Mamusie marcowe 2014

Czy są już mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014

Brzuszek jakis mam ale na ciazowy nie wyglada. :) W pierwszej ciazy do poczatku 7 miesiaca chodzilam w swoich zwyklych ciuchach. Ale teraz dwojka wiec pewnie za moment mi wyjdzie. Poza tym mam taki apetyt, że ciagle coś żuje i to w takich zestawieniach, że moj m. sie ze mnie smieje

U mnie tez 10 tydzien i brzucha nie ma. Oczywiscie jak sie objem to mi wyskoczy i czasem mam taki jakby 5 czy 6 miesiac juz byl ;)

Rowniez rodzilam w Wejherowie ale przez cc bo moj syn juz od poczatku pokazal charakterek i uparcie sie nie odwrocil ;)

Licze, ze drugim razem uda mi sie rodzic naturalnie. Co do imienia nie mam pomyslu ani na dziewczynke ani na chlopca.

A jezeli chodzi o zachcianki to moglabym caly czas jesc kanapki z dzemem i chodza za mna domowe frytki

Dziewczyny a jak Wasze brzuszki? Większość z nas spodziewa się chyba już kolejnego dziecka tak jak ja więc jestem ciekawa, bo u mnie mimo, że druga ciąża i na ostatnim usg zarodek miał dobre wymiary a nawet był kilka dni do przodu to brzucha prawie nie mam. Wieczorem wychodzi nawet spory ale rano jest naprawdę niewielki. Jestem teraz w 11 tyg + 3 dni

Witam z rana ja też jeszcze pracująca i anonimowa w pracy dziś mam wizytę i pewnie dostanę zaświadczenie o ciąży więc się ujawnie :-) będzie to zaskoczenie pewnie dla wszystkich
Niestety też walczę z mdłościami i często ląduje w WC na szczęście mam osobne więc nie stresuję się przynajmniej :-) i mam ogromną ochotę na kiszone jej dziś musiałam rano kupić sobie pasztecika z kapustą i grzybami bo myślałam, że mnie skręci ja rodziłam z Wejherowie super polecam! poszło gładko szybko też nie zdąrzyłam skorzystać z niczego mam nadzieję, że przy drugim też tak będzie :-) nie dopuszczam innej myśli :-)
My jak dziewczynka to napewno Agatka a chłopczyk niewiemy jeszcze
Miłego dnia!

Witam Was dziewczyny :)
Dolacze do Was poniewaz rowniez mam termin na marzec, a dokladnie na 24 marca 2014. Obecnie jestem w 10 tygodniu i czuje sie dobrze. To moja druga ciaza. Synek ma 14 miesiecy :) Druga ciaza byla dla nas ogromnym zaskoczeniem bo nie planowalismy tak szybko ale oboje sie cieszymy i mamy nadzieje ze do pary bedzie teraz cora.

Caly czas pracuje, w pracy jeszcze nie wiedza ale juz niedlugo sie ujawnie. Chyba poczekam do usg w 13 tygodniu i wtedy oznajmie nowine.

Pozdrawiam

co do płci to jeśli jest chłopiec to szybciej widać na USG i mi przy pierwszym synku już w 13 tyg. stwierdziła płeć:)teraz chyba minimalnie wolałabym dziewczynkę, żeby mieć parkę ale mąż za to wolałby drugiego syna no i oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe i tym razem o czasie:)dla dziewczynki mamy imię Maja ewentualnie Ania lub Pola a dla chłopca trochę ciężej ale chyba będzie Adaś. Ja mam przeczucie, że będzie drugi syn bo z męża strony to same chłopaki i nie wiem czy mój mąż ma w ogóle plemniki żeńskie;)

Ania też się z Tobą zgadzam w 100% i jak USG karkowe wyjdzie ok (na które wybieram się w piątek) to nie zamierzam robić testu PAPPA

My mamy dziewczynkę mąż liczy cicho na chłopca:). ale jak będzie dziewczynka też będzie super.Imiona ja chce Antoś jak dziewczynka to Antosia:).No ale mąż ma swoje imiona Filip ,a dla dziewczynki Alicja. Na pewno się dogadamy :)

Jak beda dwa chlopaki to bedzie Robert i Artur. Ale dziewczynki to nie mam pojecia...

Ja juz mam dziewczynke i jest mi kompletnie bez roznicy co tam teraz sie wykluwa. Oby tylko zdrowe byly i jak najdluzej na swiat sie nie spieszyly bo z bliźniakami to wiadomo ze czesto wczesniaki. Blizniaki sa dwujajowe wiec moze parka chlopak i dziewczyna :) przynajmniej bede odrożniac ;)

My chcielibyśmy drugą dziewczynkę ale coś czuje, że to jednak będzie chłopak :)
Nie zastanawialiśmy się jeszcze nad imieniem ale dla chłopca zawsze podobało mi się Adaś :)

Tak Luciolla masz racje- pierwsza ciaze przezywa sie inaczej bo jest na to czas:) przy drugiej nie ma czasu na zamartwianie sie:) mój synuś 15.08 skończył roczek więc mam co robić i czas na myślenie jedynie wieczorem ale jestem zbyt zmęczona:) na usg razem z Panią doktor zobaczyłyśmy płeć- sterczący drążek:) choć ja od początku wiedziałam,miałam przeczucie że to bedzie chłopak. Zawsze chciałam 2 chłopaków. Teraz myślimy nad imieniem:)
Dziewczyny rzućcie swoje propozycje, jakie imiona dla swych maluszków wybrałyście:)
Mi już mdłości przeszły i czuję się znacznie lepiej:) odczuwam też już ruchy mojego skarba:)

