Mamusie marcowe (8)

Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (8)

Evelcia jesteś pewna że to krew?Jak raz zauważyłam coś co przypominało krew w kupce to lekarz odrazu dał mi skierowanie na badania do szpitala i kazał jechać niezwłocznie. Może to jednak nie krew?

Fendika, ale on płacze? przez sen się tak wierci?

Kasieńka oj tak o to bardzo obfity :) mówią, że po porodzie przy pierwszym dniu brzuch mniej boli głupoty gadają :D mnie po Martynie tak nie bolał jak dziś do tego jeszcze strasznie krzyż, uda wszytko wokół brzucha:)

U nas kąpanie jest regularne 18-19 dostaję mleczko odbija mu się i odkładam do łóżeczka i zasypia sam ten tydzień to już 20 śpi. Budzi się 3-4 przebieram daje mleczko i maluszek zasypia sam tak do 6 śpi. Jak się obudzi robimy pielęgnację, bo walczymy z brzydką skórką smarujemy dajemy mleko poleży i zależy 7-8 zasypia śpi do 10-11 po tym spaniu daje mu pic herbatki a o 12 mleczko wychodzimy zazwyczaj na dwór. Wracamy na 15 żeby dać mleczko zależy od pogody jak mały zje wychodzimy ponownie na dwór i 18 wracamy na kąpanie.Marcelowi robię jeszcze po 120ml na każde karmienie ponieważ mu starcza to nie ma konieczności zwiększania.

Dzisiejsza noc była szaleństwem zasnął o 20 obudził się 4.30! wymasowałam, wysmarowałam daliśmy mleczko tatusia odprowadziliśmy do pracy (do drzwi) i o 6 spaliśmy do godziny 10! cała trójca chyba ta pogoda:)

Teraz się cieszę, bo to nie jest to samo dziecko po przejściu na mleko nutramigen. Fendika ja wiem co przechodzisz tylko, że u mnie Marcel to zrywał sie z przeraźliwym płaczem, kup sam nie robił ja po tygodniu takiego zachowania małego nie wiedziałam jak się nazywam jak boga kocham na palcu zabaw dziewczyny mówiły, że to nie ta sama Marta tak byłam wykończona a dodam, że to u nas trwało z 3 tygodnie. Jednego ranka jak wstałam to zaczęłam płakać ze złości z nie mocy, bo co ja nie robiłam, żeby małemu pomóc a to nic nie pomagało. Wychodząc na spacer musiałam porządnie go uśpić dopiero wyjść i nie było mowy o tym żeby wózek ustał, bo był ryk.
A teraz ja go ubiorę najedzony włożę do wózka on sobie leży i czeka aż siebie córcię oporządzę i wychodzimy. Jak tylko ruszy wózek zasypia. Ostatnio na spacerze dwie godziny nie spał czy stał wózek czy jechał:)
O tak musiał pochwalić mojego synusia, bo nie wierzyłam, że tylko wystarczy mleczko zmienić i będę miała grzeczne dziecko.

Kasieńka jak mały najedzony robię wszytko :) dla siebie czas mam taki 100 procentowy jak mały zaśnie wieczorem wtedy wiem, że nie obudzi się po 2-3 godzinach :D. Córcia ma już 4 latka to nie potrzeba jej poświęcania aż tyle czasu, bo potrafi już sama dużo rzeczy zrobić.

Ale wam zazdroszcze Dnia Matki! Moj maz nie wpadl na to zeby cos kupic... Wygarnelam mu ze na Dzien Ojca dostanie dopiero jak mala sama cos mu zrobi. Ale i tak mi smutno :-(

My sie dalej meczymy z krostkami. Do tego doszla krew w niektorych kupkach. Robilismy golne bad kalu i wyszlo troche niskie pH. I tylko tyle. Dr przepisal kolaktaze i jezeli po tych kropelkach kupka dalej bedzie kwasna to wtedy kolejne badania. Diete bezmleczma mam juz od miesiaca ale jak widac nie pomaga :-/

