Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *37

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9 - Synek - Kliniczna
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-36-t382546,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *37

ooolll spokojnie to sie nie pali, ja i tak po porodzie dopiero sie tym zajme :)

Aaaa dziewczyny, miałam się pochwalić ....Nie wiem jak udało mi się to zrobić, ale wczoraj pomalowałam sobie sama paznokcie u stópek hahahah... Przyznam nie było łatwo z brzuszkiem :D

Azuro nie przejmuj sie waga, zobaczysz jak szybko zrzucimy po porodzie... Ale fakt, ja tez jak widze siebie w witrynach sklepowych to zawalu dostaje. A co gorsza, jak stoi kolo mnie jeszcze jakas kolezanka, ktora jest o polowe mniejsza ode mnie :D

Nulka gratulacje!! Kurcze normalnie jak w maratonie sie robi :D Ale super!
Ja jak co rano dygam z Pawelkiem do przedszkola i twierdzam ze dzis jest cieplej iz wczoraj :( juz sam powrot byl ciezki a musze tylkoprzejsc przez ulice i dlugosc jednego bloku... wczoraj po niego nie pozlam bo nie dalam rady tak sie zle czulam wiec moja mama go wziela do siebie a wieczorem pojechalismy po niego. Nie wiem jak dzis dam rade. Poki co balkon szeroko otwarty i musz zabrac sie za porzadki bo pozniej to bedzie tragedia.

ja zaraz też się zbieram bo mamusia ma przyjechać w porządkach pomóc więc idę po nią na przystanek :-) ale mam jeszcze około 30minut do wyjścia :-)
Mam nadzieje że uporamy się dzisiaj z tymi wszystkimi rzeczami i będzie już spokój :-)

nulka- gratulacje ;))) ale masz fajnie że już tulisz oleńkę ;)))

ja miałam koszmarną noc- pierwszy raz w zyciu coś mnie takiego spotkało - podczas snu musiała mi młoda przysadzić w żołądek bo obudziłam się w trakcie jak to co w nim było było już w moich ustach (sorrrki za opis) bleeeeeeeee leciałam pół prtzytomna do łazienki .... jezuu wystraszyłam sie na maksa że się uduszę wymiocinami ....
całą noc byłam tak skopana- widać odbija weekendową cisze i jak ja się ciesze ... w zyciu nie myślałam ze tak mnie będzie cieszyć bycie workiem treningowym ;))

z kontami i telr pomysł
ja tez z pierwszą córką jestem na forum prywatnym - i choć od ciązy minęło 7 lat to trzymay się w około 20 osób razem i to z całej polski jesteśmy, robimy sobie spotkania w roznych miejscach - fajnie tak ;))))
nam by bylo łatwiej bo z jednej okolicy wszystkie ;))))

martuchowata jak wrocilam z basenu padłam- dzisiaj poszukam namiarow na pania doktor... obiecuje

poki co spadam- musze jeszcze cos do pracy ogarnąc (obiecalam sobie ze to ostatnia rzecz ... no zobaczymy ) i chce jeszcze dzis poprac skoro tak ekspresowo schnie ....

miłego dnia !!!

elo, ja już po śniadanku, jakoś się ogarnełam i ochłonęłam po wieści od Nulki, ja też tak chce :))))) przejść większą połowę porodu w domu :))))
Dziewczyny rządzą w wątku na całego :) Mała już mogłabyś swojego pogonić ;)

pq, nie mam pojęcia co z tą glukozą :/ ja na wagę nie staję :/ wczoraj na urodzinach u Mamy jak jadłam kawałek ciasta to już czułam obsesyjnie jak obrastam tłuszczem...dobrze że w domu nie mam dużych luster, bo jak się widzę w witrynach sklepowych to dostaję zawału ;]

banka, ja też myślę że jak wszystkie aktywne się wypakujemy to założymy sobie zamknięte forum. używam gmaila, ale jest tam lista dyskusyjna ? galerię na pewno można zrobić zamkniętą, bo trochę prywaty nam nie zaszkodzi ;]

Witajcie i ja się melduje, ale co z tego jak ja siedzę tak rzadko na necie, że nie nadążam Was czytać a tym bardziej już coś popisać.
Szkoda, że tak rzadko się udzielam.
Gratuluje wszystkim rozpakowanym no i naszej najnowszej rozpakowanej Nulce. Szczęściary, że nie musicie w tym upale tego znosić.
Ja tak puchnę tzn głownie ręce, że nie mam siły czasami czegoś chwycić do reki. Nawet teraz mam problem z pisaniem na klawiaturze.
Przyznam się, że dopiero wczoraj zaczęłam robić konkretne zakupki, ale jeszcze bardzo dużo mi brakuje, jakaś taka wyjątkowo spokojna jestem .
Życzę wszystkim troszkę wiaterku abyśmy mogły przeżyć ten kolejny upalny dzionek. Miłego dnia

