Mamusie marcowe 2014

Czy są już mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014

Dziewczyny a jak się czujecie? Ja od czasu do czasu mam jeszcze mdłości i w ogóle nie mam apetytu - jem bo wiem że muszę. Trochę mnie to martwi bo waga raczej stoi a mam niedowagę i z tego co czytałam to takie kobietki to powinny nawet więcej przytyć a tu nic tylko brzuch rośnie. Nie mieszczę się już w większość spodni i cieszę się że przed ciążą miałam fazę na spodnie z gumką bo to mnie jeszcze ratuje :)

i jeszcze pytanko (bo trochę trzeba rozkręcić ten wątek!) - smarujecie czymś brzuszki? ja tylko oliwką, al strasznie mnie to denerwuje bo jest za tłusta i się nie wchłania tak jak normalny balsam :/

Hey dziewczyny ;) U mnie już 8 tydzień ciąży. W pracy jeszcze nie powiedziałam.

W sumie czuję się bardzo dobrze, ale lekarz kazał mi się oszczędzać ze względu na to, że w pierwszej ciąży miałam małe kłopoty z szyjką.

A dzisiaj moja córcia poszła do żłobka do nowej IV grupy zakwalifikowali ją z I do IV ;))))) Jest najmłodsza ale powiedziały że sobie poradzą więc duma rozpiera ;)

Evelcia data świetna, moja przyjaciółka też ma na 8 marca ;)

Buziaki i dużo uśmiechu przesyłam w ten pochmurny dzień, podobno jutro ma być już pięknie.

Evelcia rewelacyjna data porodu :) , żeby tylko się sprawdziła :)

Hej dziewczyny! dołączam się do Was. jestem w 13 tc :) termin mam na 8 marca :) pozdrawiam :)

A moja cora straszny kaszel zlapala i boje sie z nia gdziekolwiek wyjsc zeby sie nie doprawila. Ehh... a jutro wieczorem mamy ruszac do Holandii na wesele mojej siostry. Wymeczymy sie obie. Moze tesciowa ja wezmie na ten czas ale to cale 5 dni :/

Drosera witamy :D

A takie ochłodzenie od dziś zapowiadali, a tu proszę jak ciepło :) Nic pozostało się ubrać i na plac zabaw śmigać z córcią.

Witamy drosera też myślę że warto połączyć mamusie marcowe i kwietniowe będzie nas więcej:)

Witam Mamusie! Ja jestem co prawda kwietniowa, ale podłączę się z chęcią do Was :) pierwsza ciąża, trzymajcie kciuki :)

Cześć dziewczyny :)

Ja mam już w domku parkę, 4 latka i 2 latkę, teraz nam obojętnie- oby zdrowe.

Obydwoje rodziłam w w Wojewódzkim w Gdańsku, jestem bardzo zadowolona. Szybkie,sprawne porody:) Oby trzeci był tez taki!

Ciągle mnie ssie..:/

Pracujecie? Jestescie na L4?

Luciolla masz rację, że test PAPPA nic Ci nie da, też nie zamierzam go robić. Zamiast tego stawiam na szczegółowe USG zwłaszcza połówkowe.

U mnie już brzuch widoczny i to bardzo :) tylko się zastanawiam jak ja będę wyglądała do końca ciąży jak słonica :D.Lekarz mówił, że na początku mogę rosnąć ja a w połowie dziecko zacznie zabierać masy.

Hej dziewczyny :) ja pierwszy raz na tym forum mam termin na marzec jestem w 12 tygodniu brzuszka jeszcze nie widać :) mam juz synka 3 latka :)

A tak wracając do tematu testu PAPPA. Byłam dziś na USG. Maluchy mają się dobrze, w końcu widać było że serduszka biją i już machały do mamy rączkami i nóżkami. Moja gin powiedziała ze z tytułu tego że są bliźniaki należy mi się skierowanie na test PAPPA. Ale odmówiłam. Nie wiem czy dobrze zrobiłam i czy nie nazwiecie mnie wyrodną matką, ale czy to mi coś da jak zrobię ten test?

chyba fit factory :)