Fendika moja mala tez tak macha raczkami i nozkami - do snu owijam ja ciasno kocykiem bo inaczej budza ja te jej niesworne konczyny :-)
A robilas kakies badanie Pawelkowi? Cos za czesto sie budzi. Podziwiam ze jeszcze funkcjonuje. Moja jak dzisiaj co 2 h sie budzila to ledwo zyje ;-)

Jeszcze mam pytanko do karmiacych piersia - jakich wkladek do stanikow uzywacie? Ja materialowych. Srednio jestem zadowolona bo widac je pod bardziej obcislymi bluzkami. Z jednorazowymi tez tak jest? Zastanawiam sie nad sztywnym stanikiem ale moze byc ciezko rozmiarem. Przeciez piersi maja co chwile inna wielkosc w zaleznosci od tego czy sa pelne czy nie. Przeszkadza to w takich stanikach?

Hej Wam właśnie kolejny dzień beznadziejnej pogody u nas pada i wieje siedzimy w domku U nas mniej więcej dzień wygląda tak rano ok 8:00 wstajemy i jemy :-) godz zabawy aktywności i tak ok 10:00 spacer (przed spacerem cycek) i tak ok 3 h spacerek w domu jeszcze nieraz pośpi po spacerku ok 14:00 jedzonko do 16:00 aktywny później spacer albo spanie w domku ok 19:00 kąpiel teraz zasypia różnie ale ok 21:00 oboje dzieci już chrapią :-) a noc 2-3:00 karmienie 5:00
Ja mówię że jestem zmęczona bo przy dwójce dzieci trudno znalezc czas dla siebie męża jak w nocy jedno śpi to drugie ma złe sny i gada i płace przez sen więc wstaje raz do jednego raz do drugiego a obowiązki domowe wykonuje jak dzieci zasną :-( a gotuje mąż :-) a spotkania towarzyskie to z dziećmi :-) Na weekend czerwcowy jedziemy do ośrodka wypoczynkowego ze znajomymi oby była pogoda :-)

No to przeważnie miałyście ładny Dzień Mamy, super. Zapewne Wasi mężowie o tym pamietali... fajnie macie.Ja po kwiatki dla siebie z córcią sama pojechałam.Tak, żeby sobie przyjemność zrobić.

Wczoraj byłyśmy na szczepieniu pneumo.Mała waży 4930g i jest póki co ok. NA wizycie ważą małą, 1 pielęgniarka mierzy główkę i klatke piersiową, druga nie-nie wiem czemu.

Co do wyników badania kału pediatra mi powiedziała, że jednoznacznej nietoleranjci nie ma, ale mleka by nie zmieniała ani na nutrimegen ani na inne bezlaktozowe, tylko podawałaby poki co delikol po 8 kropli przed kazdym jedzeniem.I się teraz zastanawiam nad tym czy kupować znowu ten delikol...

Asiula dokladnie to samo mam, flaczek sie buja jak schodze po schodach...okropne uczucie, kiedy nigdy nie bylam otyla. Choc probowalam troche cwiczyc, ale bez przeciazania..

Marta-ja jeszcze nie, ale wyczekuje...podobno te pierwsze po porodzie sa mocne...

Moja Dominika nosi teraz 62 zarówno pajace jak i body, bluzeczki z dł. rękawkiem nosi 68, bo lubie jak ma dłonie zkaryte to jej tak nie marzną.Czasem te rozmiarówki są takie niespójne.. jedno 62 z cocodrillo nie równa się 62 z tesco, hm czy 5-10-15...itd. Pewnie to zauważyłyście.

Czy Wasze dzieci, które są na modyfikowanym mają już stałe godziny jedzenia? moja je 6x na dobę po 130ml (wiadomo raz zje 110 raz zje 130 a czasem 90, na dobę zjada około 650-750ml) z dłuższą przerwą na noc, ale codziennie je o różnych porach.Podobnie jest z kąpaniem, czasem kąpiemy o 18 a czasem po 21, zawsze tak, żeby po kąpieli dostała butlę i żeby przynajmniej 3h minęły od karmienia poprzedniego.

Mała dzisiaj mi spała 8h i 10min... raj :) ostatnio staram się kłaść spać od razu jak ją położymy wtedy ja też mogę pospać prawie jak mała...i dużo to daje, bo czuję zmęczenie niestety.

