Mamusie marcowe (8)

Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (8)

Asiula przyznaję się bez bicia nie zdążyłam obejrzeć, niedługo po tym jak mi dałaś wylądowałam w szpitalu, a z Klaudią już czasu brak :)
Lekarz od bioderek powiedział nam, że to owijanie dzieci to było kiedyś modne i że nie powinno się blokować ruchów.. co lekarz to opinia :)

nasza Maja tak przed snem lata:) widac nie tylko pszczółki tak mają. bylismy wczoraj u mojej kolezanki, która jest rehabilitantem dzieciecym, wiec jestem spokojniejsza, ze ją sobie obejrzała. mamy troche za mela napiecie miesni brzuszka i przez to napinaja sie barki i nie widac szyi, wiec od dziś cwiczymy i mam nadzieje, ze za miesiąc juz bezie lepiej, a i szyje latwiej da sie umyć:)

Majka na brzuszku nie zasnie- nie ma takiej sily. owszem polezy kilka minut, a potem nerw:)

dzisiaj za to zaczela obracac sie z brzuszka na boczek- smiesznie i nieporadnie to wyglaało, ale widac, ze miala fajną zabawe.

nasza spi w spiworku, ale czaseami pod kocykiem i wtedy budzi sie na kolejne karmienie lezac w poprzek lozeczka, wzgluz klina, co niezbyt jej sie podoba:)

Fendika a może powinnaś skontrolować Pawełkowi napięcie mięśniowe?Mój Mikołaj też był taki niespokojny często się budził i mało spał w dzień i to było przez napięcie mięśniowe. Tym bardziej że urodził się wcześniej więc jest ryzyko. Do Mai dziś przychodzi rehabilitantka żeby ocenić napięcie choć my żadnych objawów nie mamy że coś jest nie tak ale też urodziła się wcześniej wiec wolę sprawdzić.

mikka amerykańscy pediatrzy i fizjoterapeuci polecaja owianie w pierwszych miesiacach zycia zeby dziecko czulo sie jak w brzuchu mamy (ciasno), a przez to ze rozwija sie im teraz uklad nerwowy to one nie panuja nad tym "lataniem" raczek i nozek i czesto sie nawet przez to denerwuja

ps nie ogladalas filmiku ode mnie :P

Hmmm moja Klaudia śpi na brzuszku, ale też często właśnie ok 5 się kręciła, nie otwierając oczek, ale popuszczała kilka bączków (mama w tym czasie w gotowości) i dalej spała (a mama z cyckami nabrzmiałymi jak balony nie wiedziała co by tu teraz zrobić) :) Teraz cycki się przyzwyczaiły, że karmienie dopiero rano, a Klaudia czasem się pokręci, ale to tylko od bączków.. może Pawełek też tak ma, tylko na brzuszku łatwiej o szybkie gazy :)
Podobno nie powinno się dzieci owijać żeby nie krępować ruchów i stawów...
U nas też ślinienie i rączki, oby nie ząbki, żeby tylko sutka nie odgryzła :P

Evelcia, fendika wiem co czujecie :( - łączę się z Wami w bólu :), mój mąż też nie pomyślał.Też mi strasznie przykro było.

W nocy mała tez sie czasem wierci, macha nóżkami, rączkami, czasem bąki potrafią ją wybudzić i jest płacz, ale to jakby przez sen czasem albo też od brzuszka.Czasem też budzi się rozkopana.

Moja mała też zaczyna gadać po swojemu, słucha jak się do niej mówi, a dzień jest aktywna, jak mąż wraca z pracy to czasem też mam wrażenie jakby mu zdawała relację z całego dnia.

Dzisiaj byłam na kontroli u ortopedy z przykurczem lewej nóżki, ćwiczyłyśmy 4 tygodnie i dzisiaj Dr Piotr Siliwończuk pochwalił, że nózka wygląda bardzo dobrze i efekt ćwiczeń jest widoczny. Ale się ucieszyłam :)).

Kurczę to widzę, że macie dość rytm dnia już regularny... u mnie to jedzenie w ciągu dnia co 3-4h w nocy dłuższa przerwa, ale nie je codziennie o tych samych porach raz je np: 2 w nocy, potem 6, potem 10, potem 13, potem 17, potem kąpiel po 20 i jedzenie o 21 i nocna przerwa, innego dnia je o 4 w nocy, potem około 8; 12; 16; kąpiel po 19 i jedzenie 20 i np 23 -> przeważnie je 6 x na dobę. Nie wiem czy powinnam zacząć jej jakoś na sztywno te godziny jedzenia usatwiać, żeby rytm jakiś ustawić? Sama nie wiem...bo teraz każdy dzień inaczej wypada..