Ja dzisiaj mam wizytę u gina...i się odważyłam...i się odważyłam! Masakra! Jak tak dalej pójdzie to za miesiąc zajmę na położnictwie dwa łóżka a nie jedno. 4 kg w 3 tyg :(:(:( Naprawdę wyłapałam dołek :(:(:(

ps. dziewczyny czy któraś miała glukozę w moczu?

Ja chyba tez coś zarzucę na siebie i do Biedronki teraz podejdę.

Nulka gratulacje!!!

sylwiaagnieszka dobry pomysl, terz zabieram sie za porzadki, bo pozniej to tylko moczyc stopki w zimnej wodzie :D

Witam się z rana i gratulacje dla Nulki:-)))

Ja wczoraj miałam wizytę u ginki i nasz synuś waży już 3100, także chłopak słusznej postawy:-), ułożył się też już główką w dół.

Kurcze jak mi się marzy żeby tak za 2 tygodnie mieć już Jeremka w ramionach, te ostatnie tygodnie to dłużyzna straszna...a ja się robię marudna i drażliwa na maksa, aż samej z sobą mi trudno wytrzymać:-P, także szacun dla mężusia że tak dzielnie to znosi;-)

Wow, same ekspresówki na razie:)
Nulka gratulacje, w końcu się doczekałaś:)))
Dzisiaj ma być bardziej upalnie niż wczoraj, ja już nie chcę buuuuu. Dzisiaj spałam przy otwartym na oścież oknie na taras, kot spał na zewnątrz, jeśli tak dalej będzie to ja też na zewn. się przeniosę hehehe

Wspólne konto mailowe to super pomysł, na studiach mieliśmy coś takiego, każdy wrzucał to co miał i czym chciał się podzielić.

Lecę odkurzać mieszkanie póki nie ma jeszcze takiego skwaru bo potem zalegnę na wyrku i będę zdychać do wieczora.

Nulka wielkie gratulacje-w koncu sie doczekałas swojego szczęscia:)

kurcze, ja poza tym, ze wstaję 4 razy do toalety to spię calkiem dobrze - lepiej jak jest chłodniej :)
a wstałam rano oby się z zakupami nie targać jak się zrobi ciepło....
i tak muszę jechać na 14.00 do lekarza więc nie wiem jak to znosę

hej melduje sie dzisiaj w nowym wątku

Nulka to serdeczne gratulacje- ale jej szybko poszło :-) by tak dalej z nami wszystkimi było :-)

Trochę miałam nadrabiania od wczoraj i już zapomniałam co chciałam napisać :-/

Ja dzisiaj jakoś wcześnie się obudziłam i już spać nie mogę :-/
Na pewno będzie upał bo mnie juz tak ręce swędzą że nie wiem co z nimi zrobić-najlepiej to bym do jeziora wskoczyła :-)

My wczoraj byliśmy lodówki szukać i w pewnym momencie mały tak zaczął walić(takie uczucie jak by mi chciał pupą wyjść) że musiałam się zatrzymywać a moje kochanie już takie zdenerwowane było że szok :-)
Mały nadal troche spokojniejszy niż zwykle więc czekamy :-)

Ale się rozpisałam :-)
ja wysłałam numer do Madziuski więc jak coś to czekam na listę :-)
Miłego dzionka

Mikulka, ale się szybko uwinęłaś:) Ja wstałam o 7.20 dopiero- ogólnie coraz częściej jestem zmęczona, muszę drzemać w środku dnia....codziennie śnią mi się dzieci, zakupy dla dzieci.....jakaś niespokojna jestem

ej no a co ona się miała szybko nie uwijać jak połowę roboty to ona miała z głowy :)
no cóż, wielkie gratulacje!!!!!!
i jaka duża dziewczynka wyszła :)
ja już po badaniach i po rynku więc teraz siedzę i piję zimną cole......

Nulka gratulacje:) No i piękne imię ma mała- ciocia z forum bardzo zadowolona:)

Gratulację dla nowej Mamusi! Faktycznie nieźle się uwinęła...Super :)
Takie wiadomości z rana napawają optymizmem :):):)

Inne tematy z forum

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...