Witam Was z ranka :) Oczywiście pobudka 7 rano przez córkę i 5 minutowe wiszenie nad kibelkiem ach jak ja to lubię :P. Od przebudzenia czuję się słabo mam nadzieję, że to minie :)

Ania zgadzam się z tobą w stu procentach. Dodatkowe testy to tylko niepotrzebny stres, ale przy pierwszej ciąży każda przeżywa to bardziej. Ja też co tydzień najchetniej na USG bym chodziła :) Ojej 14 tydzień i już płeć zobaczył. No to niezły sprzęt ma (doktor albo synuś ;)

Co do porodu, warto zaufać położnym, one wiedzą co mają robić. Ja na klinicznej miałam super babki i przy porodzie i po i naprawdę nie chcą kobietom krzywdy robić. Taka ich praca, że się kojarzą ze stresem i bólem.

Hej laski!
Długo mnie tu nie bylo ale jużostaram się udzielać:)
Jstem w 14 tygodniu ciąży. Wczoraj byłam u swojej gin robić usg.
Wszystko wyszło bardzo dobrze. Dzidzia super się rozwija. Z tego co udało się zauważyć będziemy mieli drugiego synusia:) mega się cieszę, bo na to liczyłam:) teraz tylko zastanawiamy się nad imieniem,przy pierwszym odrazu wiedzieliśmy, ze będzie Filipek,a teraz nie wiem. Mi podobają się imiona: Orest, Gabriel, Kornel.Co wy na to?
Co do prof. Preisa. Ja byłam z niego mega niezadowolona. Słabe podejście do pacjentek. Poprzedniom ciążę, ale na szczęscie tylko poczatek prowadzila dr. Papinska- Stachowiak i ma z prof. Podpisana jakas umowe ze swoje pacjentki wysyla na test Pappa. Wynik wyszedl troche tylko zle, ale nie moglam cieszyc sie ciazą i zdecydowaliśmy się na amnio. Stres nieziemski. Odradzam robienie testu. To tylko statystyka i jesli jestescie ok 35 lat, pierwsze dziecko to wynik zawsze wyjdzie troche ponizej normy. A prof. Preis sam sobie ustalił widełki w których jest ok, a w ktorych nie. Nie warto! Lepiej zrobic dokladne usg u super lekarza i jesli on cos zauwazy to wtedy,a tak to cieszyc sie ciążą i nie czekac na mnóstwo wyników. Najwazńiejszy jest wywiad rodzinny. A prawie zaden z lekarzy tego dokladńie nie robi!!!!
Sorrki za monolog, musialam sie wygadac:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ja też się uzupełniłam:)

1. MartaR, Mieszkam: Gdańsk , Dziecko: drugie, termin: 11.03.2014
2. malgocha, Mieszkam: ? , Dziecko: drugie, termin:?
3. Ania32, Mieszkam: Pruszcz Gdański, Dziecko: drugie, termin: 01.03.2014 r.
4. yenna, Mieszkam: Gdańsk , Dziecko: pierwsze, termin:27.03.2014
5. Kejt, Mieszkam: ? , Dziecko: drugie, termin:?
6. kiave, Mieszkam: ? , Dziecko: ?, termin:?
7. Magdula, Mieszkam: ? , Dziecko: drugie, termin:koniec lutego
8. AgaMalaCzarna, Mieszkam: ? , Dziecko: pierwsze, termin:?
9. Martyna.89, Mieszkam: ? , Dziecko: ?, termin:?
10. Patunga, Mieszkam: ? , Dziecko: trzecie, termin:?
11. BWN, Mieszkam: ? , Dziecko: drugie, termin: polowa marca
12. Morelka, Mieszkam: ? , Dziecko: pierwsze, termin:kwiecień
13. Luciolla, Pruszcz Gd. Dziecko: drugie i trzecie, termin koniec marca
14. okraglinek, Pruszcz Gd. Dziecko: drugie, termin: 20.03.2014

yenna ja się nastawiałam na skakanie na piłce, masaż prysznicem ale jak trafiłam na zaspę to już miałam 5 cm rozwarcia i nie było mowy o tym, żeby mnie puścili z łóżka,akcja szybko postępowała, mimo że miałam bardzo bolesne skurcze krzyżowe musiałam leżeć. Także nie ma też co się na to nastawiać, ale w razie coś piłki mają i w innej sytuacji można z nich korzystać.

Ja mam wrażenie, że jak nikt mnie nie zdenerwuje, nie nadepnie na odcisk, nie każą mi leżeć plackiem, tylko pozwolą chodzić, podskakiwać na piłce i rodzić w jakiejś sensownej pozycji, to poród jakoś zleci. W końcu natura nas do tego przygotowała. Z opowiadań mojej mamy - tragedi nie ma.
Boję się tylko, że jak ktoś mnie sprowokuje, to dostanę ataku paniki, a wtedy może być słabo.
W którym szpitalu pozwalają "podążać za instynktami"?? Są takie w okolicy?

Gosia witamy ;) dopisuj sie do listy mamusiek. Ale fajnie mam corcie w tym samym wieku :)

Chociaż jeśli chodzi o warunki to Zaspa ma słabą porodówkę podobno na Klinicznej wygląda to dużo lepiej, ale najważniejsza dobra opieka dla dziecka

Inne tematy z forum

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...