosc mnie zzerala od wczoraj :-)

ja przegladam sobie starocie i znalazlam moje dziecko wariujące z tatusiem, wtedy bym maly :P

http://marta1882.wrzuta.pl/film/74emnRbCR2H/taniec_dziecka

już odpisała że nadal w dwupaku ale nie ma czasu na forum :)

napisałam do małej jak odpisze dam znać :>

ja dziś robię makaron z truskawkami, jakoś nie przepadam za botwinką :)

wczoraj truskawki kupiłam po 12zł a dziś już po 9 zł :)

makuszka trzymam kciuki co by się coś zaczęło dziać :)

banka fajni tacy teściowie :)

ja mam torbe ale mozna z niej zrobic walizke na kolkach :) spakowana juz czeka od ok 2 tyg czy jakos tak :) niby mam w niej wszystko ale pampersy i rozek sie nie zmiescily wiec tatus bedzie musial dygac z siateczka :P

wróciłam i powiem Wam że nie jest tak źle...bo jest przyjemny wiaterek :)
ja kupiłam truskawki po 8,50 :)
do chłodnika wszystko kupione, także się za niego zaraz zabieram :)

Dziewczyny, ja też mam walizkę i to już powiększoną !!! :D a niema w niej prowiantu, wody i rożka :)))))
ooo...red bull, super pomysł :) muszę dopisać do listy

jeżeli chodzi o przyśpieszanie, to ja zobaczę co powie w pon. lekarz...jeżeli tam na dole w temacie nie wiele się dzieje zacznę działać :P

faktycznie sie oplaca...
http://www.doz.pl/apteka/p16136-Pampers_Newborn_2-5_kg_43_szt

Ja mojego to raczej w Persen niż RedBulla zaopatrzę :)
On już się pytał położnej czy jej jakieś znieczulenie dla ojca:)

a ja chcialabym jutro skoro nie dzis :-) maz 24 obchodzi urodziny (ale w lipcu) i juz cos szeptal ze corka bedzie z 24 jak tatus. No zobaczymy :-P
potem moze byc w Dzien Matki a potem to mi juz wszystko jedno.

Ja mam dwie torby szpitalne - duza dla siebie i tam jest wszystko :-))) a druga malutka dla corci - z jej rozkiem, pieluchami i ubrankami.
Meza zaopatrzylam w koszule, klapki i red bulla :-)))))

a teraz idziemy po truskawki :-)

AHA :) NO TO JA TEZ JĄ MAM :p heheh mam osobna dla mamy i malenstwa i osobna jak kupuje normalne rzeczy w aptece, za kazde wydane 5 zl sa jakies punkty czy jakos tak

Elfik 6 czerwca śliczna data ;) moje imieniny hehehe

Ja jeśli mialabym urodzic wczesniej to chcialabym 12.06.12

Martuchowata, taka karta rabatowa https://www.doz.pl/dlamamyimalenstwa , niektóre promocję są naprawdę super np. Pampers Premium Care duża paka za niecałe 40zł.

Elfik ja też mam walizkę...i to taką dużą bardzo, i powiem więcej nie włożyłam do niej nic więcej niż to co znajduje się na liście, serio!!!!!
No może wzięłam dwa ręczniki a nie jeden...i tyle.
Z resztą tak jak kiedyś pisałam położne (przynajmniej ta z wojewódzkiego, która to opowiadała) woli walizki, bo później to ona musi dźwigać...a walizka zwykle na kółeczkach :)

nie wiem ale tej rycyny jakos sie troche boje... czytalam ze dzicko moze wypuscic smułke i moze cos sie stac? tu wole nie ryzykowac, napije sie tyego wywaru z lisci i poczekam :) choc nie powiem bo skurcze dzis jakos bardziej daja sie we znaki ale trzeba czekac bo dzwonilam kiedy wozek przysla i bedzie dopiero w poniedzialek!

co to jest ta karta doz-u?

Ogłaszam wszem i wobec- moja szpitalna walizka spakowana :) Tak tak WALIZKA ;), jak zwykle pewnie biorę za dużo rzeczy i połowy nie wykorzystam ale taki mam już nawyk. Na wszystkie wyjazdy biorę wszystko co się może przydać a potem i tak z większości nie korzystam. Jednak to jest taki szczególny "wyjazd" więc trzeba być przygotowanym na wszelkie opcje. Dla męża też spakowałam kilka rzeczy na przebranie i klapki.

Makuszka to trzymam kciuki aby dzieciaczek jak najszybciej był z Tobą skoro magiczna data wybiła :)

Gdybym mogła wybrać sobie datę urodzin mojego dziecka to fajnie by było 6 lub 13 czerwca. Te daty mają dla mnie pewne znaczenie sentymentalne, a szczególnie 6.

Inne tematy z forum

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...