Przyznajecie się na forum rodziny/znajomych, że jesteście zmęczone? ja zaczęłam, bo czasem czułam się jak robot..

Jak radzicie sobie z obowiązkami domowymi? sprzątanie, gotowanie, zakupy, spotkania towarzyskie z rodziną/ znajomymi...no i czy macie czas dla siebie...?

Pozdrawiam i niech to słoneczko wyjdzie, bo już 3 dzień nie będziemy na spacerze... :(

Jesteśmy raczej przeciętni, ale ja byłam też sporym bobasem :)

Fendinka mój nieraz też tak przez sen macha nóżkami i rączkami ale to chyba normalne niezapominajka to faktycznie bardzo dużo przybiera może któreś z Was jest duże i ma to po rodzicach :-)

Gosia24 mój synek urodził sie z waga 3900g. My nosimy ubranka 68/74, ale jest z niego bardzo duży chłopak. Ostatnio pewna pani mnie zaczepiła i jak usłyszała ile ma miesięcy to powiedziała "chyba sobie pani żartuje, przecież on ma z pół roku" :)

Na dzień mamy dostałam koralik do bransoletki z pandory z figurką chłopca bo dziewczynkę już dostałam za urodzenie Mai:)

Fendika a Ty badałaś Pawełkowi kupkę?Może też ma np. nietolerancję laktozy?

Pawelek po wizycie u lekarza wazy już 6300 tez szybko przybiera i dlatego musi jeszcze przez miesiąc brac zelazo..rozmiar nosimy już na 68 a niektóre 74:) 62 już stanowczo sa za male nie może rozprostować dobrze nozek:)

ale wam dziewczyny zazdroszczę tych nocek wiem ze się powtarzam ale wczoraj znowu się poplakalam bo maly co 1 h się budzil do tego w srodku nocy julka godzine z kaszlem :( i nikt mnie nie rozumie ze tak zarwane nocki zle dzialaja i wymagają ode mnie nie wiadomo czego..
nie wiem co jest Pawelkowi ze nad ranek ok 5 wierci się kreci macha rekami nogami i spac nie daje i tak do 7:/ może ktoras wie co może być przyczyna?maly już ma 3,5 miesiąca a budzi się gorzej jak noworodek :(

A z jaką wagą się urodził? mój zasypia 20:00-21:00 i je ok 2:00-3:00 a potem ok 5:00-6:00 i dalej śpimy dziś do 10:00 :-) mój od początku przytył 2100g ale Twój duży bobasek 3,5 m-ca i prawie 9 kg musi być dużym chłopczykiem :-) a my nosimy jeszcze niektóre 56 cm ale większość 62 cm

Ja karmię wciągu dnia co 2,5-3 godziny, a w nocy 2 razy i musze jedno nocne karmienie wykluczyć, bo mały waży już 8800 :)

Ja dostałam bukiet tulipanów :)
Klaudia nosi rozmiar 68, a w nocy wytrzymuje 8-10h. Sama ustaliła sobie taki tryb. Zasypia po 21, max 22 i budzi się 5-7. Jeżeli 5 to potem, po karmieniu, jeszcze przysypia. A Ty ile razy karmisz, że musisz odstawić?

Dziewczyny mam pytanie do mam karmiących piersią. Muszę swojemu synkowi wykluczyć jedno nocne karmienie i jestem ciekawa ile Wasze maluchy wytrzymują w nocy bez karmienia?

Marta ja juz 2 tygodnie temu, obfita jak nigdy dotad....i dzis tez mnie cos brzuch zaczyna bolec. Zanim sie to wyreguluje to chyba trzeba byc zawsze przygotowanym hehe

Dziewczyny a czy któraś z Was już dostała miesiączkę?;)Ja właśnie dziś :) czyli wszytko wraca do normy.

Mnie syn i córka zabrali na lody :D i laurka od córeczki.

Kasia, mnie tez jeszcze wisi flaczek ale pilnuje sie zeby te pierwsze 3 miesiace sie nie przeciazac wiec jeszcze nie cwicze, potem nadgonie i mam nadzieje ze szybko sie tego pozbede ;)

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...