Jutro mój mąż ma wolne, mała wczoraj skończyła 2 miesiące i postanowiłam w końcu coś dla siebie zrobić... idę jutro do fryzjera... Pierwsze dłuższe wyjście z domu samej...

no wlasnie szukam już od dłuższego czasu rozwiązania i nie mam pojęcia :/ on kreci się już dosyć długo sa dni ze normalnie przespi ale można te dni policzcy na palcach ..a teraz tez dopiero zasnal bo tak zaczal się krecic :/ ale czy to od brzuszka jak nie placze? wcześnie jak to zauwazylam to zaraz robil kupe ale teraz nie wiec już nie wiem a co do zabka to maly się slini i trzyma raczki w buzi tylko narazie nic nie widze ..oj jak nie urok to ..;) może Ty niezapominajka zauważysz od czego może się tak dziac albo ktoras z was to dajcie szybko znac..zapomniałam go owinąć ale w nocy jak wstanie to sprobuje i zobaczę..
A czy wasze dzieci tez już się rozkopują bo mój Pawelek jak dziś w nocy do niego wstawałam 2 razy to on oczka otwarte i lezy zadowolony ..rozkopany ;) a przez to ze jest tak zimno na dwore w domu tez chłodno dziś zmarzłam ale piec już znowu uruchomiony :)

Mój młodszy i też tak ma z tym kręceniem i wywijaniem kończynami mój tak nieraz robi jak gazy mu odchodzą
My mamy chrzciny 13 lipca knajpa zarezerwowana strój już ma goście zaproszeni muszę podziękowania za chrzest dokupić na allegro i sobie strój i gotowe :-) Moj bąbel dziś po 19:00 już padł a drugi o 21:00 ten starszy więc mam dopiero chwile wolności :-)

Fendika teraz przeczytałam o kręceniu się Twojego synka. Mój robi identycznie od tygodnia, od 4-5 rano się zaczyna wiercenie i jęczenie przy zamkniętych oczach, a widze, że są w podobnym wieku. Ja myślę, że to albo od brzuszka, albo niedługo wyjdzie ząbek, ale sama nie wiem, bo to zachowanie jest dziwne i zastanawiające. Jak znajdziesz rozwiązanie to daj znać :)

Kasienkas Evelcia ja tez nic nie dostałam na dzień matki :( wiec nie jesteście same;) ale z tej okazji chce sobie wlasnie kupic stanik do karmienia :):) dzięki za namiary :)

Pawelek nie placze przy tych akrobacjach ma zamknięte oczy i się caly kreci czasami zaplacze ale dam cyca i jest ok ale krecic się dalej kreci;) nie robiłam zadnych badan z kalu bo kupki robi po 2 nawet 3 dziennie czasami się meczy ale wtedy jak zjem kawalek czekolady (czasami mam taka ochote ze nie mogę się oprzec;))i tak raczej spokojny jest wiec nie robimy badan bo chyba żeby miał nietolerancje czy cos innego to by plakal wiem jak nasza julcia ryczała..
nasz dzień wtglada tak ze ok 7 wstajemy (jeszczennidgy nie spaliśmy do 10 - marzenie;)) ok 9 maly zasypia na 40 min ..2h zabaw cyc spanie już dluzsze pobudka znowu ok2 h zabaw spanie i tak max do 17 zeby utrzymać rytm dnia i o 19 kapiel cyc i spanie ale tez co jakiś czas się przebudza czasami od razu zasypia i później to jjjuz roznie :/ niestety dziś wstal po polnocy później o 3.30 i po 5 już do mnie do lozka ladnie spal dziś bez akrobacji za to julka co 2 h z placzem się budzila i maz przprowadzil do mnie o 6 bo już miał jej dosyć i nas obudzili:( także gosia wiem o czym piszesz ;)

W końcu wybraliśmy lokal na chrzciny:)będzie to restauracja nad potokiem w jelitkowie nad samym morzem więc po przyjęciu planujemy spacer i sesje nad morzem oby pogoda dopisała ale 22 czerwca już chyba powinno być ładnie

Z pewnością robi to nieświadomie tzn nie wie, że chodzi o mnie po prostu powtarza bo często do niej mówie mama, tata, mama, tata a syn podbiega i mówi mikołaj, mikołaj, mikołaj:)

Bwn to zdolne masz dziecko ja już mówi mama :D

jak mąż wraca z pracy to gaworzy bez przerwy jakieś pół godziny jakby mu cały dzień opowiadała:)

A jak Wasze dzieci zaczęły już gaworzyć?Moja gaworzy odkąd skończyła 1,5 m-ca a od kilku dni mówi "mama"- początkowo myślałam że sobie wkręcam ale mąż i inni wyraźnie rozumieją że faktycznie mówi mama:)

Na Twoim miejscu zbadalabym kupke jeszcze raz ogólne plus krew utajona i najlepiej żeby zebrać do próbki jak najwięcej tych czerwonych żyłek jesli sie znów pojawią (odpukać)

A badanie na krew utajoną robiłaś po tym jak się takie coś pojawiło?

Kurde ja juz glupieje :-/
To sa takie czerwone niewielkie zylki. Nie w kazdej kupce. Od 2 dni nie ma.
Nic nie mowila o szpitalu... No chyba lelarzowi to w koncu trzeba wierzyc? Mala jest spokojna i nie boli ja nic przy oddawaniu kupki.

Evelcia ja też się dziwie szczerze Ci powiem, że lekarz nic nie kazał robić z tą krwią to zjawisko jest niepokojące.

Inne tematy z forum

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...