Ja na fitnesy się nie nadaję. Za to w pierwszej ciąży chodziłam namiętnie na basen. Teraz z córcią razem pływamy i w tej ciąży pewnie też będę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hejka wieczorowo:)
U mnie brzuszek lekko widać, choć tylko wtajemniczeni coś zauważają. Od lat zawodowo zajmuję się fitnessem (trener personalny) i już od jakiegoś czasu nie pokazuję, jak wciągać prawidłowo brzuch, bo już nie moge go wciągnąć tak, jak bym chciała:) no cóż - podobno w drugiej ciąży brzuszek szybciej wychodzi. Jestem w 14 tygodniu. W pierwszej ciąży brzuch był widoczny ok. 6 miesiąca:) Pocieszam się tym, że po ciąży szybko zrzuciłam i miałam super brzuszek - lepszy niż przed ciążą:)
Co do apetytu- to faktycznie ja sobie czasem frytkami też dogadzam:) jakaś chęć na niezdrowe żarcie - może dlatego, że na co dzień zawsze go unikałam:)
Co do płci - to mi moja gin właśnie w 14 tygodniu oznajmiła chłopca:) Powiedziała, ze na usg trzeba szukać sterczącego drąga - i był:) hahahha
Co do ćwiczeń fitness (zajęcia dla kobiet w ciąży) - w zeszłym roku były w Pruszczu na siłowni koło wiaduktu. Nigdy nie pamiętam jak ona się nazywa:)

elfik5555 ale mi narobiłaś smaku na frytki, chyba jutro się skuszę i sobie zrobię, takie domowe chyba nie zaszkodzą dzidzi

witajcie,
ja kończę 11 tydzień a brzuszka ciążowego już dawno nie mogę ukryć, to samo miałam w pierwszej ciąży, pamiętam że w 10 tyg jechałam po spodnie ciążowe bo się już w żadne nie mieściłam mimo że waga nie pokazywała że coś przytyłam.
Co do jedzenia to ja mam ogromny problem z mięsem bo mi strasznie śmierdzi, jak córeczce gotuje to dodaje dużo listków laurowych i ziela angielskiego, żeby w domu nie śmierdziało
Dziewczyny z Pruszcza mam pytanko czy wybieracie się na jakieś zajęcia od września dla kobiet w ciąży, ja szukam ale narazie nic nie mogę znaleźć, może Wy coś wiecie

Heyka ;) u mnie brzuszek jest ale od najedzenia oj niesamowity mam apetyt... masakra boje się przytycia bo niestety nie zrzuciłam jeszcze wszystkich kilogramów z poprzedniej ciąży ale po tej drugiej mam zamiar się wziąć za siebie bo więcej dzieci nie planujemy tzn chcielibyśmy, ale boimy się że finansowo moglibyśmy z trójką nie dać rady jednak dziecko to wydatek chociaż moja mam wcale by tak nie powiedziała....

my imion szukamy mamy straszne spory na ten temat mam wrażenie ze na sile troszkę szukamy jakiegoś oryginalnego imienia ale zobaczymy w sumie najpierw chcemy się dowiedzieć o płci..

A ja mam teraz dobrze leżę w łóżeczku bo ciagle śpię a mój mąż zabrał córcie i pojechali nad morze razem z sąsiadem i jego dzieckiem ;)) Zatem odpoczywam buziaki

U mnie właśnie w 13 tyg ginekolog stwierdził synka;)ale przy chłopcu szybciej, jak w 13 tyg nic nie zobaczy to nie powie, że dziewczynka bo będzie miał wątpliwość czy rzeczywiście dziewczynka czy po prostu jeszcze może nie być widać, ale jak będzie chłopiec to jest szansa, że już powie

Ja na razie schudłam 4kg:|. W 5tym tygodniu babka w mięsnym nalegała, żebym przed nią robiła zakupy, bo na pewno w ciąży jestem, taka byłam spora, a teraz za to coraz mniej ciążowo wyglądam od tych mdłości.
Czy którejś z Was się zdarzyło, że na "karkowym" USG w 13tyg. było już widać płeć? Mój mąż nie chce o imionach rozmawiać, dopóki nie będzie wiadomo co to tam siedzi w środku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...